Pe.Tr Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Jamesz zaleži jestli to zrcatko umožnuje to znamena jestli ma vsobe sklopny mechanismus . zjistit to jde podle service boxu a zadani vašeho VIN kodu , pokud se u zrcatek v ND objeví u čísla 1 na obrazku čislo dílu : leve- 8149VF prave- 8249VA máte smulu a zrcatko to neumi pokud 8148VE, VH ,VG nebo VC tak zrcatka to umi . pokud ani tak nefunguji mate je spatne nastavene - viz manual. Citovat
Jamesz Odesláno 16. duben 2008 Autor Odesláno 16. duben 2008 Dle VIN výbava : Doplňková funkce vnějšího zpětného zrcátka RETRO EXT RABAT ELEC COND + PASS SANS MEMOIRE Doplnková funkcia vonkajšieho spätného zrkadla EL NAST VONK SPATNÉHO ZRKADLA BEZ PAMATE Dle VIN zrcátko : Že by to nebylo aktivováno?! V čem by mohla být zrada?! Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Jamesz Dle VIN výbava : Doplňková funkce vnějšího zpětného zrcátka RETRO EXT RABAT ELEC COND + PASS SANS MEMOIRE Doplnková funkcia vonkajšieho spätného zrkadla EL NAST VONK SPATNÉHO ZRKADLA BEZ PAMATE Dle VIN zrcátko : Že by to nebylo aktivováno?! V čem by mohla být zrada?! kecam , ted na to cumim , :myslim [upravil dne 16/4/08 Pe.Tr] Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 jako nejjednodušši je ho rozebrat a mrknout zdali tam sklapeci mechanismus je , nebo to nechat napichnout na diagnostiku . nemuze to zrcatko u řidiče byt menene? za to levnejsi treba , bo jinak nevim. Citovat
Jamesz Odesláno 16. duben 2008 Autor Odesláno 16. duben 2008 No nevím jak ty...ale já parkuju podélně...takže zrcátko u řidiče mě nesere.. Spíš to u spolujezce...Jinak normálně můžu s oběma zrcátkama hýbat nahoru, dolů, vlevo, vpravo, přiklopit ke karoserii. Jedná se mi jen o to sklápění sklíčka při zařazené zpátečce, a přepnutém vypínači do polohy A nebo B (podle zrcátka). Přece tam nemůžou být 2 sklápěcí mechanismy dopředu (ve 4 směrech) a na zpátečku (ve 2 směrech...nahoru dolu). Kamarád má Citroen Grand Picasso a on dá zpátečku a lupne B a zrcátko se začně přiklápět (samo), vyřadí a začne se vracet do původní polohy. Ale už neví jak to bylo při prvním nastavení, zda si nastavil zrcátka \"dopředu\" a dal zpátečku a samo se začlo měnit do předdefinovaný pozice nebo ne. Jako jestli to auto má 2 základní pozice pro stupně do předu a stupeň zpátečky. Nebo má základní jen jednu polohu (před jakýmkoliv nastavením (z továrny)). Udělal jsem dnes test, zastavil jsem dal zpátečku, nastavil zrcátko B (u spolujezce), zamkl šaltru, vypl klíček, vystoupil a zamkl auto. Jestli zítra odemknu a zrcátko (sklíčko) bude sklopené směrem dolů a ani při překročení rychlosti 15kmh-1 se nezačne rovnat, tak ho asi urvu , ne tak to bohužel asi neumí. Jen mi nejde na mozek proč, by to auto nemělo umět, když normálně s těma zrcátkama člověk hýbe a nastaví si je pro jízdu do předu, tak si ty pozice taky pamatu přece. A že by pro zpátečku byla speciální paměť (šváb..atd) to se mi nechce věřit, určitě to dělají co nejjednodužší možnou cestou...a to zakážou funkci v SW a je pořešeno...pak ji servis \"jen\" odblokuje a vyinkasuje haky... Chápu že to neumějí verze Confort, ty totiž nemají ve výbavě ani zadní okna v elektrice a ani při zamčení auta zrcátka nepřilápí ke karoserii. Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 no ja se bavil osklapeni zrcatek pri parking poloze tedy sklopeni obou zrcatek k vozu. co se týka to ho parkovaní a sklopeni spolujezdcoova sklička , tak muže byt problem třeba jen v blbem kabelu , přerušenej apod. signal jde zřejmě od převodovky.čidlo? kabel ? Citovat
Jamesz Odesláno 17. duben 2008 Autor Odesláno 17. duben 2008 No právě řeším, jen to přiklápění sklíčka...přiklopení zrcátek je přece normální při zamknutí auta. No a dle toho vinu, nechybí mu právě na přiklápění sklíčka ta paměť?!! Pe.Tr kde vlastně pracuješ? Jak to mám zjistit to čidlo kabel?! Citovat
Jamesz Odesláno 17. duben 2008 Autor Odesláno 17. duben 2008 Tak ještě jeden obrázek ze service boxu : Citovat
Jamesz Odesláno 17. duben 2008 Autor Odesláno 17. duben 2008 Že by to uměly jen verze VH VE ? Citovat
AnotherOne Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Původně zaslal: Jamesz Jen mi nejde na mozek proč, by to auto nemělo umět, když normálně s těma zrcátkama člověk hýbe a nastaví si je pro jízdu do předu, tak si ty pozice taky pamatu přece. A že by pro zpátečku byla speciální paměť (šváb..atd) to se mi nechce věřit, určitě to dělají co nejjednodužší možnou cestou...a to zakážou funkci v SW a je pořešeno...pak ji servis \"jen\" odblokuje a vyinkasuje haky... Práve, že si to nič napamätá, keď si to nastavíš len pre jazdu dopredu. Tie sklíčka sú stále rovnako ako si ich nastavil, aj keď sa priklopia ku karosérii a späť. Zmenia sa až zas ručne. Len to mechanicky drži v tej istej pozícii - to predsa nie je pamäť. Ako pozerám na tie rôzne typy zrkadiel, vyzerá to tak, že nastavenie sklíčiek pri cúvaní je pamätané v samotnom zrkadle a riadiaca jednotka len dá pokyn na zmenu. Pravdepodobne to má čo do činenia so samotným motorom - len tie sa líšia pre obe zrkadlá. Tiež by som to rád mal, ale asi máme smolu. [upravil dne 17.4.2008 AnotherOne] Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Původně zaslal: Jamesz Že by to uměly jen verze VH VE ? to spiš ne , bo to jsou zrcatka za 3500,- kus , pak jsou zrcatka za 8900 a pak za 10500,- ty máš ty za 8900,- takže tam asi něco k tomu sklapění bude chybet. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.