Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zksil jsem hledání a nic nenašel.Zničeho nic mi přdek začal přibržďovat,po kontrole jsem zjistil destičky v pr.... .Koupil jsem nové,pístky a vše ostatní vyčistil,zatlačil pístky složil,vypadalo že je vše OK.Ale pořád se pístky nevracej jak by měli a neustále přibržďují,a to zvyšuje spotřebu-místo cca6litrů skoro desesítku a to je na ropáka dost.

Odesláno

Nevím,když jsem to dělal,tak jdsem z nich nic nepoznal zda jsou Bendix nebo Girling.ani desky jsem nkupoval podle toho,jen jsem zadal rv a motor a první co byli hned pasovali.

Odesláno
Původně zaslal: dýzl

Zapomněl bych,dostal jsem radu vyměnit brzdovou kapalinu.ale ta by asi tohle i kdyby byla horší nedělala nebo snad ano?

kapalina nee, max by to hůř brzdilo ( kapalina nasaje vodu a klesa ji bod varu.. )

co hadičky mezi brzdičem a \"kastlí\" prostě ty gumový, rádi tohle dělaj když sou k.o.

[upravil dne 13.4.2008 aaischa]

Odesláno

můžou to bejt zadřený válečky nebo celej třmen špatně chodí, já to rozhejbávám tak že vyndám desky, vyšlapu váleček skoro celej ven, stříkačkou ho zakapu brzdovkou a montpákou zatlačím zpátky.. takhle několikrát po sobě, ze začátku to pude dost ztuha ale to se rozhejbe, uvidíš že ti potom pude i pedál lehčeji.. čepy třmenu vyndat a namazat, mohlo by to pomoct

Odesláno

To Martin.tkhle jsem to dělal,nepoužil jsem brzdovku ale konkor ve spreji.

Kotouče jsou plné,jedná se o dle papíru 1,8td ve skut.1,9 atmosféra rv 88.S hadičkami říkal jeden expert? (resp.s průchodností hadiček) se to prý u Pežotů nemůže stát,ale skusím se na ně podívat ale dnes již ne.V týdnu ne to není čas-práce přesčas,a doma ještě rekonstruuji byt.takže mám čas jen o víkendech.

Dle čeho rozeznám brzdné systémy od sebe? Díkec.

PS na stařičkém fiatu 125P nebo na Ibize jsem to jednou do roka rozebral vyčistil a bylo to OK.

Odesláno

Keď máš plné kotúče, tak je to systém Bendix. Tu je obrázok.

bendix.jpg

Podľa toho čo si písal si urobil všetko dobre, zostáva iba zabezpečiť aby sa strmeň mohol voľne pohybovať. Na tom obrázku je požka 3 . Tie oceľové kliny a plocha okolo nich musí byť čistá a namazaná vazelínou. To zabezpečuje voľný pohyb strmeňa. Prípadne ešte jedna vec. Pod prachovku valšeka si striekal konkor, to by bolo dobre, ale stáva sa že na valčekoch sa pri prachovke vytvorí pás usadenín a korózie. To je treba očistiť. Ja by som očistil i strmeň , kde je strčený valček, od tesniacej gumičky po prachovku môže byť korózia a nečistory.

Odesláno

S hadičkami říkal jeden expert? (resp.s průchodností hadiček) se to prý u Pežotů nemůže stát,ale skusím se na ně podívat ale dnes již ne.

...

Ale může, hlavně na 205 nabobtnaj a pak kapalinu tam pustěj, ale zpět už ne.

Ještě jestli máš ten systém co sem dal pastorek ten obr. tak tam je ještě důležitý aby destičky volně chodily. Dost často to narezne a pak se tam destičky křížej...

Odesláno

To Marcel505-tím závěrem když o tom přemýšlím si asi kápnul na pravou příčinu.Ještě dotaz,jaká je dp kapalina do brzd.syst.-klasifikace DOT 3 nebo jiná?

Odesláno

To Marcel505-tím závěrem když o tom přemýšlím si asi kápnul na pravou příčinu.Ještě dotaz,jaká je dp kapalina do brzd.syst.-klasifikace DOT 3 nebo jiná?

A když už budeš měnit hadice, mrkni na trubky, jestli nejsou zralý (zrezlý) na výměnu.

Nevím to na 100 %, ale 405 by měla mít DOT 3, ale DOT 4 by taky neměl být problém.

Jestli to budeš měnit, tak bych tam dal DOT 4, která splňuje (nebo jak se rádo píše \"převyšuje\") DOT 3...

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Určitě DOT 4;)

A on má novej nebo starej model?

Starý modely bez ABS a DOT 4 ???

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Určitě DOT 4;)

Prečo nie? Je jedno či s ABS alebo bez. to číslo za DOT uvádza bod varu. Ak má staršie auto a predpísnú 3 nič nepokazí keď dá 4.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: Marcel505

Určitě DOT 4;)

Prečo nie? Je jedno či s ABS alebo bez. to číslo za DOT uvádza bod varu. Ak má staršie auto a predpísnú 3 nič nepokazí keď dá 4.

OK, zjišťoval jsem, všechny 405 D mají předepsané DOT 4 (ale třeba u 405 1,4 benzín z roku 87 si nejsem jistý).

Odesláno

Co o kapalinách vím,tak DOT 3 má bod varu minimálně 220°C,DOT 2 měla tuším kolem 180°C tak by měla 4 mít kolem 260.

Výrobcom udávané teploty varu sú: DOT3 260, DOT4 271,

:D Pamätám ešte červenú - 150, zelenú - 180 a žltú 210. :D ale to je skôr história na rozprávanie pri ohníčku.

Odesláno

To Pastorek-nechci se s Tebou hádat,ale nyní mám před sebou láhev se žlutou brzdovkou Syntol HD 205 (DOT3) a píšou na ní bod varu minimálně 220°C.Možná ale že se oba pleteme.Ty uvádíš výrobcem udávanou a já minimální.Jinak já nepamatuji sice tolik jako ty bo jsem to nepotřeboval-motorky měli mechanické brzdy a vejtřesky a tatry měli vzduchové a otéčka (OT-62)ani nevím ale asi mechanickou.Měnil jsem ji totiž na Ibize než jsem oni přišel a koupil jsem dvě lahvičky a stačila jedna ,tak tu druhou mám ještě neotevřenou,ale asi ji ani nepoužiju,bo výrobce udává zár.dobu 36 měs.ode dne data výroby a já ji mám doma již asi 4roky.Asi ji budu používat jen na nepovolitelné šrouby.

Odesláno

To Pastorek-nechci se s Tebou hádat,ale nyní mám před sebou láhev se žlutou brzdovkou Syntol HD 205 (DOT3) a píšou na ní bod varu minimálně 220°C.Možná ale že se oba pleteme.Ty uvádíš výrobcem udávanou a já minimální.Jinak já nepamatuji sice tolik jako ty bo jsem to nepotřeboval-motorky měli mechanické brzdy a vejtřesky a tatry měli vzduchové a otéčka (OT-62)ani nevím ale asi mechanickou.Měnil jsem ji totiž na Ibize než jsem oni přišel a koupil jsem dvě lahvičky a stačila jedna ,tak tu druhou mám ještě neotevřenou,ale asi ji ani nepoužiju,bo výrobce udává zár.dobu 36 měs.ode dne data výroby a já ji mám doma již asi 4roky.Asi ji budu používat jen na nepovolitelné šrouby.

Tie výrovcom udávané sú z materiálov Slovnaftu k ich výrobkom. Tie ostatné hodnoty su s pamäte a nemusia byť presné. To bola iba poznámka pamätníka. Červenú ešte nájdem. Je perfektná na hrdzavé skrutky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...