benik1984 Odesláno 27. duben 2008 Odesláno 27. duben 2008 Zdravím. Jsem čerstvým majitelem 407 SW. r.v.2005. Chtěl jsem se zaptat jak najdu nebo jak nastavím, aby mi ukazovalo palubní PC ne aktuální, ale průměrnou spotřebu? Dost by mi to pomohlo.. Díky.. Mám výbavu comfort.. a motor 1.8 Citovat
drsnej márvin Odesláno 27. duben 2008 Odesláno 27. duben 2008 zdarec - taky zatím samouk , mám auti týden Takže, přepneš si na \"radiu\" tlačítko trip na palubní PC a budeš mít na displeji (řek bych, že už máš) zobrazenou aktuální spotřebu s dojezdovými km a vzdálenost k cíli, úplně vlevo je autíčko. Pod autíčkem je potom č.1 a č.2. Je to buď 1 nebo 2 průměrné spotřeby. Mezi nima přepínáš tlačítkem na špičce ovladače stěračů. Když tlačítko na některé z voleb podržíš chvíli zmáčknuté, tak se ti hodnoty vynulují (na rozdíl od oktávky, kde se č.1 nulovalo automaticky samo, když bylo auto 2 hodiny mimo provoz). Citovat
Jamesz Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Jen by mě zajímalo, jakou hodnotu tam máte nastavenou?! Citovat
AnotherOne Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: Jamesz Jen by mě zajímalo, jakou hodnotu tam máte nastavenou?! Tá hodnota sa nenastavuje, ale ju PP vypočíta zo spotrebovaného paliva a prejdených kilometrov od posledného nulovania. To by tak bolo nastaviť si priemernú spotrebu Hneď si tám hodím jedno deco na stovku a jazdím zadarmo Citovat
drsnej márvin Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 To já bych tam chtěl mít nulu a jezdit a jezdit a jezdit, to by byla paráda Citovat
Jamesz Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 No ja to myslel tak že se tam má nastavit km do cile, nebo jak to bylo napsané v manuálu...tak něco teď přesně nevím... Citovat
AnotherOne Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 No dá sa to dvoma spôsobmi. Buď stlačíš tlačidlo TRIP na stredovom paneli - ak si tam mal údaje PP stačí stlačiť raz, ak si tam mal zobrazenie rádia alebo klímy stlač 2x. Druhý spôsob je cez menu - položka Trip computer/Enter distance. Citovat
Jamesz Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 No já vím jak, ale co tam mám nastavit?! Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Veď si to sám napísal. Zadáš tam vzdialenosť do cieľa, ktorú plánuješ prejsť a ono ti to bude automaticky odpočítavať. Zostavajúca vzdialenosť sa myslím zobrazuje na tretej pozícii keď máš PP prepnutý na \"autíčko\". Citovat
drsnej márvin Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Přesně tak je tam symbol cílové kostkované vlajky. Citovat
nanux Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Veď si to sám napísal. Zadáš tam vzdialenosť do cieľa, ktorú plánuješ prejsť a ono ti to bude automaticky odpočítavať. Vážně? Já myslel že ten indikátor zbývajících km do cíle je zavazbenej s navigací... Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: nanux Původně zaslal: AnotherOne Veď si to sám napísal. Zadáš tam vzdialenosť do cieľa, ktorú plánuješ prejsť a ono ti to bude automaticky odpočítavať. Vážně? Já myslel že ten indikátor zbývajících km do cíle je zavazbenej s navigací... Áno keď ju máš tak ti to ráta podľa zadaného cieľa automaticky. Keď ju nemáš tak sa nastavujú manuálne km. Citovat
Jamesz Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Já to nějak nechápu...(asi sem blbej)...no a když jedzím převážně pojíždky po městě?! tak si tam mám nastavit co, aby mi to počítalo průměr na 100 km?! Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 To počítadlo tam nie je kvôli priemeru ale aby si vedel koľko máš do cieľa. Pri jazde v meste nemá význam. Priemer si počíta sám, žiadne nastavenie ho neovplyvňuje. Môžeš ho jedine nulovať. Citovat
drsnej márvin Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 for Jamesz - to seš fakt zmatenej . Je to jak to píše AnotherOne. Průměrnou spotřebu si nenastavíš tu ti PP spočítá sám. Máš to na displeji u symbolu č. 1 a č. 2, u symbolu autíčka ti to ukazuje na stejném místě okamžitou spotřebu. Pod těmi body 1 a 2 si můžeš libovolně nulovat od-do kam chceš ujeté km a průměrnou spotřebu počítat. Tzn. č. 1 třeba na krátké jízdy a č. 2 třeba jednouza měsíc nebo prostě jak chceš. Až ti to docvakne na co si se ptal, tak věřím, že se pořádně :mad: [upravil dne 13/5/08 drsnej márvin] Citovat
Jamesz Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 To jsem se asi nepochopily no V prvotním stavu mi auto nepočítalo nic, v nastavení bylo na obě trasy nastaveno 9999. Jsem to změnill (už nevím co tam přesně mám nastavené) a spotřebu počítá. Takže pokud jsem to pochopil a dám si do 2 např. 1 km a nechám to tak tak mi bude počítat \"dlouhodobou spotřebu např půl roku?! V manuálu bylo něco v tom stylu, že se tam má nastavit km k cíly. A pokud tam dam treba 1000 km tak mi to bude počítat do 1000 a pak hodí spotřebu na 1000 km?! To je to co nechápu ten vzach s těmi kilometry, nebo to na to nemá vůbec vliv...?! Výdyť on může přece na 1 a 2 ukazovat rozdílné spotřeby ne?! Citovat
AnotherOne Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Tak v tom máš ešte stále guláš To 9999 čo si tam mal znamená, že to dlho nikto nenuloval a prešlo to cez 10000km. Pozície 1 a 2 sa správajú rovnako. A to tak, že keď to počítadlo vynuluješ pridržaním páčky, od toho okamihu ti to počíta na tej pozícii zľava do prava: a) počet prejdených kilometrov (klasické počítadlo ubehnutých km) b) priemerná spotreba na vzdialenosti ktorú udáva počítadlo a) c) priemerná rýchlosť na vzdialenosti ktorú udáva počítadlo a) Keďže pozície 1 a 2 môžeš nulovať nezávisle od seba v rôzny okamih, môžeš mať na tých počítadlách rôzne prejdené vzdialenosti a tým pádom aj rôzne priemerné spotreby a priemerné rýchlosti, ktoré sa viažu ku príslušnému počítadlu. Príklad: Ideš 115km trasu. Prvých 45 km je po meste druhých 70 km po dialnici. Pozíciu 1 vynuluješ na začiatku trasy lebo chceš vedieť priemernú spotrebu počas celej trasy. Počítadlo 2 vynuluješ po vyjdení z mesta pretože chceš vedieť priemernú spotrebu pri jazde po diaľnici. Od okamihu nulovania auto počíta nielen počet prejdených km ale aj množstvo paliva čo si spálil. Dajme tomu jazdou po meste si spálil 4l a jazdou po diaľnici 4,5l. Celkovo si teda spálil 8,5l. Po ukončení jazdy budeš mať na počítadlách č. 1) prejdená vzdialenosť 115km, priemerná spotreba 8,5l na 115km teda 7,39l/100km. č. 2) prejdená vzdialenosť 70km, priemerná spotreba 4,5l na 70km teda 6,43l/100km. Teraz pozícia autíčko, tu máš zľava do prava a) autonómia tj. koľko kilometrov ešte môžeš prejsť s palivom v nádrži. Na množstvo kilometrov má samozrejme vplyv priemerná spotreba, ale tu sa berie do úvahy nejaké interné počítadlo spotreby na posledných pár kilometroch jazdy. Nie spotreba z pozície 1 alebo 2! b) okamžitá spotreba, vypočítava sa z momentálnej rýchlosti auta a množstva paliva čo tečie do motora. V konečnom dôsledku aj okamžitá spotreba je vlastne len priemerná spotreba na veľmi malom úseku. Keď stojíš a pri rýchlosti myslím 20km/h sa údaj logicky nezobrazuje, buď by nemal zmysel (pri státí) alebo by bol veľmi nepresný. c) tu je to nešťastné počítadlo km do cieľa. Keby si si napr. na začiatku vyššie uvedenej trasy v príklade tu nastavil nejakú hodnotu napr. 300, po prejdení celej trasy tu budeš mať hodnotu 300-115 teda 185. Je to teda normálne spätné počítadlo bez vzťahu ku ostatným údajom. Proste sa zmenšuje zadaný počet km. Ufff. Skús povedať, že nerozumieš Citovat
Jamesz Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Nerozumiem...bo je to celé po slovensky Dík tak už jsem to pobral... takže čistě teoreticky, na 2 můžu sledovat průměrnou spotřebu za delší dobu (do 10 000) a na 1 můžu sledovat spotřebu na nádrž kdyý to po každém nabrání nádrže (do plna) resetnu... [upravil dne 13/5/08 Jamesz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.