Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak jsem dnes potkal svůj sen...  

1. 1. Jak jsem dnes potkal svůj sen...

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jsem měl meeting s Vinorakem a Westikem v Boleslavi a jak tak čekám u Intersparu, najednou vidím jak přijíždí..nádherná bílá silueta a dva \"rychlé\" modré pruhy..tu kombinaci bych poznal snad i jako poloslepý...záplava chromu..chvíli lapám po dechu a skoro ani nevěřím vlastním očím, že je to on..Ford Mustang Shelby G.T. 350KR..ročník tak 1968.. Legenda v legendě Mustang od Carrolla Shelbyho..

Zastavilo naproti u pumpy, chvatně vystupuju z auta a skoro v běhu ho zavírám.. Když přijdu blíž, majitel se už šťourá v motoru s cigárem v puse, jako správnej frajer a na otázku, jestli je to originál Shelby suše odpovídá, že ne. Nic víc, nic míň. Interiér je jako originál se všemy detaily Shelby. Interiér vozu zdobí mimo nápisů Shelby a božské atmosféry Mustangu slečna se zřejmě skoro dokonalou postavou 90/60/90..

Slyšet ten osmihrnec, jak bublá a převaluje se, to je balzám pro mé uši...chlápek usedá za volant a za hvízdnutí pneumatik a naprosto božské zvukové kulisy osmiválce mizí i s mým snem v dáli....

Možná se taky jednou dočkám...

Carroll Shelby 1968- Ford Mustang Shelby Cobra G.T.350KR a G.T.500KR...

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

tak jed nekdy na sraz amerik, a to budes cucet :D nebo staci na cabrio :)

Stačila mi párkrát Krásná Lípa- Sachsen classic rallye...taky lapeš po dechu..:D

Odesláno

Ta anketa je položená do obecný roviny, ale když se budeme bavit o autech, tak sen z dob, kdy sem dostával pár stovek kapesnýho na měsíc, mi stojí před barákem :D

No ale jak známo, s jídlem roste chuť, takže teď už mám zase delší dobu v hlavě jinou vizi, u který je ale slušná pravděpodobnost, že si jí v dohledný době vyplním ;)

[upravil dne 25/3/08 MirasCC]

Odesláno
Původně zaslal: Berkoff

btw, taky muzete napsat ze mate minisraz v boleslavi, sem neska jel pres :D

To bylo spíš jen \"obchodní\":xvul:D Navíc já sem přijel lagunou, takže...:(

Odesláno

todle je forum s autama, a ne s zenskejma :D to je na jiny forum :):xvul

btw, caprice nebo tak bych raci, nezere to tolik, btw, neska sem koukal na discovery jak davali doporadku novou a starou shelbynu, no mazec :)

Odesláno
Původně zaslal: Pata

a kde mas fotku te slesny? :mrk:D:myslim

Už takhle divně koukal, když sem si fotil auto, kdybych fotil ještě jeho kočku, tak bych možná dostal i přes držku..

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

Původně zaslal: .mycTD

tohle tipuju spis tak 65.

mmch 350 se delal jako king road? :myslim

king road?:myslim

KR = king of the road, laminatova verze GTcka. ale mam pocit, ze se prave delala jen s big-blockem, tzn GT500.

jinak bila GT350 s pruhama se origo delala myslim v letech 65 a 66.

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

Původně zaslal: .mycTD

tohle tipuju spis tak 65.

mmch 350 se delal jako king road? :myslim

king road?:myslim

No a co je podle Tebe to KR za tím 500 u Shellbyho? :D

Jinak myslím, že z tohohle auta bys byl dost zklamanej, rok a půl jsem se živil prodáváním Mustangů, Corvette, Jaguarů, Ferrari, Maserati, Lamborghini, atd. prostě všeho co je na těchto stránkách:

Autogalerie Orbis Real Průhonice

a mě teda zrovna americký auta moc nenadchly. A zrovna Mustang s bubnovými brzdami a tuhou zadní nápravou, má akorát ten zvuk... Ale že by to nějak extra jelo :myslim Měli jsme tam Corvette C4 Callaway s 475PS, upravenou ZR-1 s kompressorem - přes 500PS, ale pořád to bylo o ničem proti Maserati 3200GT, nebo proti starýmu Iso Griffo, nemluvě o Ferrari 365GTB/4, dokonce i Ferrari Dino 208 byla větší raketa, než Mustang.

Spousta aut se stalo kultem vpravdě nezaslouženě - např.VW Brouk, Opel Manta, Mustang, apod. Jejich jedinou předností byla ve své době nízká cena, hezký vzhled a trefa do módní vlny, ale jinak existovaly mnohem dokonalejší auta, který se neproslavily, byť by si to zasloužily mnohem víc (AMC de Lorean, Monica GT, Jensen Interceptor, NSU Ro-80, atd.).

Mě se samozřejmě líbí všechny starý auta, i ameriky, ale technicky vzato, nemají od poloviny 60.let co nabídnout (rámová konstrukce, předimenzované motory a nápravy, atd.). Musím samozřejmě objektivně připomenout, že do konce 50.let to bylo přesně naopak, dávno před evropskou konkurencí měli američani k dispozici klimatizaci, el.okna, el.sedačky, centrální zamykání, autorádio, servořízení, automat a dokonce i předchůdce ABS...

[upravil dne 25/3/08 MichalTalbot]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...