budvar Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 No toto bol ten správny okamžik na diagnostiku. Keď si zastavil že voda čúrala, koľko ukazoval teplomer? Svietila kontrolka STOP? Šiel ventilátor? Keď to ochladlo, klesla hladina vody o viac ako cca 2 cm? Ak na tieto otázky vieš odpovede tak sa dá pomerne presne určiť kde je chyba. Nedíval sem se pořádně, jak bych chtěl protože to bylo v kopcu hodně strmým, kterej mě už ruční brzda nebere tak sem musel vypnout motor a hodit tam kvalt... Bejt to na rovince detailně bych na to čučel se zaplým motorem... STOP určitě nesvítila - to bych si všiml na 99.9%... [upravil dne 13.5.2008 budvar] Citovat
budvar Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 P.S. tak sem vzal na pomoc foťák - byl měněnej motor, tak jestli to třeba není vypojený - 2 dráty tam lítaj luftem... Přijde mě divný že na levé straně je nezapojenej konektor - jen na pravé - jinak sem se snažil o detailní foto - já tomu prd gómu, možná zkušený oko mrkne a uvidí hned, kde je zakopanej pes Motor / víc fotek vedle sebe pro nej kvalitu... Levá strana větráku - ten nezapojenej konektor, jestli to třeba není tím Prává strana větráku - zapojená... PS 2 - konkrétně kde mám co spojit abych vyzkoušel, jestli se rozběhnou ventilátory ručně ? [upravil dne 13.5.2008 budvar] Citovat
pastorek Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Tak na tej druhej fotke, to nezapojené je určite teplotné čidlo na spínanie vetrákov. S tých dvoch nezapojených je jeden na snímač hladiny vody. Na tej tretej fotke ten modrý konektor neviem určiť kde je. Na tvojom mieste by som zapal kĺučik a v tých konektoroch hľadal prúd. V ktorom by som našiel ten by som spojil s tým vedľa a tak hľadal kedy sa zapnú vetráky. [upravil dne 13/5/08 pastorek] Citovat
budvar Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 A náhodou ten káblík k čidlu v tom motoru někdo nevidíte \"houpat se\" ? P.S. jak sou ty nezapojený konektory tak nešlo by některý na krátko spojit a tím by se roztočil větrák ? Nechcu to zkoušet pokus omyl, abych nenatrpil víc škody než užitku... Jinak sem to měřil a nic, ale pokud to dobře chápu jen tak pokud to není přeřátý bych ani neměl nic naměřit páč se větráky nemaj točit když je všecko ok... [upravil dne 13.5.2008 budvar] Citovat
pastorek Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Původně zaslal: budvar A náhodou ten káblík k čidlu v tom motoru někdo nevidíte \"houpat se\" ? To práve neviem určite. Myslím si že je to jeden z tých čo tam voľne vysia. Jeden je hnedý, to by malo byť čidlo hladiny, tak ten druhý. Trochu ma zneisťuje ten zapojený modrý lebo vyzerá že je na chladiči dole. Mohol by to byť na vetráky, lenže v tých miestach chladiča by mal byť vypúčťací ventil a nemala by tam byť hadica. Tá je hore. Takže neviem presne kde a čo to je. Skúsil by som jeden s tých vysiacich a nie hnedý. Po zapnutí kľúčika by tam malo byť 12V. Vetráky spustí až spínač tým že pustí napätie do druhého káblika v tom konektore. Priamym prepojením nasimuluješ vysokú teplotu. [upravil dne 13/5/08 pastorek] [upravil dne 13/5/08 pastorek] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Já bych se spíš chytil toho na co narazil Fusion!Nějak podrobně jsem tohle vlákno nečetl,takže předem sorry za nejake bludy...Jestli ti to začne vařit kolem ty 90°C což už na D je docela vysoká provozní teplota:) tak bych se zaměřil na víčko chladiče a na jeho přetlakový a potdlakovy ventil.Ten ma totiš v soustavě udržovat určity tlak tuším 100KPa a tim padem podle fyzikalniho zákona i zvysovat bod varu! Más hadice pod tlakem?jsou tvrde? Citovat
Hanys55 Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 No já bych měl taky podobný problém. Mi se auto přehřívá, teploměr to ukazuje, když stojím delší dobu tak to vyleze na max a svítí stop, V městě se tím jezdit nedá, ale jak jedu přes 80 tak se to stíhá chladit a když jedu tak 130 tak to dostanu i na 80 stupňů. A sahary mi prosím spínájí při 90 stupních. A vody tam je taky dost. Jo a mám 405 1.6 benzín [upravil dne 13/5/08 Hanys55] Citovat
pastorek Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Původně zaslal: Hanys55 No já bych měl taky podobný problém. Mi se auto přehřívá, teploměr to ukazuje, když stojím delší dobu tak to vyleze na max a svítí stop, V městě se tím jezdit nedá, ale jak jedu přes 80 tak se to stíhá chladit a když jedu tak 130 tak to dostanu i na 80 stupňů. A sahary mi prosím spínájí při 90 stupních. A vody tam je taky dost. Jo a mám 405 1.6 benzín [upravil dne 13/5/08 Hanys55] To vyzerá na zanesený chladič. Skús celý systém dobre prepláchnuť a malo by sa to znormalizovať. Citovat
budvar Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 Tak pánové analýza dokončena - jel sem nakoupit a pak dom, kopec jak prase na 2-3 - samý zastávky s ostrůvkama - nákup - a pak dom, pár minut 90-120km a asi 3 minutky do kopca a trošku před barákem čural Odpoledne sem preventivně dolíval vodu a možná sem to lehce švihl nad maximum ale max. trošku... Jak mě to před barákem stříkalo mrkl sem na všecko a: bylo tam 80 stupňů, nic nesvítilo, lehl sem pod auto větráky se netočili a lehce čůrala voda takovým popraškem - klasicky. Fakt to není evidentně zapojený - mimochodem to s těma 2 kabelama - jeden šťáva druhej spínání sedí - jakože by to tak asi mohlo být Akorát to tam nedošáhne a nic sem na tom nenaměřil jestli to není rukama... Mám kontakt na mechanika zítra se mu mám ozvat tak uvidíme - vyměnit vodu to bude chtít určitě - zasviněná bude taky určo... Abych to zrekapituloval - mám to auto ani né měsíc a byl tam měněnej motor a jaksi krom nezapojených světel zpátečky holt není zapojenej ještě větrák... P.S. - neposlal by mě někdo manuál na 405tku kde je popsaný to větrání ? Nějak nestíhám při tom všem ještě lítat po e-bankách a vypisovat složenky na řádnýho člena... Stačily by ty stránky s chladičem/větrákem... Dík... [upravil dne 13.5.2008 budvar] [upravil dne 13.5.2008 budvar] Citovat
Hanys55 Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Hanys55 No já bych měl taky podobný problém. Mi se auto přehřívá, teploměr to ukazuje, když stojím delší dobu tak to vyleze na max a svítí stop, V městě se tím jezdit nedá, ale jak jedu přes 80 tak se to stíhá chladit a když jedu tak 130 tak to dostanu i na 80 stupňů. A sahary mi prosím spínájí při 90 stupních. A vody tam je taky dost. Jo a mám 405 1.6 benzín [upravil dne 13/5/08 Hanys55] To vyzerá na zanesený chladič. Skús celý systém dobre prepláchnuť a malo by sa to znormalizovať. OK, díky moc zítra se na to kouknu a uvidíme. Citovat
budvar Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Tak na zítra 9 sme objednání s Frantíkem k panu doktorovi, tak uvidíme jestli to zvládne ambulantně nebo bude muset na operaci Sem ho vydrbal a vyleštil aby nedělal ostudu P.S. chtěl bych tady vyzdvihnout Pastorka Ďělá čest tomuhle fóru Ale díky i Všem ostatním za rady a tipy [upravil dne 14.5.2008 budvar] Citovat
budvar Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Neví někdo co znamená kontrolka vpravo vedle signalizace světel - obecných - žárovka - je to žlutá kontrolka - nevím jak to popsat - nestihl sem jí vyfotit... Citovat
MatrixChose Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Jakoby K? To je autodiagnostika motoru Citovat
Hanys55 Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Tak u mě vyřešeno, stačilo vyndat a vyčistit chladič. Taď už se mi to přes osmdesát nedostane Díky kluci Citovat
budvar Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: MatrixChose Jakoby K? To je autodiagnostika motoru Ne něco jako nádrž - zájímalo by mě jestli je to málo vody v chladiču, nebo velkej tlak, nebo co já vím... Když pak kontroluju vodu tak dobrý relativně... Na mě začala od včera poblikávat občas - dneska taky na chvilku... Ještě že ráno v 9 už de to toho servisu... Citovat
MatrixChose Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: budvar Původně zaslal: MatrixChose Jakoby K? To je autodiagnostika motoru Ne něco jako nádrž - zájímalo by mě jestli je to málo vody v chladiču, nebo velkej tlak, nebo co já vím... Když pak kontroluju vodu tak dobrý relativně... Na mě začala od včera poblikávat občas - dneska taky na chvilku... Ještě že ráno v 9 už de to toho servisu... Voda je červená. Pokud byla oranžová, tak by to mohla být ještě voda v naftě (ve filtru). Citovat
budvar Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Jéééééééééééééééééééééééééééé - lepší a lepší.... Citovat
MatrixChose Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Tak vyfoť tu kontrolku a uvidí se. Jinak to není nic vážnýho, tu vodu z něj vyleješ. Citovat
MatrixChose Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Tohle je její obrázek a tady je to popsaný Citovat
budvar Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Hmm to bude vono, bych řekl, mě to tam dycky probliklo jenom no, a nějak sem to nestihl vyfotit, ale vypadá to skoro stejně řekl bych... Jinak díky moc matrix... [upravil dne 14.5.2008 budvar] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.