Lachtis Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Ahoj pežoťáci, chci se zeptat, máte někdo čip od bit poweru??? Nebo zkušenosti s touto firmou? Mám 1.6 16V a uvažuji krom sportovního filtru a svíček ještě o čipu:myslim. Díky za rady Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: Lachtis Ahoj pežoťáci, chci se zeptat, máte někdo čip od bit poweru??? Nebo zkušenosti s touto firmou? Mám 1.6 16V a uvažuji krom sportovního filtru a svíček ještě o čipu:myslim. Díky za rady no chipovat benzin bez turba mě přijde nesmyslně vyhozene tisice oknem Citovat
Lachtis Odesláno 21. duben 2008 Autor Odesláno 21. duben 2008 no chipovat benzin bez turba mě přijde nesmyslně vyhozene tisice oknem Je pravda, že bez turba je nárůst výkonu mnohem menší. Ale rozdíl mezi 110 HP a 122 HP hlavně krouťák z 147 Nm/4000 ot. a 166 Nm/3800 ot. bude podle mě znatelný. Příklad kamarád si u Felicie 1.3 50 kW nechal dělat čip sice od Cimbu z 50 kW na 55 kW a znát to je a pořádně. Jelikož otec 1.6 ( 55 kW) ve Feldě má mohu říct, že výkonově jsou na tom opravdu srovnatelně. Takže podle mě pokud uděláš sport. filtr a sport. svíčky + čip rozdíl určitě bude znát. Citovat
Maki Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 ja mam taky 1.6 16V a chci si tam dat akorat ty svicky a filtr jinak CHIP ne , tak se tu zminuje prida to malo za hodne penez plus zivotnost motoru a riziko ze ti to nekdo posere Citovat
Fakir Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Špatně - čip jo, i na atmosférickou 1.6 16V. Ale pouze jako doplňkovou úpravu k dalším výkonovým úpravám, jako je kompletní sání, laděné svody, svíčky a v některých případech i vačky s ostřejším časováním. Pak má taková úprava smysl. Samostatně ne. Zrovna 1.6 16V má debilně umístěný katalyzátor přímo na sběrném potrubí, takže funguje jako solidní dusítko (ovšem jeho umístění je samozřejmě funkční po stránce emisí, protože se rychleji zahřeje na pracovní teplotu). První krok k výraznému (> 1 - 2 HP) zvýšení výkonu tohodle motoru jsou laděné svody a sportovní katalyzátor pod podlahu (neuvažuju-li jeho úplné odstranění, za co by vás maminky z jižních čech a podobní ekofanatici určitě nepochválily ). Pak, jako jedna z dílčích úprav, následuje přemapování ECU. V ideálním případě se zazálohuje originální software ECU a přes diagnostiku se pak upravují některé hodnoty přímo v ECU za provozu, ikdyž rozsáhlejší úpravy map stejně bude nutné udělat na PC, to přes diagnostiku nepůjde. Princip čiptuningu atmosférických benzínových motorů spočívá v tom, že sériová ECU dává v open-loop režimu (akcelerace) zbytečně bohatou směs a má předstih zapalování na velmi bezpečných hodnotách, kdy by neměly vznikat detonace ani s velmi nekvalitním palivem (které si ale říká Natural 95; na 91, apod. by to asi ECU neuhrála ). Chceme výkon, tak uděláme dvě věci - upravíme palivovou mapu, čímž ochudíme směs při akceleraci. Toto je věc, kterou bych si v pozici \"čiptunera\" nelajznul dělat bez EGT senzoru, protože je to právě teplota výfukových plynů, která nám říká, kam ještě můžeme a kdy už je to moc. Přeženeme-li to, můžeme propálit písty. Druhá věc, která se při čiptuningu upravuje, je předstih zapalování. Ten může být taky poměrně hodně znát a když se trochu přiostří, většinou se nic špatného nestane; občasné detonace (které se sem tam můžou objevit i na neupravném motoru) ohlídá senzor klepání. Je ale třeba vzít v úvahu, že když s ním hneme moc, může se stát, že motor přestane žrát běžný Natural 95 a bude nutné si v duchu přesunout auto z kategorie Natural 95 do kategorie Natural 98, Blue Octane 100 (ve skutečnosti 98), či V-Power Racing 100. Tyto úpravy se projeví jen a pouze při akceleraci (open-loop), kdy řídící jednotka dávkuje palivo podle uložených map, na základě údajů o množství nasávaného vzduchu (váha vzduchu, nebo v tomto případě MAP senzor); v closed-loop režimu (jízda konstantní rychlostí; pod cca tři čtvrtě plynu) funguje lambda regulace a hlavní slovo v přípravě směsi má lambda sonda (ta přední, v případě řízeného katalyzátoru). Předpokládám, že BitPower si na jednom exempláři motoru vyzkoušel, kam až může jít a v tom, co píšou na webu, mají ještě určité bezpečnostní rezervy; nicméně já osobně nemám moc rád \"prefabrikované\" úpravy v tomto stylu. Jakmile tam totiž přivezu motor například s laděným výfukem, přímým sáním a sportovníma svíčkama, tak jsou v koncích, protože ta mapa je nepoužitelná. Museli by udělat úpravu přímo pro konkrétní motor, což předpokládá datalogger zaznamenávající kromě otáček ještě data z EGT, lambdy, MAP a čidla klepání a několik měření na brzdě, aby se hodnoty pečlivě naladily. Pro zcela sériový motor bude jejich mapa sice nejspíš použitelná, ale jak už bylo řečeno, je to za hodně peněz málo muziky. Citovat
nickvolny1 Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 takze s f.Bitpower jsem tak spokojenej na 50 procent spis jen s p.Racem pokud muzu doporucit tak jednej jen s p,Racem p.Putner je opravdu KOKOT . Jeho ochoto je fakt na bode mrazu,4krat za sebou mi zrusil schuzku a vymyslel jsi nejhorsi vymluvy hlavne tu posled !!!!!! Byli jsme domluveni na stredu v ut,jsem mu volal na presne dohodnuti casu a on ze nemuze ! ZASE ! tak jsem se nasral a zavolal z jineho cisla a ze mam zajem o chip na AUDI A4 TDi a v tu ranu jsme se domluvily na case a podminkach setkani . Jinak ja mam P206 benzim. To jen tak ve skratce !!!!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.