Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nerozumiem čo to znamená v praxi ,že guma bude více ze šikma od ráfku a nebude ti ten ráfek tolik chránit.

Možem teda použiť šírku ráfiku 6,0 na 206-ku bez rizika?

Odesláno

Tak už jsem konečně přezul a musím říct, že rozdíl je opravdu veliký!! Trošku tvrdší to možná je, ale ne zas tak moc, ale v sedí to jak přilepený! Jen bych řekl, že výkon šel trošku dolu, ale to je vcelku zanedbatelný! ;)

Odesláno
Původně zaslal: kveton

Tak už jsem konečně přezul a musím říct, že rozdíl je opravdu veliký!! Trošku tvrdší to možná je, ale ne zas tak moc, ale v sedí to jak přilepený! Jen bych řekl, že výkon šel trošku dolu, ale to je vcelku zanedbatelný! ;)

Vidíš, já ti to říkal. :)

Odesláno
Původně zaslal: lubecc

Nerozumiem čo to znamená v praxi ,že guma bude více ze šikma od ráfku a nebude ti ten ráfek tolik chránit.

Možem teda použiť šírku ráfiku 6,0 na 206-ku bez rizika?

Podívej se na ten odkaz a pochopíš.Rozdíl je v tom,že pokud je guma užší než šířka ráfku tak ze guma poddimenzuje a jde ti směrem od ráfku za šikma.Na těch fotkách je to tak: na Peugeotu šířka ráfku i gumy sedí přesně a na tom vytuněném je šířka gumy daleko menší než šířka ráfku.Když tak si najdi nějaké stránky kde ti napíšou jaký rozměr gumy si máš dát na daný rozměr ráfku.U tebe to nebude takový extrém,ale jen lehce

Co vím tak šířka 6 by měla být bez problémů

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Já vím, já vím, ale měl jsem z toho trošku strach. Musim ale říct, že to sedí jak přilepený, zkoušel jsem trošku střihnout zatáčku a to auto se ani nehlo, fakt super změna k lepšímu!!!

Odesláno

Já vím, já vím, ale měl jsem z toho trošku strach. Musim ale říct, že to sedí jak přilepený, zkoušel jsem trošku střihnout zatáčku a to auto se ani nehlo, fakt super změna k lepšímu!!!

Jo jo. :) Taky jsem na to takhle koukal, když jsem to měl zčerstva. :) Nicméně když budeš blbnout, tak počítej s tím, že ta guma prostě neujede, tak to neobrať na střechu. :D

Odesláno

Jo jo. :) Taky jsem na to takhle koukal, když jsem to měl zčerstva. :) Nicméně když budeš blbnout, tak počítej s tím, že ta guma prostě neujede, tak to neobrať na střechu. :D

Neujede ale ty kraje jdou do ...:aut

Odesláno

No to asi jo, ale nepočítám, že bych s tim blbnul nějak závratně, spíš jsem to tam dával proto, protože ty 14\" byly otřesný, to plavalo víc než Š120!!!

Odesláno

Cawko, precital som si celu tuto diskusiu. Tiez mam dilemu ake disky/pneumatiky zvolim na moj peugeotik.

V technicaku mam napisany alternativny rozmer 195/55 R15 alebo 185/65 R14

A tu smeruje moja otazka. Mam motor 1,4 HDi , 50 kw..nebude s pneumatikammi 195/55 moje auticko lenive?Neubere mu to moc z vykonu? Lebo asi je to dost maly vykon pre tieto pneumatiky. Teda co som si cital,tak vacsinou Ste pisali,ze sa davaju pre silnejsie motory.

Teraz tam mam 175/65,R14 a chcel by som dat sirsie aby to lepsie sedelo ;)

Odesláno

Já jsem teď nazul 195/50 R15 a oproti 185/60 R14 se výkon trošku snížil, ale mám 2.0 HDi.

Počítej určitě s tím, že pokud tam dáš 195/55 (195/50 - jsou o 50% levnější) tak to bude o poznání klidnější na silnici, bude to krásně držet stopu a v zatáčkách se ani nehne, ale asi vzroste spotřeba a u 1.4 HDi i výkon, ale netroufám si říct jak moc to bude znát.

Odesláno

no tak to budem musiet porozmyslat nad tym, ake nakoniec vyberiem.Ale keby tam dam miesto tych co mam teraz 175/65 R14 sirsie 185/65 R14, tak by to malo lepsie sediet na ceste a asi by ani nemusel byt az taky velky rozdiel medzi spotrebou a aj vykonom.

Odesláno

velký rozdíl jak sedělo, spotřebu ti neřeknu, tu nějak nesleduju a výkon zas tak strašněj není, manželka dokonce říkala, že to ani nepoznala, tak nevim

[upravil dne 13/8/2008 kveton]

Odesláno

Já měl na 206 zimní 175/65/14 a letní 195/45/16 a v pohodě,že by to nějak markantně přestalo jet...a to byla 1.1...ale je fakt,že to byly OZ Superturismo WRC a ty jsou lehčí než ostatní kola.:papa

Odesláno

teraz na zimu dam tiez 175/65/14 a na leto kupim nove disky na 195/55/15 ...som zvedavy aky to bude rozdiel :)

Inak mate nejaky dobry tip na zimne gumy? Mne sa dost pozdavaju Dunlop alebo Michelin

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: aqwaster

Já mam Rial Campo 5,5 x 14\" ET24 a v pohodě nikde to moc nečouhá z blatníků a jsou to takový decentní kola i když titan by byl titan :D

Mám možnosť kupiť alu disky z ET34 , ale z ET24 je lepšia ponuka.

Možem bez obáv použiť ET24.Prosím o radu. dík.

Odesláno
Původně zaslal: lubecc

Původně zaslal: aqwaster

Já mam Rial Campo 5,5 x 14\" ET24 a v pohodě nikde to moc nečouhá z blatníků a jsou to takový decentní kola i když titan by byl titan :D

Mám možnosť kupiť alu disky z ET34 , ale z ET24 je lepšia ponuka.

Možem bez obáv použiť ET24.Prosím o radu. dík.

Jo, v pohodě. Na 206ku patří kola s ET 28, tyhle budou o 4 mm víc vystrčené ven, což nejspíš ani nepůjde okem poznat. Pokud na to dáš nějaké normální gumy, tak se toho vůbec neboj.

V případě použití ET 34 bys už asi musel dát 6 - 10 mm podložky. Také jsou hodně rozšířené disky s ET 15 - nedoporučuju, dělá to často bordel, když naložíš zadek. Snaž se držet ET 25 +- nějaké drobné... s tím problém nebude.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...