martasek Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Zdravím , mám takovy problem . Při brždení je tvrdý brzdovy pedál. Auto brzdí dobře když šlapnu pouze jednou a skoro vší silou . Když šlapnu třikrat tak auto nebrzdí skoro vubec .Po 5 vteřinach zase brzdí . Pedál zabíra nahoře - nepropada se. Destičky, kotouče a hl.brzdovy válec jsou skoro nové (cca 5000 km ). Auto nema ABS .Hledal jsem odpověd na foru ale když jsem něco našel tak to nešlo otevřit .Díky za radu . Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 To vypadá na slabej podlak posilovače, zkontroluj hadici k němu jestli není prasklá nebo uvolněná spona, nebo jestli se nerozplácne při podtlaku a tím se nezavře, taky muže být třeba ucpaná. Potom muže být netěsnost přímo v posilovači, to by bylo na vyměnu. [upravil dne 7/5/08 Radek Hurvajz] Citovat
martasek Odesláno 7. květen 2008 Autor Odesláno 7. květen 2008 hadice je v pořadku .Dá se nějak zkontrolovat to co vydava tlak k posilovači (nevím jak se tomu říká vyvěva)?? Citovat
pastorek Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Dá sa to skontrolovať. Odpoj hadicu a pri naštartovanom motore musíš rukou cítiť že saje. Vo vnútri by mali byť ventilky, môžu byť poškodené. Citovat
klumir Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 taky bych to viděl spíše na tu vývěvu......,vypadá to,jakoby nějak pomalu vysávala....,zkus přikládat prst ke vstupu,musí ti ho to do 1 sekundy přisát a po sundání lehce psyknout. Citovat
martasek Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 vyvěvu jsem skusil na hadici co jde k posilovači . Saje vzduch stabilně na volnoběh meně , po přidaní plynu víc . V obou případech jde prst udržet . Je to normalní ? . Jestli ano co pak skusit ? -Posilovač ? . Citovat
pastorek Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Skús aj na výstupe z vývevy, pri pripojenej hadici k posilovaču. Po chvíli od naštartovania by si už nemal cítit vychádzajúci vzduch. Ak bude fúkať a hadica je dobrá, tak potom už iba upevnenie hadíc alebo membrána v posilovači. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Pokial vyveva saje, je dobre. Mne sa na punte vyveva pokazila, a to prestalo ist uplne. Tj ako ako keby som nemal posilovac Vyvevu by si mal mat zboku na motoru, vidis kam ty ide hadica. Aspom na punte fungovala tak, ze tycka ktora isla od rozvodoveho remena a otvarala ventili, bola nakonci spojena s vyvevou, tj ju tocila a ta sala vzduch. Mne sa proste na konci kde sa to spaja s tou tyckou co otvara ventili, obrusili hrany, a uz netocilo vyvevu (sry, ale neviem ako sa vola ta tycka co otvara ventili :D ) Tj ja sy myslim, ze pokial rovnomerne saje, a nemas prasknutu hadicu, je to v poho. Vetsinou som to videl tak, ze sa hadicka co isla s vyvevi na konci praskla, a sala falosne. Potom mi to robilo presne to co hovoris ty Pokial je to ale vsetko v poriadku, tak mozes vylucit brzdovy valec a ostava ty iba posilovac... Na vrakaci ho kupis za nejakych 800 - 1000 SK Ale to sa da zistit, ako je na tom posilovac. Ale to ho musis pred tym demontovat. Neni to nic na par minut pre neskuseneho Ja som ho vydelaval asi pol hodinu, a mal som tam priestor. Pedal ty tlaci rovno do posilovaca, tam my to drzalo na 4 sroboch. Tie treba odmontovat, a samozrejme aj ten spoj medzi brzdovym pedalom a posilovacom. Potom odmontujes hlavny brzdovy valec, a nejak jemne ju vytiahni. Da sa to bez uplneho demontovania brzd. valca, tj i bez straty kvapaliny a naslednom odvzdusnovani. Ked ho budes mat vonku, tak proste staci zatlacit tu paku ktoru tlaci pedal, malo by to ist tazko s vyraznim odporom. Ten by sa nemal pocas celej drahy stlacania menit ... Pokial ano, je to v spominanej membrane posilovaca ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Ale cely ten popis co hovoris sa mi skor zda na to ze je ta hadica niekde prasknuta, ty to ani nemusis vydet, a uz mozno tade ide vzduch. Skus tam dat druhu, hocijaku. Ja som tam dal hadicu s ktorou otec \"pretahoval\" vino z demizonou do flasiek :D A fachcilo to tak rok A aj som ho tak predal Je to jedno, ide tadial iba vzduch ... Citovat
martasek Odesláno 9. květen 2008 Autor Odesláno 9. květen 2008 Hadice je v Pořadku , zítra se vrhnu na posilovač . a pak pisnu jak jsem dopadl . zatím moc díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.