Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau lidi

mám P306 1.6i (97) a pořád mě něco trápí. S autem si přede mnou už někdo hrál ale bůhví co všechno je měněné/neměněné/in crash. Jinak mám tam dvojitej laďák (v podstatě otevřenej), je po generálce motoru (vršek), výměně spojky a všeho možnýho ale pořád to prostě zlobí. :nevim

Popíšu situaci:

Spojka začala prokluzovat - při rychlejším sešlápnutí pedálu rychlý nárůst otáček ale zrychlení neůměrné. Řešení - nová spojková sada (Sachs).

Pak mi do ní začal crčet olej což se vyřešilo opětovnou demontáží spojky a výměně všech tří gufer na převodovce. Po mírném zajetí spojky (asi 5000 km) jsem už nějak moc nedbal na opatrnost při vytáčení motoru do otáček a upaloval sem si to poměrně nepřiměřenou rychlostí po dálnici (na pětku asi 5800 otáček) Motor zvládal ale po příjezdu do města a snaze podřadit jsem zjistil že to byla chyba. Zařadit mi už totiž vůbec nešlo!!! Takže znovu demontáž spojky... Hopla, Ona mi vyskočila pružinka z lamely a jen tak si lítala mezi ní a přítlakem. Dobrá, dejme tomu že to bylo vadou materiálu. :roll

Spojka se tedy vyreklamovala mno a teď mám zase novou... ale pořád cítím že to není ono. Teď na ni mám najeto tak 2500. Při rozjezdech je slyšet takové rušivé chrastění, v pedálu jsou cítit občas vibrace (plyn a spojka). Při zatažený ručce a zařazený pětce v klidu pomalu pouštím spojku a motor prostě NEZDECHNE, jen se zakouří od spojky.:ticho S mým mechanikem už si s tím nevíme rady a nerad bych s tím zůstal někde viset s přismaženou lamelou. Motor jede dobře takže se s tím nedá jezdit 90 :D

Poraďte prosím - je to třeba převodovkou, setrvačníkem???:myslim Třikrát vykuchaná spojka a rozdíl minimální. Už sem zoufalej:(

Odesláno

Naskôr si skontroluj či je lanko spojky plne funkčné. Ak je, tak by to mohlo byť zodraným zotrvačníkom alebo sa niekto \"hral\" z motorom a zdvihol mu výkon. V takom prípade by bolo dobrým riešením dať tam spojku s výkonnejšieho motora. Napríklad 1,8 16V má o cca 20 PS vyšší výkon a lamela je zhodná. 200 mm 18 drážok. Prípadne tam dať 215 mm lamelu i s príslušným prítlačným tanierom.

Odesláno

Do sekce tuning jsem to umístil protože chci aby mi odpovídali lidé co mají třeba zkušenosti s úpravami motoru či výfukového potrubí a znají úskalí takového počínání... Například že origo spojka už pak nezvládá, nebo se sjíždí setrvák atd.

Odesláno

A co tam mas za upravy? Rias, ze si s tim nekdo hral, ale nic blizsiho nepises. I kdyby byl zvysen vykon, tak to nebude o tolik aby jsi musel menit spojku z jineho auta, nova spojka to musi v klidu ustat. Kazdopadne tohle tema patri spis do servisu nez do tuningu.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...