Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC FZ8

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

Fakir: pekne, jen nevim proci si svuj vlastni kanon prodluzujes slunecni clonou :D:D:D:D:D

Sakra, prokoukl mně... :D:D:D:D

pekne ... asi makra na 2 kilometry vypadaj dobre :D

Náhodou, tenhle objektiv má půlmetrovej close-focus, což při 200 mm ohnisku udělá nějakej poměr 1:2. :) To je můj nejmakro objektiv. :D :D

Jinak ultrazvukový ostření (á la Canon USM, nebo Nikon SWM), rychlý, přesný a neslyšný. Nulová chromatická aberace, prakticky nulový závoj při protisvětle, od 2,8 slušně ostrý, v rozích lehounce měkčí, od clony 5,6 brutálně ostrý v celé ploše (nejčastěji fotím na 4ku). :) Vím, že názory na Sigmu se různí, nicméně tahle Sigma z jejich profesionální EX řady (má být něco jako Canon L), za 25 000 Kč, to už je velmi slušná kvalita. :)

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

Jinak ma otazku, nedokazu dostat za bohu clonu na min jak 4. Nevite nekdo kde muze byt problem?

V objektivu. :) Ta tvoje Sigma má světelnost 4 - 5.6, což ti udává minimální hodnotu clony na nejkratší a nejdelší ohnisko. Pod tyto hodnoty se nedostaneš, ani kdybyses na hlavu stavěl. :)

//edit: 1:2 ještě není makro, abychom byli korektní. O makru se dá mluvit od zvětšení 1:1. 1:2, a podobným, se říká prostě close focus. :)

[upravil dne 30/4/08 Fakir]

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

ja mam tamron 70-300 a u toho tele psali taky že to má makro:D ale tak asi marketingovej tah zase no ale \"makro\" to fotí pekne

Jasný, to píšou u všech takovejchhle close-focus objektivů. Já to mám na Sigmě napsaný taky a na Tamronovi taky (ikdyž má max. zvětšení někde u 1:3,5. :)). Jak to není \"makro\", tak je to out. :D

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: Marlin

Jinak ma otazku, nedokazu dostat za bohu clonu na min jak 4. Nevite nekdo kde muze byt problem?

V objektivu. :) Ta tvoje Sigma má světelnost 4 - 5.6, což ti udává minimální hodnotu clony na nejkratší a nejdelší ohnisko. Pod tyto hodnoty se nedostaneš, ani kdybyses na hlavu stavěl. :)

//edit: 1:2 ještě není makro, abychom byli korektní. O makru se dá mluvit od zvětšení 1:1. 1:2, a podobným, se říká prostě close focus. :)

[upravil dne 30/4/08 Fakir]

aha, diky za vysvetleni :)

Odesláno

jako, nejde o to co mas, ale co s tim umis vykouzlit, fotak beru na sec, budu tam ve ctvrtek, a pak asi i v patek, takze muzem pokydat o makrech :D

tak tam bohužel nejedu, ale z vlastní zkušenosti vím, když máš lepší techniku můžeš si víc i dovolit a výsledky bývají lepší ale je hlavní co máš v oku:)

Odesláno

jako, nejde o to co mas, ale co s tim umis vykouzlit, fotak beru na sec, budu tam ve ctvrtek, a pak asi i v patek, takze muzem pokydat o makrech :D

tak tam bohužel nejedu, ale z vlastní zkušenosti vím, když máš lepší techniku můžeš si víc i dovolit a výsledky bývají lepší ale je hlavní co máš v oku:)

Tak jako jasny, ale zase dyz mas supr fotak, a neumis fotit ani na automat, tak co pak s manualem, a jako ze na mym soni :) s nim fotim jen na manual ...

Odesláno

Tak jako jasny, ale zase dyz mas supr fotak, a neumis fotit ani na automat, tak co pak s manualem, a jako ze na mym soni :) s nim fotim jen na manual ...

tak já třeba na kompaktu automat neměl ale dělal \"pěkný\" makra:) a teď fotím jen na M TV AV :) a občas jen auto bez blesku ale to minimálně...

Odesláno

Já na Seč taky nemůžu, takže se tam neuvidíme... :(

Jinak fotím na manuál, ale často i na A. Na S jenom málokdy. (pro canonisty: A = Av, S = Tv). :)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Já na Seč taky nemůžu, takže se tam neuvidíme... :(

Jinak fotím na manuál, ale často i na A. Na S jenom málokdy. (pro canonisty: A = Av, S = Tv). :)

tak na dalším;) a můžem si tam udělat pár vernisáží:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...