foxdon Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Zdravim fandy 306tek. Nejde mi 1.-3. stupen ventilatoru (vnitrni) tzn. ze mi jede jen na plno a usuzuji ze bude problem nekde na ceste k predradnym odporum ventilatoru ci u nich samotnych. Potreboval bych proto vedet, kde se fyzicky nachazi...mam 306 1.4i rok 97. Dik za rady (forum jsem prosel cele a neuspesne) [upravil dne 17.7.2008 foxdon] Citovat
pastorek Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Malo by to byť rovnaké pre všetky ročníky. Je to pozícia 4. Choď po kábli od ventilátora a dovedie ťa k nim. [upravil dne 9/5/08 pastorek] Citovat
hvezdon Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Predradne odpory ventilatoru su na pozici 1 v tej prirube Citovat
foxdon Odesláno 10. květen 2008 Autor Odesláno 10. květen 2008 Diky, snad to podle toho najdu,...ale je to spis pozice 4, jak pise pastorek, ne?! PS: mohl bych vedet odkud je ten nakres? Citovat
pastorek Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: foxdon Diky, snad to podle toho najdu,...ale je to spis pozice 4, jak pise pastorek, ne?! PS: mohl bych vedet odkud je ten nakres? Tie odpory sú pozícia 4 no možno sú namontované v prírube ventilátora čo je pozícia 1. Preto som napísal aby si šiel po kábloch. Neviem presne kde sú. Pomaly kažý typ ich má inde, no vždy sú tak aby boli chladené prúdom vzduchu ventilátora. Ten nákres je z http://public.servicebox.peugeot.com/ Treba sa tam zaregistrovať. Citovat
emo Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Ja som ten odpor menil. Musíš dať dolu kryt ventilátora pod kapotou Poz. 2. Odpor by mal byť v tom otvore pri ventilátore, prichytený o karosériu. Citovat
foxdon Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 Původně zaslal: emo Ja som ten odpor menil. Musíš dať dolu kryt ventilátora pod kapotou Poz. 2. Odpor by mal byť v tom otvore pri ventilátore, prichytený o karosériu. Uz jsem to taky vyresil.. skutecne se tam clovek nejlepe dostane tou \"sitkou\" z motoroveho prostoru...pry to jde i zespod, ale je nutne oddelat motor ventilatoru. Ja mel ale hlavni problem v tom, ze predchozi majitel po spaleni odporu (ci tepelne pojistky?) na vystupu z predradnych odporu k ventilatoru proste sproste draty pretal a naletoval primo na kabel od rychlosti 4 , takze mi to ani jit nemohlo. Vyresil jsem to tak ze jsem ten jeden odpor preklenul medenym dratem a kabelaz vratil to do puvodniho stavu... a uz to jede jak ma!! Citovat
foxdon Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 jo a jeste k tomu obrazku, kdyby nekomu nebyly jasne ty dohady tady: odpory jsou oznaceny 4, ulozeny v prirube 3 a priruba je na ventilatoru 1... 2 to je ta \"sitka\" a ta je az uplne nahore nad celym timto slozenim - je upevnena na kastli v motorovem prostoru a prilepena takovou hnusnou lepkavou pastou...takze po odendani te k odporum ma clovek krasne pristup Citovat
Jindras Odesláno 3. srpen 2008 Odesláno 3. srpen 2008 Já na to taky půjdu jen co mě trochu přejde náhodné onemocnění,v horečkách na to nejdu,díky pastorkovi za pomoc a schémata,akorát jestli někdo ví čím je nahradit či jaký drát-jaké tlouštky použít atd,nebo kde je sehnat tak dejte vědět.Mě nejde vent.vůbec,osvětlení co nešlo atd-opraveno... Citovat
foxdon Odesláno 4. srpen 2008 Autor Odesláno 4. srpen 2008 Původně zaslal: Jindras Já na to taky půjdu jen co mě trochu přejde náhodné onemocnění,v horečkách na to nejdu,díky pastorkovi za pomoc a schémata,akorát jestli někdo ví čím je nahradit či jaký drát-jaké tlouštky použít atd,nebo kde je sehnat tak dejte vědět.Mě nejde vent.vůbec,osvětlení co nešlo atd-opraveno... Pokud ti nejde vubec, tak bych se vsadil ze to bude, pokud ne v kabelech, odpor R1 (nebo tepelna pojistka...nevim co to je) ktery neni z odporoveho dratu, ja jsem to preklenul normalne medenym cca 2mm dratem. Odporovy drat se necha koupit, ale po 5 nebo 10metrech. Jinak schema v knize \"306 Jak na to\" neodpovida skutecnemu zapojeni, tedy aspon u me. Zapojene to je tak, ze odpory jsou v serii a za kazdym je vystup na urcitou rychlost ventilatoru. Asi tak: ventilator -[R1]- 4.rychlost -[R2]- 3. -[R3]- 2. -[R4]- 1.rychlost Snad je to k pochopeni. Citovat
pastorek Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Původně zaslal: foxdon Původně zaslal: Jindras Já na to taky půjdu jen co mě trochu přejde náhodné onemocnění,v horečkách na to nejdu,díky pastorkovi za pomoc a schémata,akorát jestli někdo ví čím je nahradit či jaký drát-jaké tlouštky použít atd,nebo kde je sehnat tak dejte vědět.Mě nejde vent.vůbec,osvětlení co nešlo atd-opraveno... Pokud ti nejde vubec, tak bych se vsadil ze to bude, pokud ne v kabelech, odpor R1 (nebo tepelna pojistka...nevim co to je) ktery neni z odporoveho dratu, ja jsem to preklenul normalne medenym cca 2mm dratem. Odporovy drat se necha koupit, ale po 5 nebo 10metrech. Jinak schema v knize \"306 Jak na to\" neodpovida skutecnemu zapojeni, tedy aspon u me. Zapojene to je tak, ze odpory jsou v serii a za kazdym je vystup na urcitou rychlost ventilatoru. Asi tak: ventilator -[R1]- 4.rychlost -[R2]- 3. -[R3]- 2. -[R4]- 1.rychlost Snad je to k pochopeni. Je to presne opačne. Prepínaš vstupy a výstup je iba jeden. Pri rýchlosti 1 ide prúd cez všetky odpory, pri rýchlosti 2 už o jeden menej atď. Citovat
Jindras Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Díky za další odpověď,né hned se k tomu dostanu,teď bych potřeboval ventilátor spíš pro sebe,protože teplota 39 mě moc neumožnuje nějakou práci.... Citovat
306xn Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Caute neviem preco tu riesite take banality,na vrakaci som to kupil za150sk a hned som ho aj vyskusal tak potom preco by som to mal kadeako letovat:myslim Citovat
pastorek Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Původně zaslal: 306xn Caute neviem preco tu riesite take banality,na vrakaci som to kupil za150sk a hned som ho aj vyskusal tak potom preco by som to mal kadeako letovat:myslim Ono to bude asi tým že existujú ľudia ktorých zaujíma ako veci fungujú a sú aj taký ktorím sa hovorí kutil. Pomerne často sa vyskytujú v jednej osobe. Posledné príspevky sú o tom. P.S. Pamätám doby keď sa veci opravovali a nie iba vymieňali. [upravil dne 5/8/08 pastorek] Citovat
Jindras Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Tak jsem se dostal k těm předřadným odporům a nic,propojil jsem to kolem měděným drátem a nic,ale nevim jak se to pozná,ale opět vedle,zkusím napojit napřímo elektromotor topení,případně ho z vrakoviště přivezu jiný... Citovat
pastorek Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Původně zaslal: Jindras Tak jsem se dostal k těm předřadným odporům a nic,propojil jsem to kolem měděným drátem a nic,ale nevim jak se to pozná,ale opět vedle,zkusím napojit napřímo elektromotor topení,případně ho z vrakoviště přivezu jiný... Meral si či ti ide prúd z prepínača? ... no nie + ale -. Celé to funguje len pri zapnutom kľúčiku. Citovat
Jindras Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 prou jsem neměřil,ale zapnutý klíč jsem měl a i na phled se mi to zdálo O.K-nebyly nijak zkorodované kontaktní destičky odporu i přehrátí nic moc nevypadalo. Citovat
pastorek Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Původně zaslal: Jindras prou jsem neměřil,ale zapnutý klíč jsem měl a i na phled se mi to zdálo O.K-nebyly nijak zkorodované kontaktní destičky odporu i přehrátí nic moc nevypadalo. Bez toho merania to nemá zmysel ani rozoberať. Tam môžeš preveriť odpory ale i funkčnosť prepínača. Ak to bude v poriadku tak už zostáva iba motorček a kontakty na ňom. Citovat
Jindras Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Já rozumím,nechtělo se mi to už rozebírat,mám tam pevně zakotvené rádio-či rámeček,tak jsem šel touhle cestou,někdo před tím už koukal k motorku byl odělaný koberec,ale stejnak měl jsem kupu aut a s tímhle jsem neměl nikdy problémy... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.