Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrá, vrznu tam nějakou pružinku.

Předělávat karbec se mi nechce, hlavně bych musel nejdřív nějakej sehnat (hlavně jsem říkal, že do Dřeváka budu cpát peníze jen za benzín;)). Když to nerozchodim sám, tak holt budu mít "nožní" sytič, no:D Nebo si udělám manuální na bowden místo toho podtlakovýho...

Nejlepší je, že na netu jsem našel jen do kterejch aut se ten karbec dával (Alpine, 504, 604...), ale nikde jsem nenašel skoro žádný obrázky a už vůbec ne nějakej popis nebo řešení problémů atd.

EDIT: Najde se tu někdo tak hodný (třeba Pája;)) a sežene mi jakoukoliv dokumentaci k motoru BAZ (nebo BAY)? Prosím, prosím...:mad:

[upravil dne 26/1/2008 Dundee]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

...

...

Bude to ale trochu pracné - v systému je el. palivové čerpadlo.

Možná :xvul, ale na těchto motorech Xu, když tam byl sytič (jakýkoliv) je většinou mechanická pumpa...

Má jí tam Dundee i já, a já mám manuální sytič...

Původně zaslal: Dundee

...

EDIT: Najde se tu někdo tak hodný (třeba Pája;)) a sežene mi jakoukoliv dokumentaci k motoru BAZ (nebo BAY)? Prosím, prosím...:mad:

Promiň, fakt nestíhám...

Odesláno

Tak se mi podařilo objevit typový štítek, ale je špatně čitelný. Já v posledním řádku rozluštil 34 TDIF, je možný, že existuje takový typ karburátoru Solex?

Hmmm tak na netu žádný takový karbec snad ani není,,,je tam model Solex 34 TBIA to je realnější...:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

tadfy jsou nejake materialy...

Sorry že do toho budu kecat, byť jsem tomumoc nepomohl, ale tenhle karburátor je Pájo pro vidlicový šestiválce...

Odesláno

Pája: Na tyhle věci jsem včera nenarazil (taky přes Google;)), ale lepší, než drátem do oka:super Pokud seženeš další info o motoru a karburátoru, budeš machr;):super Díky.

Odesláno

ale jak identifikoval ten karbec Dundee tak ten podle webu neexistuje a je pouze Solex 34 TBIA a kupodivu opravdu ma elektronickou regulaci...;)

Později jsem se opravil, že mám blbý oči;):D

Hele, chlapi, ještě jeden dotaz:

Čim nejčastěji je způsobená přítomnost oleje v chladící kapalině? Mám v expanzce nějakej mastnej humáč, tak předpokládám, že je to olej (kterej ubejvá). Po pár kilometech je třeba vyčistit svíčky, hlavně na válcích 1 a 3 (od setrváku), protože jsou celý od oleje.

Můžou to být "jen" kroužky? Dá se s tim normálně jezdit (vliv na výkon a spotřebu to evidentně nemá- viz. vlákno v Pokecu)?

Odesláno
Původně zaslal: Pata

Dundee: to spis vypada na tesneni pod hlavou? :myslim

Taky mám ten pocit. I když v konečnym důsledku už je to jedno, protože když půjde dolů makovice, tak se rovnou nechá zkontrolovat, vyměnim gufera a zkontroluju kroužky. To bude peněz:bojim:bojim:bojim A to jsem ještě ani nenechal vyměnit spojku na 405ce:roll:(

Odesláno

Hmmm to bych spíše řekl že poškozené těsnění pod hlavou,či nedej boha prasklá hlava,či praský blok(může to byt jen trhlinka,opravdu mikro co při studeném motoru olej nemusí propustit,ale vlivem teplotní roztažnosti materiálu se při zahřatí může olej např z mazacích kanálu dostat do chladiciho media....

Hmno a somo ty zaolejované svíčky nemusí byt zpusobeny jen pístními kroužky ale i guferama na ventilech....Hold už to není nejmladší kára:o:):)

Odesláno

Hmmm to bych spíše řekl že poškozené těsnění pod hlavou,či nedej boha prasklá hlava,či praský blok

Pájo, dá se nějak ten blok na trhliny bez demontáže z auta zkontrolovat nebo musim jen doufat?

Kontrola hlavy je jasná, na tu to půjde stopro (časem)...

Odesláno

Původně zaslal: Pata

Dundee: to spis vypada na tesneni pod hlavou? :myslim

Taky mám ten pocit. I když v konečnym důsledku už je to jedno, protože když půjde dolů makovice, tak se rovnou nechá zkontrolovat, vyměnim gufera a zkontroluju kroužky. To bude peněz:bojim:bojim:bojim A to jsem ještě ani nenechal vyměnit spojku na 405ce:roll:(

Hele vykašli se na to, to budou vyhozený peníze a čas. Jestli to trochu jede tak s tím jezdi pro to dřevo jak jsi psal a až to klekne úplně tak to pošli do sběrných surovin.

[upravil dne 27/1/2008 Driver]

Odesláno

Tady je pro porovnání detail toho bazmeku na karbci Solex 34TBIA z mojí 604ky. Je tam pár detailů, který vypadají jinak, ale asi to bude fungovat stejně. Akorát jsem se chtěl zeptat co máš namontovaný v místě který jsem označil tím obdélníčkem. Já tam ten šroub a jdou s ním snížit volnoběžný otáčky, ale když se to udělá moc tak se motor potom po přidání plynu dusí. Já mám zase problém s vysokýma volnoběžnýma otáčkama takže řeším čím je nastavit na normál. Ted jsou cca 2000 ot což je opravdu moc :(

post-0-14109598750885_thumb.jpg

Odesláno

Driver: Já tam mám taky šroubek (tenhle je tuším "Idle speed adjustment"), ale menší, proto je blbě vidět ;) Ještě by tam měl být jeden šroub ("Mixture"), někde dole jakoby vodorovně od podběhu (beru podle obrázku jinýho Solexu) ve směru šipky...

Jinak k tomu mýmu motoru:

To těsnění s guferama atd. by byla investice cca 2500-3000 (odhadem) za materiál a kontrolu hlavy, práci si udělám, takže si myslím, že to docela jde, když auto bylo zadarmo. Navíc tim množstvím dříví, co jsem přivezl, jsem podobný peníze vlastně ušetřil;)

post-0-14109598751125_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...