Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím , mám takovy problem . Při brždení je tvrdý brzdovy pedál. Auto brzdí dobře když šlapnu pouze jednou a skoro vší silou . Když šlapnu třikrat tak auto nebrzdí skoro vubec .Po 5 vteřinach zase brzdí . Pedál zabíra nahoře - nepropada se. Destičky, kotouče a hl.brzdovy válec jsou skoro nové (cca 5000 km ). Auto nema ABS .Hledal jsem odpověd na foru ale když jsem něco našel tak to nešlo otevřit .Díky za radu .

Odesláno

To vypadá na slabej podlak posilovače, zkontroluj hadici k němu jestli není prasklá nebo uvolněná spona, nebo jestli se nerozplácne při podtlaku a tím se nezavře, taky muže být třeba ucpaná. Potom muže být netěsnost přímo v posilovači, to by bylo na vyměnu.

[upravil dne 7/5/08 Radek Hurvajz]

Odesláno

taky bych to viděl spíše na tu vývěvu......,vypadá to,jakoby nějak pomalu vysávala....,zkus přikládat prst ke vstupu,musí ti ho to do 1 sekundy přisát a po sundání lehce psyknout.

Odesláno

vyvěvu jsem skusil na hadici co jde k posilovači . Saje vzduch stabilně na volnoběh meně , po přidaní plynu víc . V obou případech jde prst udržet . Je to normalní ? . Jestli ano co pak skusit ? -Posilovač ? .

Odesláno

Skús aj na výstupe z vývevy, pri pripojenej hadici k posilovaču. Po chvíli od naštartovania by si už nemal cítit vychádzajúci vzduch. Ak bude fúkať a hadica je dobrá, tak potom už iba upevnenie hadíc alebo membrána v posilovači.

Odesláno

Pokial vyveva saje, je dobre. Mne sa na punte vyveva pokazila, a to prestalo ist uplne. Tj ako ako keby som nemal posilovac :(

Vyvevu by si mal mat zboku na motoru, vidis kam ty ide hadica. Aspom na punte fungovala tak, ze tycka ktora isla od rozvodoveho remena a otvarala ventili, bola nakonci spojena s vyvevou, tj ju tocila a ta sala vzduch.

Mne sa proste na konci kde sa to spaja s tou tyckou co otvara ventili, obrusili hrany, a uz netocilo vyvevu (sry, ale neviem ako sa vola ta tycka co otvara ventili :D :D :D )

Tj ja sy myslim, ze pokial rovnomerne saje, a nemas prasknutu hadicu, je to v poho. Vetsinou som to videl tak, ze sa hadicka co isla s vyvevi na konci praskla, a sala falosne. Potom mi to robilo presne to co hovoris ty :(

Pokial je to ale vsetko v poriadku, tak mozes vylucit brzdovy valec a ostava ty iba posilovac... Na vrakaci ho kupis za nejakych 800 - 1000 SK :) Ale to sa da zistit, ako je na tom posilovac.

Ale to ho musis pred tym demontovat. Neni to nic na par minut pre neskuseneho :( Ja som ho vydelaval asi pol hodinu, a mal som tam priestor.

Pedal ty tlaci rovno do posilovaca, tam my to drzalo na 4 sroboch. Tie treba odmontovat, a samozrejme aj ten spoj medzi brzdovym pedalom a posilovacom.

Potom odmontujes hlavny brzdovy valec, a nejak jemne ju vytiahni. Da sa to bez uplneho demontovania brzd. valca, tj i bez straty kvapaliny a naslednom odvzdusnovani.

Ked ho budes mat vonku, tak proste staci zatlacit tu paku ktoru tlaci pedal, malo by to ist tazko s vyraznim odporom. Ten by sa nemal pocas celej drahy stlacania menit ... Pokial ano, je to v spominanej membrane posilovaca ...

Odesláno

Ale cely ten popis co hovoris sa mi skor zda na to ze je ta hadica niekde prasknuta, ty to ani nemusis vydet, a uz mozno tade ide vzduch. Skus tam dat druhu, hocijaku. Ja som tam dal hadicu s ktorou otec \"pretahoval\" vino z demizonou do flasiek :D :D :D

A fachcilo to tak rok :) A aj som ho tak predal :) Je to jedno, ide tadial iba vzduch ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...