Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,potřeboval bych od vás poradit.Uvažuji nad koupí 307 1.6 16V.Popř. i jiném motoru v benzínovém provedení.Zajímalo by mě na co si dát pozor při koupi.Co nejvíce odchází atd. ,na co si dát pozor.Díky za případné názory.:myslim

[upravil dne 3.5.2008 P307]

Odesláno

ak natrafis na 1,4 16V daj si pozor na tesnenie pod hlavou zvykne presakovat olej zistis to na lavej strane bloku motora kde sa spaja blok s hlavou ak je tam colen trosku oleja bolo by to vhodne vymenit - vada tychto motorov, inak 1,6 16V tam je to v poriadku a vsade pisu je to v podstate lepsi motor ale mne staci to co mam som nadmieru spokojny

[upravil dne 4.5.2008 robozv]

post-0-1410960041436_thumb.jpg

Odesláno

robozv: noo tak mne to tam presakuje podstate nie moc ale olej tam je a už som to utieral aby som zistil odkial toide ale tečie to povedali mi že je to len trošku že to neni tak hrozne ale ty vraviš že stači maličko a teda je lepšie to hned vymenit takže by som mal radšej to dat vymenit myslim že a nečakat kým to bude tiect uplne jaaj tak mam radost kua....:myslim

Odesláno

presakuje ako presakuje to zmanena za ked to presakuje neznamena to hned katastrofu kym to netecie, ja som to dal vymenit v ramci zaruky inak to v servise stoji cca 12000 sk tato vada si myslim je u kazdeho jedneho kusu a dokonca aj u mojho modelu 2006 kde si myslim ze by to uz aj mohlo byt vyriesene no zistil som ze nie, kolega to menil pred rokom presiel od vedy cca 10 000km zatial OK manzelkinmu strikovi to presakuje tiez no kym to netecie neroby si s tym tazku hlavu v podstate je tam zle rieseny olejovy kanalik ktory je blizko pri zesneni.

Odesláno

aha tak teda wdaka za radu a info hm dost draha sranda vymena tesnenia hlavy 12000 na 405 ked menily tesnenie pod hlavu tak niečo cez 1000sk tesnenie + neaka ta robotka a to bol Turbo diesel čo som mal a pri tomto sa mi tozda byt trošku drahe za tesnenie pod hlavu no skusim sa na to spýtat kamoša čo mi robi autí teda hovoril že to neni problem pretesnit len teda nepýtal som sa na cenu kedže som to ratal na par tisicovu zaležitosť a tiež povedal ako ty vraviš že to zatial len presakuje maličko ale teda že presakuje ale nemusim sa tým moc zapodievať ked to bude viac tak mam dojsť a vymeni mi to takže to suhlasi s tým čo hovoríš a nemusim sa neako moc plašit predsaj len mam 56tis km najazdene a moc nelietam..občas to vytočim ale len sem tam preventivne lebo je to trošku zle zabehnutze a je to trochu lenive..

Odesláno

1.6 16V je dobrý motor, nevím o žádné pro něj typické slabině. Pokud ho koupíš, tak mu dej čisté filtry, nové svíčky a olej a bude běhat jako hodinky.

Odesláno

Nejak tak, na peugeot 307 SW 1.6 16V sem lital v munule praci. Bolo to super. 80KW je akurat. Bol tichi, svizny a nic sa na nom nekazilo.

Len ta spotreba, v meste stale 9 - 9.5 ale my sme mali SW a jazdilo sa skoro len mesto :)

Co sa tyka tesnenia pod hlavu, 12 000 je maximalne prehnana cena.

faget1

Kukam ze si tiez s trnavy, ja som teraz menil tesnenie pod hlavu na 306ke :) Neni to sice 307, ale ma 1,4 motor.

Daval som to menit jednemu fajn mechanikovy do boleraza a vyslo to 2590 SK :) Komplet aj s robotu. Tesnenie som kupil v APS litva na JERUZALEMSKEJ za 560SK s DPH, za robotu som platil 2000Sk a s tym ze este som platil nejakych 30 - 36 SK za tesnenie na vyfukove a sacie potrubie :)

Typek mi to krasne vsetko spravil. Inac klesla mi spotreba cca o 1 skoro az 2 litry :) Sa nestiham divit :)

Na 307 by som to drahsie moc nevidel, obsahovo si na tom rovnako, tesnenie by malo stat rovnako, a pracu by som ty vedel vybavit na tipujem 2500SK (to je len odhad, pokial sa jedna o novsi a zlozitejsi model :) )

Inac priamo v TRNAVE som nic lacnejsie nezohnal.

Peugeot servis BEGAM (autorizovany) by mi to spravil i s tesnenim za 5900 SK :) Takze ako som povedal, 12 000 je hodne prehnane :) 12 000 by ma to nestalo ani kebyze dam vymenit komplet rozvody s vodnou pumpou :)

Co sa tyka toho slzenia, ja neviem, ja som ho take kupil, s tym ze panko na nom tak jazdil dva roky. Tiect mi to zacalo az po tom ako som dal redsi olej. Ale myslim, ze kvoli 3000 Sk by som to moc neodkladal, a ked to budes mat ako ja, este ty aj klesne spotreba :)

Keby si potreboval toho mechanika, napis, dohodneme sa. Inac je to pan majster, nemusis sa bat. Kamarati unho servisuju vsetko. Jednemu komplet opravoval motor po roztrhnuty rozvodaku :) A spravil ho na nepoznanie, chalan si pochvaloval dodnes den :)

Odesláno

ta cena tych cca 12 000 sk je cena v autorizovanom Peugeote menia tesnenie a automaticky aj sroby na hlavu bolo to v zaruke takze zadara skuste zajst u vas v Trnave do autorizovaneho servisu a opitajte sa na cenu a co vcetko by menili zaujimalo by ma to ci bude cena podobna alebo ako sa bude odlisovat inak svagor co robi v servise u nich by to stalo cca polovicu

Odesláno

ta cena tych cca 12 000 sk je cena v autorizovanom Peugeote menia tesnenie a automaticky aj sroby na hlavu bolo to v zaruke takze zadara skuste zajst u vas v Trnave do autorizovaneho servisu a opitajte sa na cenu a co vcetko by menili zaujimalo by ma to ci bude cena podobna alebo ako sa bude odlisovat inak svagor co robi v servise u nich by to stalo cca polovicu

Odesláno

Odesláno
Původně zaslal: robozv

Že by jsme to na poprvé nepochopil, tak jsi to napsal pro jistotu 3x?:myslim:papa

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

Že by jsme to na poprvé nepochopil, tak jsi to napsal pro jistotu 3x?:myslim:papa

vcera vecer som mal nieco z internetom natahovalo mi stranky ako sopel z nosa tak som parkrat poklikal a hups 3x to iste:myslim skus si tie prispevky pozorne precitat ci zistis rozdiel a na zaver opakovanie je matka mudrosti:D

Odesláno

No ja som hovoril, ze som bol v autorizovanom servise peugeot :)

Aj mi povedali co to bude stat :)

Tesnenie 1410 SK s DPH za tesnenie + robota bola 900SK s DPH za hodinu, robota bola vypocitana na 4,5 Hodiny :) Tj za robotu 4050 SK s DPH + mi povedali ze sa tam este nieco meni, nejake druhe tesnenia ci co to (cena tesnenie + praca 4560 SK s DPH ) tak ze si mam napocitat cca este 400SK s DPH na to. Povedal ze to vyjde ked to spravia komplet skoro 6000SK :)

Takze 12 000SK je prehnana cena, sice je to 306 ka, ale je to tiez 1.4 motor a ked nam odchadzaju tesnenia, myslim ze stavbou bude urcite skoro rovnaky :)

Takze 12 000, je strasne moc :) Podotykam ze v praci bolo zahrnute aj pripadne zabrusenie dosadacich ploch, vyhradne som sa na to pytal :)

Ale ako hovorim, mna to stalo 2500SK :) A jede to super :)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

No ja som hovoril, ze som bol v autorizovanom servise peugeot :)

Aj mi povedali co to bude stat :)

Tesnenie 1410 SK s DPH za tesnenie + robota bola 900SK s DPH za hodinu, robota bola vypocitana na 4,5 Hodiny :) Tj za robotu 4050 SK s DPH + mi povedali ze sa tam este nieco meni, nejake druhe tesnenia ci co to (cena tesnenie + praca 4560 SK s DPH ) tak ze si mam napocitat cca este 400SK s DPH na to. Povedal ze to vyjde ked to spravia komplet skoro 6000SK :)

Takze 12 000SK je prehnana cena, sice je to 306 ka, ale je to tiez 1.4 motor a ked nam odchadzaju tesnenia, myslim ze stavbou bude urcite skoro rovnaky :)

Takze 12 000, je strasne moc :) Podotykam ze v praci bolo zahrnute aj pripadne zabrusenie dosadacich ploch, vyhradne som sa na to pytal :)

Ale ako hovorim, mna to stalo 2500SK :) A jede to super :)

SUPER co servis to ina cena sviniari aspon budem vediet no nakoniec mi to nevadi lebo to bolo v ramci zaruky zadara:)

no a mozno predsa bude rozdiel medzi 306 a 307 lebo 307 je 16V ale to je mozno nepodstatne

[upravil dne 5.5.2008 robozv]

Odesláno

Za to ze je to 16 V oproti 8V by tam nemal urcite byt 6000SK priplatok :)

A hlava sa tazsie nerozobera, zato ze tam je 16Ventilov. Jedine co je ine je tesnenie, a to v tom, ze ma o 8 dier viac.

Odesláno

Lubk0: tak teda to sa tiež divím že ti tak klesla spotzreba preto by sa to oplatilo lebpo teraz robim aj 100km denne a ma to štve ked trochu stupím na plzn tak nestiham benzínky vymetať a teda neni to moc velka položka inak mam technika čo mi robi autak tak sa skusim spýtat na kolko penazí to vidi on keby mi to robil a ked trepne sumu tak by som sa ti ozval a spýtal by si sa mi za kolko by to urobil ten v bolerazi a teda aj ako časovo by sa s nim dalodohodnut lebo ja akosi nemožem byt bez auta ledva den takže u mna je dvoležite že sa s tym čo miu teraz robi autak da dohodnut na termin vždy a na počkanie mi to odstrani a ked to dlhšie trva dam mu ato hodi ma do robty a na fajront pre mna dojde a mojim autom hotovám takže aj za to sa platí a to ocenujem takže každopadne to dam asi vymenit a uvidim tiež možno pojde spotreba aspom kusok dole čo tiež ocenim kedže hoden km robim denne..:super

Odesláno
Původně zaslal: faget1

Lubk0: tak teda to sa tiež divím že ti tak klesla spotzreba preto by sa to oplatilo lebpo teraz robim aj 100km denne a ma to štve ked trochu stupím na plzn tak nestiham benzínky vymetať a teda neni to moc velka položka inak mam technika čo mi robi autak tak sa skusim spýtat na kolko penazí to vidi on keby mi to robil a ked trepne sumu tak by som sa ti ozval a spýtal by si sa mi za kolko by to urobil ten v bolerazi a teda aj ako časovo by sa s nim dalodohodnut lebo ja akosi nemožem byt bez auta ledva den takže u mna je dvoležite že sa s tym čo miu teraz robi autak da dohodnut na termin vždy a na počkanie mi to odstrani a ked to dlhšie trva dam mu ato hodi ma do robty a na fajront pre mna dojde a mojim autom hotovám takže aj za to sa platí a to ocenujem takže každopadne to dam asi vymenit a uvidim tiež možno pojde spotreba aspom kusok dole čo tiež ocenim kedže hoden km robim denne..:super

kolko ti to zere?

Odesláno

Původně zaslal: faget1

kolko ti to zere?

noo tak ked sa rozbehnem na rovnu cestu teda že idem plynule cca dajme tomu že 90km/h po ceste tak mi to ukazuje okolo 6-6,5l ako fuka vietor a aka je cesta pri 110km/h je to už asi 9-10,5 litra a ked sa nahlim tak pri 130-140km/h si vcucne v pohodke 13litrou a viac noo po meste to ani nehovorim to spotreba lieta aj okolo 12-14litrou podla toho ako jazdim le tak netočim hovelmi :myslim a tebe?? :myslim

Odesláno

to su co za cisla? preboha ! bud mas tazku nohu alebo ti to zere aj travu popri ceste. Mne to zere po dialnici ked idem 90- 4,7-5,0l 110- 5,4-6,0l 130- 6,5l mimo nesto obyc cesty okolo 5,6l cez zimu to bolo priemerne max. 7,4l a teraz som naposledy tankoval za 1000 chodil som iba v meste poalubak = 7,2l chodim tak ze mam prepnutu furt okamzitu na palubaku tak sa to da s casti skorigovat ale tie cisla co pises to je moc nie?

Ja som so spotrebou maximalne spokojny a za diesela by som urcite nemenil /nikdy/:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...