Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
:papa Zdravím všechny pažouty,jsem zde nový a chtěl bych se zeptat jestli je u P 307 SW uchycení rezervy jen tím ocel.lankem kterým se to vytahuje nebo tam má být i nějaká pojistka?Nedovedu si totiž představit následky přervání toho lanka za jízdy,když tam není žádná jiná pojistka,moc dík za radu.;)
Guest servisman
Odesláno

nevím co je k tomu vedlo,ale zdá se mi to nějak nepraktické.

Guest FIKÍSEK
Odesláno

Je to horší řešení.Mě vypověděl službu naviják.Ovíkendu na to juknu.Jinak tu už někdo připevnoval rezervu šroubama,jsou k tomu i obrázky.;)

Odesláno

Jako je to nedořešený...

Ale...kdysi sme jeli Astrou do Chorvatska a píchli sme gumu. Rezerva byla v kufru -> tzn. vyházet celej kufr ven (každej asi vý jak vypadá kufr při cestě na dovolenou).

V 307mičce bych jenom spustil rezervu zpod auta a nemusel bych všechno vyhazovat.

Proti špíně na rezervě je vcelku jednoduchý řešení . celou rezervu zabalit do igelitovýho pytle a vrchni část nechat otevřenou - ať to větrá.

Odesláno
:papa cus,tanagy vím jak to je s tím plným kufrem a proto toto řešení uchycení rezervy vítám,jen bych ale uvítal kdyby tam byla nějaká pojistka kdyby se lanko urvalo.Mohli tam udělat něco jako je u škodovek ten tunel,lanko by natáhlo rezervu do tunelu a za ní by mohlo něco zaklapnout nebo ručně nějak zajistit.Pořád na tom pracuji a jestli přijdu na něco schopného určitě si to nenechám pro sebe a budu vás informovat :super
Odesláno
Původně zaslal: tanagy

Jako je to nedořešený...

Ale...kdysi sme jeli Astrou do Chorvatska a píchli sme gumu. Rezerva byla v kufru -> tzn. vyházet celej kufr ven (každej asi vý jak vypadá kufr při cestě na dovolenou).

V 307mičce bych jenom spustil rezervu zpod auta a nemusel bych všechno vyhazovat.

Proti špíně na rezervě je vcelku jednoduchý řešení . celou rezervu zabalit do igelitovýho pytle a vrchni část nechat otevřenou - ať to větrá.

No neboj, ono je to podobný i v tý 307mě. Protože dostat se ke spouštěcímu šroubu, taky budeš muset něco z kufru vyházet. Na druhou stranu asi ne všechno - si teď nevybavuju, jaký tam mam dno...

Špína, to máš recht, ale zas takový svinstvo (jako že nánosy bahna) tam zas není. Žrát se z té rezervy ale nedá :)

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Danisimo

:papa Zdravím všechny pažouty,jsem zde nový a chtěl bych se zeptat jestli je u P 307 SW uchycení rezervy jen tím ocel.lankem kterým se to vytahuje nebo tam má být i nějaká pojistka?Nedovedu si totiž představit následky přervání toho lanka za jízdy,když tam není žádná jiná pojistka,moc dík za radu.;)

jinak zde podobné

Odesláno
Původně zaslal: tanagy

No neboj, ono je to podobný i v tý 307mě. Protože dostat se ke spouštěcímu šroubu, taky budeš muset něco z kufru vyházet. Na druhou stranu asi ne všechno - si teď nevybavuju, jaký tam mam dno...

Tak jsem se díval a beru svou větu zpět. Skoro nic vyházet nemusíš. Šroub je hned kousek od kraje a žádné dno se zvedat nemusí. (jsem si to asi s něčím popletl)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

NEVÍM PROČ TO NEVYŘEŠILI JAKO U 405 KDE JE JAKO KLEC

No, asi proto, že ukrást kolo z klece jde celkem snadno. Dvakrát skřípneš a je to dole. Ale je to jen můj názor.

Odesláno

Já jsem stejného názoru. Raději bych taky měl kolo v autě. Holt, jinej kraj, jinej mrav. Osobně jsem rezervu použil zatím myslím jednou (za 14 let). Kufr byl naštěstí prázdnej (Tempra). No a nebo vozit místo rezervy ten dojezdovej sajrajt. To mají prý pneuservisy moc rády :)

Odesláno
Původně zaslal: Danisimo

:papa cus,tanagy vím jak to je s tím plným kufrem a proto toto řešení uchycení rezervy vítám,jen bych ale uvítal kdyby tam byla nějaká pojistka kdyby se lanko urvalo.Mohli tam udělat něco jako je u škodovek ten tunel,lanko by natáhlo rezervu do tunelu a za ní by mohlo něco zaklapnout nebo ručně nějak zajistit.Pořád na tom pracuji a jestli přijdu na něco schopného určitě si to nenechám pro sebe a budu vás informovat :super

Nejaká tá poistka tam je. Na konci lanka, je taká súčiastka ako šachová figúrka, ktorá má asi tri zárezy po obvode. Keď vtiahneš koleso pod auto, tak do jedného z týchto zárezov zapadnú dva oproti sebe uložené \"zúbky\", ktoré sú umiestnené zase v tej \"tube\" kde sa vťahuje lanko. Preto správne uložená (dotiahnutá až na doraz) rezerva nevysí na lanku, ale na takejto poistke.

Ináč ja som ten, čo som to prerobil, keď to predchádzajúcemu majiteľovi spadlo za jazdy. Zrejme nepreveril zaistenie v koncovej polohe.

Viac na :

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tie \"zúbky\" ti zaistia \" šachovú figurku\" keď vrátiš do základnej polohy krytku, pod ktorou je uložený trň na spustenie alebo vytiahnutie rezervy - zúbky sú ovládané lankom. Rezerva mohla vypadnuť vtedy, ak \"zúbky\" nedosadli do zárezov, ovládacie lanko zaisťovacieho mechanizmu mohlo byť pretrhnuté, alebo zadreté vo vedení. Alebo sa mu utrhol celý mechanizmus ktorý drží rezervu. Drží na dvoch samoistných maticiach M6.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...