nanux Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Ahoj, tak jsem si po dlouhém váhání objednal u Peugeota originál alu 17\" kola Hortaz - nebavilo mě stále řešit, jestli mi jiná kola budou sedět nebo ne a navíc jsem dostal na kola dobrou cenovou nabídku... Co mě ale zajímá je, zda-li někdo z Vás 407ářů používá podložky? [upravil dne 28/4/08 nanux] Citovat
Matuska Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 ET 48 a ještě podložky? Chudák náprava! Citovat
nanux Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Proč chudák? Myslíš že dostane zabrat? Citovat
Maki Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 a co u me na 206? taky mi v penuservisu rikali ze maj pekny kola ale museli by se dat podlozky ? ma to blbej vliv na auto? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: nanux Ahoj, tak jsem si po dlouhém váhání objednal u Peugeota originál alu 17\" kola Hortaz - nebavilo mě stále řešit, jestli mi jiná kola budou sedět nebo ne a navíc jsem dostal na kola dobrou cenovou nabídku... Co mě ale zajímá je, zda-li někdo z Vás 407ářů používá podložky? [upravil dne 28/4/08 nanux] Máš ten rozmer v TP alebo kašleš na to? Citovat
nanux Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Jj mám, jsou to origo kola pro 407... Citovat
nanux Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: Matuska Ano, to si myslím! Mno a můžeš napsat proč si to myslíš? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: nanux Jj mám, jsou to origo kola pro 407... Hmm, ja mám origo 16\'\' a aj v TP len 16\'\'. Citovat
nanux Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: nanux Jj mám, jsou to origo kola pro 407... Hmm, ja mám origo 16\'\' a aj v TP len 16\'\'. Taky tam mám zapsaný 16\", ale jako alternativní rozměr tam mám 17\"... Musíš to tam taky mít, dávají se k tomu pneu 215/55 Citovat
AnotherOne Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: nanux Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: nanux Jj mám, jsou to origo kola pro 407... Hmm, ja mám origo 16\'\' a aj v TP len 16\'\'. Taky tam mám zapsaný 16\", ale jako alternativní rozměr tam mám 17\"... Musíš to tam taky mít, dávají se k tomu pneu 215/55 Nemám nič okrem 16\'\'. Mám dovezené auto a niekde sa pri tých papierovačkách asi stalo, že mám iba jeden rozmer Citovat
AnotherOne Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Písal som do Peugeotu v BA, chceli odo mňa VIN, prišla mi odpoveď, že podľa COC môžem mať iba 205/60 R16. Že by to bolo podmienené silou motora? Oproti 215/55 R17 je rozdiel v priemere 1,6cm [upravil dne 29.4.2008 AnotherOne] Citovat
Matuska Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: nanux Původně zaslal: Matuska Ano, to si myslím! Mno a můžeš napsat proč si to myslíš? Geometrie daná výrobcem počítá s průsečíkem osy rejdového čepu a rovinou, po které se kolo odvaluje. Záklon a odklon čepů jsou dost přesně spočítané hodnoty a ve výpočtu se zohledňuje ET ráfku. Pokud si pro efekt zvětšíš ET podložkami, rozhodíš celou geometrii přední nápravy, zejména zmiňovaný průsečík se posune někam mimo střed šířky pláště. Přední náprava je pětiprvková, s dlouhou a tvarově složitou \"těhlicí\" (hliníkový odlitek). Změnu stability nepoznáš, budeš ale častěji měnit gumy, čepy ap. A to všechno jen pro to, aby diváci čuměli, jaký jede závoďák. Citovat
Matuska Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: nanux Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: nanux Jj mám, jsou to origo kola pro 407... Hmm, ja mám origo 16\'\' a aj v TP len 16\'\'. Taky tam mám zapsaný 16\", ale jako alternativní rozměr tam mám 17\"... Musíš to tam taky mít, dávají se k tomu pneu 215/55 Na mé 1,8 jsou v TP taky jen 16\" bez alternativy. Protože jsem koupil auto od člověka, který starost s STK nechává až na druhém majiteli, mám od něho na autě 17\" kola Alessio s Dunlopy 225x45 R17. Pokoušel jsem se zlegalizovat u Peugeotů alespoň ty sedmnáctky kola. Prý mi dají vědět. Ale trvá to už druhý týden. Tak si myslím, že to nedopadne dobře. Citovat
AnotherOne Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: Matuska Původně zaslal: nanux Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: nanux Jj mám, jsou to origo kola pro 407... Hmm, ja mám origo 16\'\' a aj v TP len 16\'\'. Taky tam mám zapsaný 16\", ale jako alternativní rozměr tam mám 17\"... Musíš to tam taky mít, dávají se k tomu pneu 215/55 Na mé 1,8 jsou v TP taky jen 16\" bez alternativy. Protože jsem koupil auto od člověka, který starost s STK nechává až na druhém majiteli, mám od něho na autě 17\" kola Alessio s Dunlopy 225x45 R17. Pokoušel jsem se zlegalizovat u Peugeotů alespoň ty sedmnáctky kola. Prý mi dají vědět. Ale trvá to už druhý týden. Tak si myslím, že to nedopadne dobře. Ja som sa pýtal priamo na peugeot.sk cez webový formulár. Odpoveď prišla behom dňa, chceli VIN, podľa COC potvrdili len jeden rozmer. Citovat
nanux Odesláno 29. duben 2008 Autor Odesláno 29. duben 2008 Já sice nevím, zda-li si to nechával dodělat předchozí majitel nebo už to bylo, ale zde je důkaz Jinak Matusko, od těch podložek jsi mě trochu odradil s tím, jak píšeš že budu muset častěji měnit gumy, čepy ap. Takže jestli to byl úmysl, povedl se Citovat
Matuska Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Asi to je opravdu dáno tím výkonem motoru, i když těch 1,6cm na průměru kola je asi tak 2,5% a to by tedy asi znát nebylo. Ani změna valivých odporů širším pláštěm není citelná. Ještě k těm podložkám: ano chtěl jsem Tě trošku odradit. Ta náprava je složitá a těch čepů je na ní více než na Mc´Phersonech. Je ale prý odvozená od nápravy pro WRC, tak by snad ty podložky byly opravdu navíc. [upravil dne 29.4.2008 Matuska] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: Matuska Původně zaslal: nanux Původně zaslal: Matuska Ano, to si myslím! Mno a můžeš napsat proč si to myslíš? Geometrie daná výrobcem počítá s průsečíkem osy rejdového čepu a rovinou, po které se kolo odvaluje. Záklon a odklon čepů jsou dost přesně spočítané hodnoty a ve výpočtu se zohledňuje ET ráfku. Pokud si pro efekt zvětšíš ET podložkami, rozhodíš celou geometrii přední nápravy, zejména zmiňovaný průsečík se posune někam mimo střed šířky pláště. Přední náprava je pětiprvková, s dlouhou a tvarově složitou \"těhlicí\" (hliníkový odlitek). Změnu stability nepoznáš, budeš ale častěji měnit gumy, čepy ap. A to všechno jen pro to, aby diváci čuměli, jaký jede závoďák. Naprostý souhlas jen s jednou vyjímkou, pokud budeš mít kola se špatným - nevyhovujícím ET a budeš ho potřebovat dostat do příslušnýho rozměru, tam si myslím, že podložky opodstatnění mají. (jako v mým případě, kola za super cenu, jen s ET38, kdy jsem ale potřeboval ET18, 20mm byli řešení) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.