Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám problém s kvalitou příjmu FM na autorádiu RD4 v mé 307SW. Naladěná stanice nezní úplně čistě, občas v ní zachrčí, zaprská, nebo na zlomek sekundy vypadne signál úplně.

Jako kdyby se člověk za velké bouřky snažil naladit slabý vysílač na velkou vzdálenost. Akorát že je krásně, člověk stojí s vypnutým motorem v Praze a ani nejsilnější místní stanice toho nejsou ušetřeny.

Přehrávání CD jde zvukově (vzhledem k možnostem originálních 6ks repro) v pořádku. Příjem na MW funguje taky dobře, bez rušení. Zkontroloval jsem zatím kontakt na střeše na anténu (namazaná, bez oxidace) a zkoušel povypínat blbinky typu RDS search nebo REG. Občas to minutu i dvě vypadá, že už to bude čisté a pak zničeno nic se to zase objeví.

Máte tipy, co vyzkoušet, než s tím člověk v Praze začne \"obtěžovat\" v servisu? Jsou někteří koncesionáři Peugeot vyhlášení (ochota, know-how) na řešení takovýchto závad?

Odesláno

Ne, všechno je origo, tak jak jsem to koupil. Přesněji řečeno, není tam žádný Bluetooth, ani tažné, navigace, nic.

[upravil dne 22/4/08 Freeman]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem mezitim akorat stihl otestovat, ze i po odpojeni anteny (vysroubovani na strese) mam v Praze a okoli de fakto stejny \"signal\" na radiu, jako s ni. Jestli z toho vyplyva, ze antena je blbe pripojena, nebo ze naopak radio je citlive az az a chyta to i na antenni privod, to opravdu nedokazu posoudit.

Zvazuju zainvestovat a koupit bazarovy RD4 a vymenit ho. Nekde jsem se ale docetl, ze prijem u RD4 je celkove mizerny, tak nevim, zda to ma smysl. Jine nez origo ale nechci, neminim riskovat zlodeje a chci mit vystup na kaplicku.

Taky se pry musi nove radio \"sladit\" s VINem auta .. co tato operace (beztak jen pripojeni a pak kliku na notasu) muze stat?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak zase po par set kilometrech jsem o neco chytrejsi .. radio hraje skvele, kdyz venku prsi, nebo je vlhko (brzo rano). Jakmile je hezke, suche pocasi, zacne v nem praskat, chrcet, apod.

Napadlo me, zda nemuze byt na vine nejaka staticka elektrina. Jak je to dneska vubec s uzemnenim auta - takovy ten slagr 80. let - antistaticky ocasek - jsem uz opravdu dlouho nevidel. Je mozne, ze i dnes je kostra auta spatne uzemnena?

Vypada, ze bude tezke v servisu chybu predvest, no, snad mi uveri. Da se nejak otestovat dobre uzemneni radia vuci kostre auta? V serviceboxu je v seznamu dilu jakesi odruseni - nemuze zde byt problem?

Odesláno

Téměř s určitostí máš problém v anténě, jejím kabelu nebo konektoru do radia. Při troše šikovnosti jde všechno odměřit a zjistit v domácích podmínkách.Koukni někde v okolí po radioamatérovi a bude vyřešeno. Propojení je provedeno koaxiálním kablíkem a stejně jako musí být brilantně propojený živý střed, tak musí opřed jít na kostru, stejně jako anténa. Protože je všechno o mikrovoltech, tak pro dobrý příjem musí být spojení kabel konektor, kabel anténa, konektor radio, absolutní. Všechno hovoří a směřuje k tomu, že dokonalost v tvém případě dělá vlhkost.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

můžu se zeptat, jak tvé pátrání po příčině, případně řešení problému dopadlo? Docela mě to zajímá, mám 307SW asi deset dní, sžívám se s ní :potlesk, ale z kvality příjmu RD4 taky nejsem nijak unešen. Konkrétně Radio Beat mi v předchozím autě na starém rádiu Sony hrálo uplně bez problému a teď se mi zdá, že se poyýkám s tím samým, co Ty.

A jinak se schválně zkus podívat na , docela by mě zajímalo, co v \"Menu\" vidíš Ty :myslim. Diky.

Guest foto1977
Odesláno

Ahoj tak jsem na tom stejně, taky mám 307čku přes týden a příjem rádia v praze je trgickej, i nejsilnější stanice

jako evropa2 nebo bonton často kolísá.

Mám také RD4.

Guest foto1977
Odesláno

a jak ho povytáhnu? asi v servisu na to maj nějaké kleště ne? Nebo se to dá samo-domo?

Odesláno

U meho radia jsem to nechal v garanci zkontrolovat .. pry nic nenasli, vzhledem k jinym opravam tipuju, ze se s tim moc netrapili. Jak jsem uz kdesi psal, mel jsem pocit, ze problem s radiem muze byt paradoxne u silnych stanic, ze jsou prebuzene .. pri hledani dalsi frekvence to u naladeneho radia pise DX nebo LO (distant/local) a pry RD4 umi ruzne zesilit .. pokud je zmatene a zesili uz tak silnou stanici .. je problem.

I proto jsem mel pocit, ze za spatnych atmosferickych podminek to hralo i lip, nez za jasneho a sucheho pocasi. Ale mozna je to fakt jen tim kontaktem.

Radio se da vytahnout 4 draty, pry tam jsou jen plisky co jsou zacvakle. Sam jsem zatim nezkousel.

Menu mam jine, nebot nemam graficky display.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...