Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

vem ze sa tu toho uz hodne popisalo, vela som precital, ale aj tak v tom nemam jasno teda nevem co mam skor urobit....

klasika problem sterace nejdu

(0-nejde ;

auto-nejde

1-ide

2-nejde

nevracaju sa do povodnej polohy

mozne priciny:

senzor: svieti, po nastartovani len slabo ak prepnem do rezimu auto tak silno-orandzovo....

motorcek stieracov: nemal som to rozmontovane, ale predpokladam kedze sterace stieraju tak by mal by motorcek v poriadku....

elektronika??: aka??

btw: chcel som vybrat senzor nejako ho precistit ale nevem ako ho mam dat dole pripada mi to ako prilepene, cize naskytuje sa otazka: \"nebolo menene celne sklo??\" odpoved: \"nevem!\"

-ako otestujem motorcek ci je v poriadku ??

-pripadne v com moze byt este chyba??

niekto menil senzor niekto motorcek?? ale kua ako mam zistit co mam vymenit ja?? :myslim

raz som skusal nejake kombinacie s ovladacou packou t.j daval som do polohy auto, 0, 1, a zase auto ci ako som to spravil, a zrazu stierace isli rychlo a neskor spomalili, ale nezastavili potom sterali uplne pomalicky hoci uz neprsalo...

druhykrat sa mi to uz nepodarilo....

dik sa postrehy a sorry za dalsiu temu ale fakt nevem ako mam dalej postupovat....

[upravil dne 6/4/08 klm16]

[upravil dne 29/5/08 klm16]

Odesláno

Moje skúsenosti so stieračmi - mám senzor dažďa.

1. Po naštartovaní - senzor svieti slabo oranžovo

2. Po zapnutí stieračov do polohy \"AUTO\" (prvá hore) - senzor svieti silno oranžovo, stierače urobia jeden kyv a zostanú stáť a ďalej stierajú podla intenzity dažďa.

3. Senzor je ku sklu pritlačený cez také gelové doštičky, ktoré ale nie sú prilepené, iba majú taku dobrú priľnavosť. Pozor na ne, aby si ich nestratil a nezdeformoval. Bez nich senzor nefunguje.

Podľa Tvojho popisu poruchy, to vypadá na prepínaciu páčku stieračov, alebo nejaké konektory, relé.

Odesláno

keby si nebol vymyslal ked som skoro vsetky veci este mal, mohol si to mat uz spravene.

aj ked asi preto ze si daleko. lebo by si mohol dojst a skusat menit ked ti to prestane vezmes tu vec ktora to je.

mal som stierace, sice este mam senzor a elektroniku tiez, ale musis vediet ako to vyzera. :)

senzor vies vybrat jednoducho. dat dole ten kryt so zrkadlom. na boku ma take male plastiky, tie vysunies a senzor tym padom uvolnis.

dohodni sa s niekym ochotnym z okolia a skus menit aby si zistil co ti robi ten problem.

Odesláno

vymena senzora je za 15min hotova.

das dole zrkadlo, uvolnis zamky snimaca, vyberies, odpojis konektor, das druhy senzor a je to. ale je fakt ze spisska je dost daleko.

Odesláno

nablizsiu cestu do BA ta budem kontaktovat....

do BA chodim par krat do roka, za posledne 2 mesiace so mtam bol 4x ale su to cesty ked neviem co skor, ci utekat do firmy alebo sa niekde ubytovat a pod....

ale ak mi to do pol hodky spravis tak sa mozme stretnut....

ak to budeeste aktualne pretoze nevem kedy to bude....:roll

Odesláno

ok. ozvi sa ked budes vediet ze prides. s tou vymenou ti pomozem.

zavolaj ale na telefon. 0905 346 961. (nie som stale v bratislave. buduci tyzden napr budem cely mimo. mozno aj nieco z toho dalsieho)

Odesláno

dnes som mal dole senzor pozeral som na tie silikonove stvorceky jeden bol mierne ohnuty dovnutra tak som ho jemne narovnal a zalozil ziadna zmena, po adpojeni senzora sa stierace spravali uplne rovnako ako so zapojenym senzorom.... :(

• O 3 týdny později...
Odesláno

dnes som sa opet v tom sprtal mal som zorobraty plast pod volantom ale pri tej packe na oladanie stieracov moc vela nenapozeram...

mal som uplne vybraty motorcek stieracov rozobraty kontroloval som tie kontakty bolo tam mob vazeliny na nich trosku som to precistil zapojil ale nic ziadna zmena... :(

zaujimaju ma 2 relatka ktore su zapojene pod volantom pri poistkach....

vyzeraju byt uplne rovnake jedno cvakne ked prepnem z poholy auto do 1 a druhe cvakne ked prepnem z polohy 1-2 vybral som ich dokonca skusil zamenit ,no ziadna zmena, stierace sa chovaju rovnako...

potom som skusal pohybovat s packou na ovladanie stieracov hore dole rychlejsie pomalsie parkrat sa mi stalo ze pri prepnuti z polohy 2 do polohy 1 isli stierace neobycajne rychlo a nasledne spomalili... rozmyslam ci je chyba v packe....

a este vec doteraz mi senzor svietil slabo ked som zapol polohu auto tak silno orandzovo... teraz svieti furt len slabo bez ohladu na to v akej je polohe....

---------------------------------------------------------------------------------

takze mili peugeotaci obraciam sa na vas....

kto mi je ochotny pomoct: Potrebujem zmerat napetia na konektore ktory je pri motorceku stieracov. je tam 5 kablov pristup uplne jednoduchy staci jednosmerny voltmerer a 5 min casu... Ak zistim ze tam mam spatne hodnoty (co najskor ano pretoze skoro vsade mam na kazdej polohe 0V) tak bude chyba v packe pod volantom pripadne v inej elektronike ovladajucu stierace....

Odesláno

Na tom motorčeku musí byť na jednom kábli 12V pri zapnutom kľúčiku a prepínači v polohe 0. Je to priamy kábel od poistiek. Na polohách 1 a 2 tiež, zakaždým na inom. To by mali byť káble od prepínača na uhlíky motorčeka.

Odesláno

jj na jednom som nasie 12V pri polohe 0 su ostatne v 0

pri pohybe packy dolu som na dalsom objavil 12 v ale len po dobu kym som packu nepustil akonahle som packu pustil zase tam naskocila 0. to by mohlo mat za dosledok ze sa stierace nevracaju do povodnej polohy....

na tom istom kontakte som nameral pri zapnutej polohe 1 rovako 12V

ostatne kable boli pri kazdej polohe bez stavy, co mi je trocha cudne....

Odesláno
Původně zaslal: klm16

jj na jednom som nasie 12V pri polohe 0 su ostatne v 0

pri pohybe packy dolu som na dalsom objavil 12 v ale len po dobu kym som packu nepustil akonahle som packu pustil zase tam naskocila 0. to by mohlo mat za dosledok ze sa stierace nevracaju do povodnej polohy....

na tom istom kontakte som nameral pri zapnutej polohe 1 rovako 12V

ostatne kable boli pri kazdej polohe bez stavy, co mi je trocha cudne....

Vyzerá to na prepínač.

Pozri si email.

Odesláno

di kza mail mrkkol som to.... len mi neni celkom jasne co je to wash/wipe switch nejaka riadiaca jednotka ??

ta by mala zariadit aby bolo v motorceku napetie aj po pusteni packy nie ?? teda aby bol motorcek pod prudom kym sa stierac nevrati do povodnej polohy....

Odesláno

wash sú ostrekovače, wipe sú stierače.

To je prepínač stieračov. Je to tam pekne rozkreslené i z naznačením polohy prepínača. Ak sa trochu vyznáš v schémach tak ti to pomôže. Nieje tam dažďový senzor, ale ten by mal fungovať na spôsob cyklovača.

To vrátenie do pôvodnej polohy zabezpečuje dobehový mechanizmus priamo v motorčeku z kábla so stálym prúdom. Ak tam máš po zapnutí kľúčika stále 12V na niektorom kábli, tak bude treba rozobrať prevodovku motorčeka a prečistiť kontakty. Je tam kopa vazelíny a stane sa že je pripečená na kontakte.

Odesláno

motorcek som mal rozobraty vazelinu som precistil no ziadna zmena.... ale keby som mal presne hodnoty napatia na motorceku tak by som mohol pravdepodobne vylucit chybu motorceka, pripadne packy...

pretoze ak ide po kabloch presne stanovene napatie tak bude chyba v motorceku ....

tu schemu prave studujem dik moc za pomoc....

Odesláno

no na kontaktorch v motorceku jasne ze 12V... ale co ten pripajaci konektor... aj tam ma byt vsade 12V ??? mozes mi este vysvetlit na co sluzi podla toho mailu konektor c. 1 cislo vodica 501 ?? to je trvalych 12V ??

Odesláno
Původně zaslal: klm16

no na kontaktorch v motorceku jasne ze 12V... ale co ten pripajaci konektor... aj tam ma byt vsade 12V ??? mozes mi este vysvetlit na co sluzi podla toho mailu konektor c. 1 cislo vodica 501 ?? to je trvalych 12V ??

To je druhá rýchlosť stierania. Na konektor 1 ide plus z prepínača pri prepnutí na rýchle stieranie. ( poloha 2)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...