Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám asi ten samej problém jen s tím rozdílem že já ho můžu honi 150 km/h nebo ject 90 a teplota se drží jak má,ale jakmile zastavím na křižovatce nebo zůstanu stát a nechám to běžet na volnoběh tak se mi to okamžitě začne hřát až někam ke stovce pak se pustí sahary a schledí to a takhle to jde do kola.Vyměnil jsem termostat,pumpa je tam tak cca 35 000 km okruh jsem pročistil mezi chladičema vystříkal vapkou a stále nic.

Tak už jsem z toho také dost hotový.Jediné co mi už zbývá tak zkusit vyměnit ten chladič tak zatím jen sháním jestli ho nemá někdo jen půjčit abych to zkusil než koupím nový

[upravil dne 10/4/08 PATaMAT]

Odesláno

Mám asi ten samej problém jen s tím rozdílem že já ho můžu honi 150 km/h nebo ject 90 a teplota se drží jak má,ale jakmile zastavím na křižovatce nebo zůstanu stát a nechám to běžet na volnoběh tak se mi to okamžitě začne hřát až někam ke stovce pak se pustí sahary a schledí to a takhle to jde do kola.Vyměnil jsem termostat,pumpa je tam tak cca 35 000 km okruh jsem pročistil mezi chladičema vystříkal vapkou a stále nic.

Tak už jsem z toho také dost hotový.Jediné co mi už zbývá tak zkusit vyměnit ten chladič tak zatím jen sháním jestli ho nemá někdo jen půjčit abych to zkusil než koupím nový

Odesláno

mel jsem to same u moji 406 1.8 16V, teplota v kolonach drzela kolem 100st, po lonskem horkem lete ale zacala stoupat az na 105, coz me vedlo k tomu, ze jsem hned jel koupit nove cidlo pro vetraky co je na chladici a od te doby vetrak zapina pri 93st tak jak ma a je klid.

kolik mas vetraku ? jeden nebo dva a mas i klimatizaci ?

Odesláno

a bezi oba dva vetraky kdyz se zapnou ?

u klimatizace by mel jeden vetrak bezet ihned po zapnuti klima, druhy se pak pousti tusim od 96stupnu, to ted ale bohuzel presne nevim, tipoval bych to na spatne hnede cidlo na domecku termostatu

pokud ale treba bezi jen jeden vetrak a druhy se nezapina, pak by mohla byt chyba v relatkach co jsou zepredu na chladicove stene ( pod znakem lva na masce ) byvaji zoxidovane kontakty od strikajici vody

[upravil dne 10/4/08 Ferry]

Odesláno

na prvni rychlost by mely oba bezet od tech 96 stupnu, bohuzel ted nemam u sebe chytrou knihu takze nepovim presne teplotu pro zapinani druhe rychlosti, podle serviceboxu je maximum asi 118st, pak uz se asi rozsviti na palubce STOPka, knihu budu mit k nahlidnuti az tak prespristi tyden, bud do te doby nekdo napise, nebo se pak pripomen a mrknu se

Odesláno

Ferry ale ja sem tam dal tak pred tydnem novej chladic,novy termostat,novy vicko chladice,novou vodni pumpu,a uz sem dal i novy tesneni pod hlavu.a porad mam provozni teplotu kolem 95 stupnu

Odesláno
Původně zaslal: goldberg

Ferry ale ja sem tam dal tak pred tydnem novej chladic,novy termostat,novy vicko chladice,novou vodni pumpu,a uz sem dal i novy tesneni pod hlavu.a porad mam provozni teplotu kolem 95 stupnu

tak pak to je nekde zavzdusneny

a nebo spatne cidlo pro budiky, popr. posunuta rucicka na budikach :) to pak jedine opatrne otevrit chladic, dokud jeste nebude mit motor 100st a zmerit obycejnym teplomerem a porovnat jak se hodnoty lisi

[upravil dne 10/4/08 Ferry]

Odesláno

no v chladici to bude mit vzdycky o par stupinku min, to je pravda, ale aspon tendenci k varu a nejaky tlak pary by tam mel byt, jestli ne, tak potom fakt ukazuje blbe budik na palubce

Odesláno

ferry Uz me taky napadl budik ze keca ale kdyz se zapne ventilator na chladici tak to ukazuje 97 stupnu a podle tabulek se to ma spinat na 97 stupnich.takze sem z toho uz hotovej

Odesláno

Ešte ma napadla jedna možnosť. Písal si že je tan nové tesnenie pod hlavou. Nemôže byť otočené a čiastočne prekrývať chladiace kanály? Potom by sedeli všetky symptómy, bol by problém v pomalom kolovaní vody.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Zkus vyměnit víčko expanzní nádobky.Přetlak v okruhu musí být,jinak se motor bude přehřívat

Skoro máš pravdu. Pretlak v chladiacom systéme musí byť. Potiaľ je to dobre. Ale pretlak sa vytvorí zohriatím chladiva a jeho účel je posunúť bod varu chladiacej kvapaliny na 110 - 120 stupňov. Absencia pretlaku nemá žiadny vplyv na prehrievanie motora do 100 stupňov.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: ozzy1956

Zkus vyměnit víčko expanzní nádobky.Přetlak v okruhu musí být,jinak se motor bude přehřívat

Skoro máš pravdu. Pretlak v chladiacom systéme musí byť. Potiaľ je to dobre. Ale pretlak sa vytvorí zohriatím chladiva a jeho účel je posunúť bod varu chladiacej kvapaliny na 110 - 120 stupňov. Absencia pretlaku nemá žiadny vplyv na prehrievanie motora do 100 stupňov.

Děkuji za přednášku.Absolvoval jsem to samé v r. 1971--73.:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...