Onďas Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 čau lidi mám P306 1.6i (97) a pořád mě něco trápí. S autem si přede mnou už někdo hrál ale bůhví co všechno je měněné/neměněné/in crash. Jinak mám tam dvojitej laďák (v podstatě otevřenej), je po generálce motoru (vršek), výměně spojky a všeho možnýho ale pořád to prostě zlobí. Popíšu situaci: Spojka začala prokluzovat - při rychlejším sešlápnutí pedálu rychlý nárůst otáček ale zrychlení neůměrné. Řešení - nová spojková sada (Sachs). Pak mi do ní začal crčet olej což se vyřešilo opětovnou demontáží spojky a výměně všech tří gufer na převodovce. Po mírném zajetí spojky (asi 5000 km) jsem už nějak moc nedbal na opatrnost při vytáčení motoru do otáček a upaloval sem si to poměrně nepřiměřenou rychlostí po dálnici (na pětku asi 5800 otáček) Motor zvládal ale po příjezdu do města a snaze podřadit jsem zjistil že to byla chyba. Zařadit mi už totiž vůbec nešlo!!! Takže znovu demontáž spojky... Hopla, Ona mi vyskočila pružinka z lamely a jen tak si lítala mezi ní a přítlakem. Dobrá, dejme tomu že to bylo vadou materiálu. Spojka se tedy vyreklamovala mno a teď mám zase novou... ale pořád cítím že to není ono. Teď na ni mám najeto tak 2500. Při rozjezdech je slyšet takové rušivé chrastění, v pedálu jsou cítit občas vibrace (plyn a spojka). Při zatažený ručce a zařazený pětce v klidu pomalu pouštím spojku a motor prostě NEZDECHNE, jen se zakouří od spojky. S mým mechanikem už si s tím nevíme rady a nerad bych s tím zůstal někde viset s přismaženou lamelou. Motor jede dobře takže se s tím nedá jezdit 90 Poraďte prosím - je to třeba převodovkou, setrvačníkem??? Třikrát vykuchaná spojka a rozdíl minimální. Už sem zoufalej:( Citovat
chuck11 Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 Že si zoufalej je vidět.Za prvé si přečti pravidla tohoto fóra a za druhé přesuň svůj problém do sekce servis. Citovat
pastorek Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 Naskôr si skontroluj či je lanko spojky plne funkčné. Ak je, tak by to mohlo byť zodraným zotrvačníkom alebo sa niekto \"hral\" z motorom a zdvihol mu výkon. V takom prípade by bolo dobrým riešením dať tam spojku s výkonnejšieho motora. Napríklad 1,8 16V má o cca 20 PS vyšší výkon a lamela je zhodná. 200 mm 18 drážok. Prípadne tam dať 215 mm lamelu i s príslušným prítlačným tanierom. Citovat
Onďas Odesláno 6. květen 2008 Autor Odesláno 6. květen 2008 Do sekce tuning jsem to umístil protože chci aby mi odpovídali lidé co mají třeba zkušenosti s úpravami motoru či výfukového potrubí a znají úskalí takového počínání... Například že origo spojka už pak nezvládá, nebo se sjíždí setrvák atd. Citovat
f3Rd@ Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 A co tam mas za upravy? Rias, ze si s tim nekdo hral, ale nic blizsiho nepises. I kdyby byl zvysen vykon, tak to nebude o tolik aby jsi musel menit spojku z jineho auta, nova spojka to musi v klidu ustat. Kazdopadne tohle tema patri spis do servisu nez do tuningu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.