Freeman Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Ahoj, mám problém s kvalitou příjmu FM na autorádiu RD4 v mé 307SW. Naladěná stanice nezní úplně čistě, občas v ní zachrčí, zaprská, nebo na zlomek sekundy vypadne signál úplně. Jako kdyby se člověk za velké bouřky snažil naladit slabý vysílač na velkou vzdálenost. Akorát že je krásně, člověk stojí s vypnutým motorem v Praze a ani nejsilnější místní stanice toho nejsou ušetřeny. Přehrávání CD jde zvukově (vzhledem k možnostem originálních 6ks repro) v pořádku. Příjem na MW funguje taky dobře, bez rušení. Zkontroloval jsem zatím kontakt na střeše na anténu (namazaná, bez oxidace) a zkoušel povypínat blbinky typu RDS search nebo REG. Občas to minutu i dvě vypadá, že už to bude čisté a pak zničeno nic se to zase objeví. Máte tipy, co vyzkoušet, než s tím člověk v Praze začne \"obtěžovat\" v servisu? Jsou někteří koncesionáři Peugeot vyhlášení (ochota, know-how) na řešení takovýchto závad? Citovat
Milhaus65 Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Nemáš tam něco dodělané ? Parrot, neoriginal tažné atd ? Citovat
Freeman Odesláno 22. duben 2008 Autor Odesláno 22. duben 2008 Ne, všechno je origo, tak jak jsem to koupil. Přesněji řečeno, není tam žádný Bluetooth, ani tažné, navigace, nic. [upravil dne 22/4/08 Freeman] Citovat
Freeman Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Tak jsem mezitim akorat stihl otestovat, ze i po odpojeni anteny (vysroubovani na strese) mam v Praze a okoli de fakto stejny \"signal\" na radiu, jako s ni. Jestli z toho vyplyva, ze antena je blbe pripojena, nebo ze naopak radio je citlive az az a chyta to i na antenni privod, to opravdu nedokazu posoudit. Zvazuju zainvestovat a koupit bazarovy RD4 a vymenit ho. Nekde jsem se ale docetl, ze prijem u RD4 je celkove mizerny, tak nevim, zda to ma smysl. Jine nez origo ale nechci, neminim riskovat zlodeje a chci mit vystup na kaplicku. Taky se pry musi nove radio \"sladit\" s VINem auta .. co tato operace (beztak jen pripojeni a pak kliku na notasu) muze stat? Citovat
Freeman Odesláno 1. červen 2008 Autor Odesláno 1. červen 2008 Tak zase po par set kilometrech jsem o neco chytrejsi .. radio hraje skvele, kdyz venku prsi, nebo je vlhko (brzo rano). Jakmile je hezke, suche pocasi, zacne v nem praskat, chrcet, apod. Napadlo me, zda nemuze byt na vine nejaka staticka elektrina. Jak je to dneska vubec s uzemnenim auta - takovy ten slagr 80. let - antistaticky ocasek - jsem uz opravdu dlouho nevidel. Je mozne, ze i dnes je kostra auta spatne uzemnena? Vypada, ze bude tezke v servisu chybu predvest, no, snad mi uveri. Da se nejak otestovat dobre uzemneni radia vuci kostre auta? V serviceboxu je v seznamu dilu jakesi odruseni - nemuze zde byt problem? Citovat
toro Odesláno 2. červen 2008 Odesláno 2. červen 2008 Téměř s určitostí máš problém v anténě, jejím kabelu nebo konektoru do radia. Při troše šikovnosti jde všechno odměřit a zjistit v domácích podmínkách.Koukni někde v okolí po radioamatérovi a bude vyřešeno. Propojení je provedeno koaxiálním kablíkem a stejně jako musí být brilantně propojený živý střed, tak musí opřed jít na kostru, stejně jako anténa. Protože je všechno o mikrovoltech, tak pro dobrý příjem musí být spojení kabel konektor, kabel anténa, konektor radio, absolutní. Všechno hovoří a směřuje k tomu, že dokonalost v tvém případě dělá vlhkost. Citovat
flopy Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 můžu se zeptat, jak tvé pátrání po příčině, případně řešení problému dopadlo? Docela mě to zajímá, mám 307SW asi deset dní, sžívám se s ní , ale z kvality příjmu RD4 taky nejsem nijak unešen. Konkrétně Radio Beat mi v předchozím autě na starém rádiu Sony hrálo uplně bez problému a teď se mi zdá, že se poyýkám s tím samým, co Ty. A jinak se schválně zkus podívat na , docela by mě zajímalo, co v \"Menu\" vidíš Ty . Diky. Citovat
Guest foto1977 Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Ahoj tak jsem na tom stejně, taky mám 307čku přes týden a příjem rádia v praze je trgickej, i nejsilnější stanice jako evropa2 nebo bonton často kolísá. Mám také RD4. Citovat
actionMed Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Povytáhněte rádio, pravděpodobně je příčinou špatný kontakt v antením konektoru Citovat
Guest foto1977 Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 a jak ho povytáhnu? asi v servisu na to maj nějaké kleště ne? Nebo se to dá samo-domo? Citovat
Freeman Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 U meho radia jsem to nechal v garanci zkontrolovat .. pry nic nenasli, vzhledem k jinym opravam tipuju, ze se s tim moc netrapili. Jak jsem uz kdesi psal, mel jsem pocit, ze problem s radiem muze byt paradoxne u silnych stanic, ze jsou prebuzene .. pri hledani dalsi frekvence to u naladeneho radia pise DX nebo LO (distant/local) a pry RD4 umi ruzne zesilit .. pokud je zmatene a zesili uz tak silnou stanici .. je problem. I proto jsem mel pocit, ze za spatnych atmosferickych podminek to hralo i lip, nez za jasneho a sucheho pocasi. Ale mozna je to fakt jen tim kontaktem. Radio se da vytahnout 4 draty, pry tam jsou jen plisky co jsou zacvakle. Sam jsem zatim nezkousel. Menu mam jine, nebot nemam graficky display. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.