Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

rozmyslam nad kupou P306 3dv/5dv ako druheho auta. Cenovo sa mi zda byt celkom vyhodny a na jazdenie po meste (na co bude primarne urceny) staci. Po skusenosiach s benzinovymi motormi PSA som sa rozhodol pre diesel len neviem ci zvolit 1.9TD alebo 2.0HDi. Auto by malo byt od roku 1997 a cenu by som si predstavoval tak okolo 120tisic. Ktory z tychto motorov je spolahlivejsi a ma nizsiu spotrebu? Viem ze HDi si tak lahko sam neopravim a to ma trochu odradzuje.

Odesláno

za 120.000,- HDI nekupis aj keby si to chcel doviest z vonku tak pocitaj minimalne 3500,- EUR len za cenu auta + dovoz. Nedavno som riesil podobny problem, ale za tu cenu som nic nenasiel s motorom HDi.

Odesláno
Původně zaslal: LuciusDeluxe

pozeral som sa len na autobazar.eu a su tam dve HDicka za 129tisic SK no a ta suma navyse by uz nebol taky problem. na druhu stranu z fotiek toho o skutocnom stave az tak vela nezistim.

nemyslim, ze to budu auta v dobrom stave. Pozeral si stav km? pochybujem, ze to bude do 150.000 km.

Odesláno

Mam skusenosti s Citroenami a stav km je strasne relativny myslim ze dost vela aut ich ma stocene (osobne skor uverim pri aute s dieselom z nejakeho 1998 200tis ako keby tam svietilo cca 80tis). Okrem toho tieto motory by mali vydrzat celkom hodne videl som uz napr. Citroen XM 2.1TD so 700tis. km a jazdil dalej bez vacsej generalky. Skor sa bojim ze budu po tazkych burackach a velmi amaterskych opravach.

Odesláno

Mam skusenosti s Citroenami a stav km je strasne relativny myslim ze dost vela aut ich ma stocene (osobne skor uverim pri aute s dieselom z nejakeho 1998 200tis ako keby tam svietilo cca 80tis). Okrem toho tieto motory by mali vydrzat celkom hodne videl som uz napr. Citroen XM 2.1TD so 700tis. km a jazdil dalej bez vacsej generalky. Skor sa bojim ze budu po tazkych burackach a velmi amaterskych opravach.

tak tie opravy zistis uz iba osobne ked auto uvidis, no aj to je otazne ci to nerobil nejaky profik. Inac na kontrole originality by to mali zistit ci boli diely striekane. Pokial ma auto servisnu knizku tak je to lepsi pripad zistit stav km. Ja som kupil auto z Belgicka po 1. majitelke aj so serviskou a mozem povedat, ze interier a celkove auto je v super stave comu aj odpovedal pocet km uvedenych v serviske t.j. rocnik 98, 1.9 D bez turba, break, najazdenych 133.000 km.

Odesláno

Ake mas zle skusenosti s benzinovymi motormi PSA :) Co citam na fore, tak nitko s nimi nemam problem okrem toho ze 1,1 a 1,4 odchadzali tesnenia pod hlavou :)

A tie HDI co su tam su strasne :) Prve slusne zacinaju 150 000SK :) Takze TD cko :)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Ake mas zle skusenosti s benzinovymi motormi PSA :) Co citam na fore, tak nitko s nimi nemam problem okrem toho ze 1,1 a 1,4 odchadzali tesnenia pod hlavou :)

A tie HDI co su tam su strasne :) Prve slusne zacinaju 150 000SK :) Takze TD cko :)

Aj bez turba su vyborne agregaty, proste nezmar motor.

Odesláno

mne nejde ani o rychlost ani o vykon chcem to ako auto do mesta takze asi ta 1.9td by bola akurat. skor ma zaujimal rozdiel spotreby oproti 2.0HDi.

co sa tyka benzinov tak mam skusenosti s 1.1 v Saxe a to bola nenormalna spotreba oproti 1.5D a s 2.0i v XM co bol fakt lenivy motor po meste zral dost vela (aj oleja) a stale sa na nom nieco kazilo a prehrieval sa. Nebol to jediny motor mam skusenosti s tromi a robili kazdy zhruba to iste. Proste Francuzi zvladaju tie diesele lepsie

Odesláno

Kdyz to chceš do mesta,tak spiš bych uvažoval o D bez turba.Tata ma 306 1,9D a je to neznicitelny motor.Spotreba okolo 5l.Na popojizdeni po měste je to docela živi.

Odesláno
Původně zaslal: domena

Kdyz to chceš do mesta,tak spiš bych uvažoval o D bez turba.Tata ma 306 1,9D a je to neznicitelny motor.Spotreba okolo 5l.Na popojizdeni po měste je to docela živi.

ja jazdim na svojej 306 1.9 D, break za 5,5l kombinovana spotreba, ziadne preteky, kludna jazda, na dlhsie cesty v pohode do 5 litrov vojdem.

Odesláno

aj nad tym som rozmyslal ale tych atmosferickych dieselov od roku 1997 je strasne malo a maju dost slabu vybavu

tak pokial chces lepsiu vybavu, tak tam patri aj klima a to uz ide do spotreby phm, takze sa musis rozhodnut co vlastne chces. V porovnani 1.9 D-TD a HDi velke rozdiely v spotrebe niesu. Akurat commonrail v HDi je nachylny na cistu naftu a samozrejme oprava ci nove vstrekovanie v tejto verzii je velmi drahe. Na 1.9 vymenis striky a ides dalej /1ks cca 2500,- Sk novy/

Odesláno

No co si pisal o benzinakoch, tak si vybral dva extremy ;)

1.1 najmensi a 2.0 najvecsi :) Zlaty stred 1.6 ;) Popripade 1.4...

Ale ked chces diesel na spotrebu na jazdenie mestom, fakt by som uvazoval na Dckovym modelom. S TDckom budes mat vyssiu spotrebu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...