Senad Odesláno 27. březen 2008 Autor Odesláno 27. březen 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: Senad aby Ti to nědělalo nějakou nedobrotu Jo i ne, o tom prostě přechipování je. Akorát powerbox můžeě kdykoli vyndat a prodat... a chip tam zustane navždy??? Citovat
MatrixChose Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 Původně zaslal: Senad a chip tam zustane navždy??? To znamená přehrátí SW řídící jednotky motoru. Nevím, jak to chodí, ale asi by jsi musel opět zaplatit za vrácení origo hodnot. Citovat
Senad Odesláno 27. březen 2008 Autor Odesláno 27. březen 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: Senad a chip tam zustane navždy??? To znamená přehrátí SW řídící jednotky motoru. Nevím, jak to chodí, ale asi by jsi musel opět zaplatit za vrácení origo hodnot. ale zase máš na to asi nějakou garranci nebo záruku že Ti to nezníčí auto... i když je to risk Citovat
peug 406 Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 to netuším, dokad od toho mám a je tam tel. číslo na ně. Chceš ho? Nebo to mám zjistit? Citovat
MatrixChose Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 Původně zaslal: Senad Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: Senad a chip tam zustane navždy??? To znamená přehrátí SW řídící jednotky motoru. Nevím, jak to chodí, ale asi by jsi musel opět zaplatit za vrácení origo hodnot. ale zase máš na to asi nějakou garranci nebo záruku že Ti to nezníčí auto... i když je to risk Podívej se tady - je to přesně on. Citovat
bure Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: bure_406 teoreticky ... 80kw ma intercooler 66ne e, takze pridej intercooler, pridej senzor tlaku sani, vymen ridici jednotku, predel saci potrubi .... mno, kluci maj recht, prodej to a kup 80kw :D:D ....vymen turbo , převodovku , mám pokračovat , by mě zajimalo kdes to slyšel ? To je hrozny co se na netu najde za blaboly. nevim, asi šotek od fordu mi to naseptal :D:D kazdeho vec, jestli overclockne motor a bude cekat co to udela .... Citovat
BIBOP Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Powerbox není chiptuning Kapitolou sama pro sebe jsou Powerboxy, Speedboxy, SpeedBustery apod. Najdou se i tací, kteří vám budou tvrdit, že na vašem voze provedou chiptuning, ve výsledku ale zjistíte, že se jedná o některé ze zmíněných zařízení. Na rozdíl od chiptuningu, kde dochází opravdu k optimalizaci řídícího softwaru vozidla, je Powerbox jen přídavné zařízení, které oklame řídící jednotku. Tímto způsobem sice lze rovněž docílit zvýšení výkonu, ovšem za cenu zvýšení spotřeby, zvýšené kouřivosti vozidla a snížení životnosti motoru. Známy jsou případy, kdy použitím nekvalitního powerboxu došlo ke zničení motoru již po ujetí několika tisíc kilometrů. Tento způsob proto nelze doporučit. http://www.e-chiptuning.cz/index.php Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Přesně tak jak píše BIBOP, nechtěl bych dělat generálku motoru s propáleným pístem Citovat
bure Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: BIBOP Powerbox není chiptuning Kapitolou sama pro sebe jsou Powerboxy, Speedboxy, SpeedBustery apod. Najdou se i tací, kteří vám budou tvrdit, že na vašem voze provedou chiptuning, ve výsledku ale zjistíte, že se jedná o některé ze zmíněných zařízení. Na rozdíl od chiptuningu, kde dochází opravdu k optimalizaci řídícího softwaru vozidla, je Powerbox jen přídavné zařízení, které oklame řídící jednotku. Tímto způsobem sice lze rovněž docílit zvýšení výkonu, ovšem za cenu zvýšení spotřeby, zvýšené kouřivosti vozidla a snížení životnosti motoru. Známy jsou případy, kdy použitím nekvalitního powerboxu došlo ke zničení motoru již po ujetí několika tisíc kilometrů. Tento způsob proto nelze doporučit. http://www.e-chiptuning.cz/index.php Presne !!, maleho notebooka uz mam pripraveneho, az budu mit volne prostredky , zakoupim VAG adapter s kabelem a budu sledovat chovani meho broucka online, delat si graficky a vyhodnocovat, ale v zadnem pripade nebudu menit zadne nastaveni meho vozu (nebo jak se tomu honosne rika \"chiptunning\") bo za prve - nejsem zrovna expert v teto oblasti a za druhe a to mozna hlavne - usmazit pretaktovanej autak je krapet jina sranda nez kdyz usmazis pretaktovanej procesor domaciho pocitace [upravil dne 28.3.2008 bure_406] [upravil dne 28.3.2008 bure_406] Citovat
OK406 Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Zkus hledání, psalo se o chcipování dost. např. tady Citovat
Přema Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: BIBOP Powerbox není chiptuning Kapitolou sama pro sebe jsou Powerboxy, Speedboxy, SpeedBustery apod. Najdou se i tací, kteří vám budou tvrdit, že na vašem voze provedou chiptuning, ve výsledku ale zjistíte, že se jedná o některé ze zmíněných zařízení. Na rozdíl od chiptuningu, kde dochází opravdu k optimalizaci řídícího softwaru vozidla, je Powerbox jen přídavné zařízení, které oklame řídící jednotku. Tímto způsobem sice lze rovněž docílit zvýšení výkonu, ovšem za cenu zvýšení spotřeby, zvýšené kouřivosti vozidla a snížení životnosti motoru. Známy jsou případy, kdy použitím nekvalitního powerboxu došlo ke zničení motoru již po ujetí několika tisíc kilometrů. Tento způsob proto nelze doporučit. http://www.e-chiptuning.cz/index.php Přesně tak powerbox ti oklame ŘJ tím že dá jiné hodnoty od čidel ,např.teploty vzduchu,tepl.nasávaného vzduchu,tlaku turba atd. a jede to jako kdyby to jelo na sytič,tím pádem lépe ale ku*ví to motor....já mám chip ale z 80 na 106 a paráda už najeto na něm 45000 km.......:papa:papa Citovat
bure Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: Přema Přesně tak powerbox ti oklame ŘJ tím že dá jiné hodnoty od čidel ,např.teploty vzduchu,tepl.nasávaného vzduchu,tlaku turba atd. a jede to jako kdyby to jelo na sytič,tím pádem lépe ale ku*ví to motor....já mám chip ale z 80 na 106 a paráda už najeto na něm 45000 km.......:papa:papa a vstřiky Jsi měnil kvůli tomu overclocku a nebo proto ze tankujes u Přema-Oil ?? :D [upravil dne 28.3.2008 bure_406] Citovat
Přema Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: bure_406 Původně zaslal: Přema Přesně tak powerbox ti oklame ŘJ tím že dá jiné hodnoty od čidel ,např.teploty vzduchu,tepl.nasávaného vzduchu,tlaku turba atd. a jede to jako kdyby to jelo na sytič,tím pádem lépe ale ku*ví to motor....já mám chip ale z 80 na 106 a paráda už najeto na něm 45000 km.......:papa:papa a vstřiky Jsi měnil kvůli tomu overclocku a nebo proto ze tankujes u Přema-Oil ?? :D [upravil dne 28.3.2008 bure_406] Já bych řekl že kvuli Přema - Oil,nedávam to za vinu chipu a i kdyby tak je to daň za kobylky..... [upravil dne 28-3-08 Přema] Citovat
Ericce Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Kapitolou sama pro sebe jsou Powerboxy, Speedboxy, SpeedBustery apod. Najdou se i tací, kteří vám budou tvrdit, že na vašem voze provedou chiptuning, ve výsledku ale zjistíte, že se jedná o některé ze zmíněných zařízení. Na rozdíl od chiptuningu, kde dochází opravdu k optimalizaci řídícího softwaru vozidla, je Powerbox jen přídavné zařízení, které oklame řídící jednotku. Tímto způsobem sice lze rovněž docílit zvýšení výkonu, ovšem za cenu zvýšení spotřeby, zvýšené kouřivosti vozidla a snížení životnosti motoru. Známy jsou případy, kdy použitím nekvalitního powerboxu došlo ke zničení motoru již po ujetí několika tisíc kilometrů. Tento způsob proto nelze doporučit. myslim,ze ke zniceni motoru doslo z jineho duvodu a to vadne soucastky mezi volantem a ziclem :D ci uz chip provadeny preprogamovanim RJ a nebo vlozenim dalsi RJ oba spusoby respektive navodi stizene podminky motoru a tedy omezi jeho zivotnost. je to jako by ste s autem pozad jezdili z nohou na podlaze a nebo nekde v rusku nemam pocit, ze by ta optimalizace RJ prepalenium origo softu nejak dlouhodobe pomohla zivotnosti motoru. chip jakykoliv je dobra vec ale pro cloveka ktery vi co to obnasi...uz se to tu v jednym vlakne probiralo. ja osobne chip nepotrebuji. vystacim si i z 80kw a to zvyseni vykonu a zaroven skraceni zivotnosti mne osobne nestoji za tych 10 nebo 15 tis kaček. a podle mne chip jako takej nejde vubec doporucit Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Tak s názorem že chiptuning je rozhodně špatná věc nemsouhlasím, optimalizace ŘJ pro konkrétní provozní podmínky je pro motor dokonce výhodnější, než ho nechat v nastavení kdy běhá cca na 50% svých možností, tak jak je nastaven z výroby aby splňoval provozní a emisní podmínky po celém světě. Pokud se to udělá s rozumem, a dělá to někdo kdo nastaví ŘJ korektně, dá se bez ztráty životnosti využívat motor na cca 75% jeho schopnosti. Citovat
bure Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: minimaxa Tak s názorem že chiptuning je rozhodně špatná věc nemsouhlasím, optimalizace ŘJ pro konkrétní provozní podmínky je pro motor dokonce výhodnější, než ho nechat v nastavení kdy běhá cca na 50% svých možností, tak jak je nastaven z výroby aby splňoval provozní a emisní podmínky po celém světě. Pokud se to udělá s rozumem, a dělá to někdo kdo nastaví ŘJ korektně, dá se bez ztráty životnosti využívat motor na cca 75% jeho schopnosti. bez ztraty zivotnosti sotva, zakony fyziky myslim porad jeste funguji a jeste dlouho fungvat budou ... kdyz nekde pridas jinde logicky uberes ..., nicmene souhlasim, ze pokud to udela nekdo kdo tomu opravdu rozumi a s rozumem tak asi předejde treba problemum s propálenym pístem kvůli špatné dávce směsy aj ... nicméně Přema má pravdu, když to nevyjde je to daň za kobylky, ale tohle riziko si kazdy musi rozmyslet sam, jestli mu to za to stoje nebo ne Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 motor je z výroby nastaven na kompromis tak, aby vyhovoval ve všech zemích kam se dané auto dováží a prodává - proto je nastavený na cca 50% svých možností (ale to už jsem psal víše) motor je věc složená ze součástek které dělají přímý nebo otáčivý pohyb, životnost je hlavně dána počtem cyklů - otáček, které motor za svůj život udělá. pokud pojedu s motorem 66kw do kopce řekněme na čtyřku, motor udělá na 1km cesty 40tis otáček. Pokud motor bude čipovaný na 80kw, vyjede daný kopec v délce 1km na pětku a udělá na té vzdálenosti jen 30tis otáček. Tedy očipovaný motor bude díky menšímu počtu cyklů opotřebovaný méně. (ty čísla jsem nepočítal, je to jen pro příklad) Citovat
bure Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: minimaxa motor je z výroby nastaven na kompromis tak, aby vyhovoval ve všech zemích kam se dané auto dováží a prodává - proto je nastavený na cca 50% svých možností (ale to už jsem psal víše) motor je věc složená ze součástek které dělají přímý nebo otáčivý pohyb, životnost je hlavně dána počtem cyklů - otáček, které motor za svůj život udělá. pokud pojedu s motorem 66kw do kopce řekněme na čtyřku, motor udělá na 1km cesty 40tis otáček. Pokud motor bude čipovaný na 80kw, vyjede daný kopec v délce 1km na pětku a udělá na té vzdálenosti jen 30tis otáček. Tedy očipovaný motor bude díky menšímu počtu cyklů opotřebovaný méně. (ty čísla jsem nepočítal, je to jen pro příklad) neni to jen o cyklech .. na jednotlivych pohyblivych dilech motoru bude prubeh namahani soucasti vypadat uplne jinak, nehlede na unavu materialu atd atd .... a pak, mam za to, ze kdyz uz nekdo overclockuje tak proto aby lital ne aby to šolichal, takze to co popisujes jiste plati v laboratori za idelanich podminek bez pusobeno dalsich vlivu, ne vsak za volantem overclockera :D [upravil dne 29.3.2008 bure_406] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: bure_406 Původně zaslal: minimaxa motor je z výroby nastaven na kompromis tak, aby vyhovoval ve všech zemích kam se dané auto dováží a prodává - proto je nastavený na cca 50% svých možností (ale to už jsem psal víše) motor je věc složená ze součástek které dělají přímý nebo otáčivý pohyb, životnost je hlavně dána počtem cyklů - otáček, které motor za svůj život udělá. pokud pojedu s motorem 66kw do kopce řekněme na čtyřku, motor udělá na 1km cesty 40tis otáček. Pokud motor bude čipovaný na 80kw, vyjede daný kopec v délce 1km na pětku a udělá na té vzdálenosti jen 30tis otáček. Tedy očipovaný motor bude díky menšímu počtu cyklů opotřebovaný méně. (ty čísla jsem nepočítal, je to jen pro příklad) neni to jen o cyklech .. na jednotlivych pohybylivych dilech motoru bude prubeh namahani soucasti vypadat uplne jinak, nehlede na unavu materialu atd atd .... a pak, mam za to, ze kdyz uz nekdo overclockuje tak proto aby lital ne aby to šolichal, takze to co popisujes jiste plati v laboratori za idelanich podminek bez pusobeno dalsich vlivu, ne vsak za volantem overclockera :D to platí za podmínek, že s tím pojede normální člověk, který toho čipu bude umět využít tam kde potřebuje, a ne hov.do který s tím bude neurvale lítat. potom tady o tom ale nemusíme diskutovat, protože tomu hov.du to bude jedno, prostě to vočipuju a hlavně že to jede. jezdím s chipem už rok, najel jsem 40tis km, a zatím nevidím jediný problém, ale jezdím s vědomím, že tam chip je a jezdím podle toho. Citovat
bure Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: bure_406 Původně zaslal: minimaxa motor je z výroby nastaven na kompromis tak, aby vyhovoval ve všech zemích kam se dané auto dováží a prodává - proto je nastavený na cca 50% svých možností (ale to už jsem psal víše) motor je věc složená ze součástek které dělají přímý nebo otáčivý pohyb, životnost je hlavně dána počtem cyklů - otáček, které motor za svůj život udělá. pokud pojedu s motorem 66kw do kopce řekněme na čtyřku, motor udělá na 1km cesty 40tis otáček. Pokud motor bude čipovaný na 80kw, vyjede daný kopec v délce 1km na pětku a udělá na té vzdálenosti jen 30tis otáček. Tedy očipovaný motor bude díky menšímu počtu cyklů opotřebovaný méně. (ty čísla jsem nepočítal, je to jen pro příklad) neni to jen o cyklech .. na jednotlivych pohybylivych dilech motoru bude prubeh namahani soucasti vypadat uplne jinak, nehlede na unavu materialu atd atd .... a pak, mam za to, ze kdyz uz nekdo overclockuje tak proto aby lital ne aby to šolichal, takze to co popisujes jiste plati v laboratori za idelanich podminek bez pusobeno dalsich vlivu, ne vsak za volantem overclockera :D to platí za podmínek, že s tím pojede normální člověk, který toho čipu bude umět využít tam kde potřebuje, a ne hov.do který s tím bude neurvale lítat. potom tady o tom ale nemusíme diskutovat, protože tomu hov.du to bude jedno, prostě to vočipuju a hlavně že to jede. jezdím s chipem už rok, najel jsem 40tis km, a zatím nevidím jediný problém, ale jezdím s vědomím, že tam chip je a jezdím podle toho. Presne !, Tys nalital 40k, Přema 45k a v pohode .. jsou tam vyssi tlaky, je tam vyssi namahani, ale mate rozum a umite jezdit, takze jestli bude mit ten motor snizenou zivotnost celkem o par tisich kilometru vam muze byt jedno, ale kdyz se to chipovani udela neodborne muze to ten motor odsmazit defacto ad absurdum okamzite po nastartovani ... ja nerikam ani ano ani ne, ten kdo chce necht chipuje, ale to riziko tam proste je [upravil dne 29.3.2008 bure_406] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.