Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Původně zaslal: Ticcino Taky nezapomeň na to, že na starších systémech existují takzvané velikostní bariéry: http://www.dewassoc.com/kbase/hard_drives/hard_drive_size_barriers.htm . Nevím, jak velké disky tam máš. Pokud tam budeš mít v budoucnu jen XP, doporučuji XP instalační CD a v něm to všechno udělat. Tak to je v pohodě, jeden disk je 20GB a druhej 8,4GB:D Jinak se mi přes fdisk povedlo odstranit oddíl a následně hadr (ten 20GB) zformátovat. Při instalaci 98ček mi ale pořád zamrzal. Tak jsem vzal ten druhej disk (8.4GB) a vrazil ho tam. Byl už zformátovanej, takže hned začla instalace. No a za chvilku skončila, páč komp opět zmrznul:grr:grr Tudíž výsledkem mýho snažení je jedna hardwarově kompletní bedna a zlomená klávesnice:D Docela by mě zajímalo, co může způsobovat to stálý zamrzání? Komp předtim běhal v pohodě (vlastně oba:)). Do týhle bedny jsem jen přendaval procesor (PIII 850MHz s větráčkem na chladiči za PIII 800MHz s chladičem bez větráku) a harddisk... Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 Původně zaslal: Dundee Původně zaslal: Ticcino Taky nezapomeň na to, že na starších systémech existují takzvané velikostní bariéry: http://www.dewassoc.com/kbase/hard_drives/hard_drive_size_barriers.htm . Nevím, jak velké disky tam máš. Pokud tam budeš mít v budoucnu jen XP, doporučuji XP instalační CD a v něm to všechno udělat. Tak to je v pohodě, jeden disk je 20GB a druhej 8,4GB:D Jinak se mi přes fdisk povedlo odstranit oddíl a následně hadr (ten 20GB) zformátovat. Při instalaci 98ček mi ale pořád zamrzal. Tak jsem vzal ten druhej disk (8.4GB) a vrazil ho tam. Byl už zformátovanej, takže hned začla instalace. No a za chvilku skončila, páč komp opět zmrznul:grr:grr Tudíž výsledkem mýho snažení je jedna hardwarově kompletní bedna a zlomená klávesnice:D Docela by mě zajímalo, co může způsobovat to stálý zamrzání? Komp předtim běhal v pohodě (vlastně oba:)). Do týhle bedny jsem jen přendaval procesor (PIII 850MHz s větráčkem na chladiči za PIII 800MHz s chladičem bez větráku) a harddisk... Jedna vec muze bejt prehrejvani (mrknout v BIOSu, pokud to zna) - HW monitor a druha moznost je hadani se s RAM. Citovat
Ticcino Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 A nemůže být problém třeba s tím CD 98ček nebo s CD mechanikou? Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Chose: HW monitor jsem v BIOSu neobjevil, ale chladič na CPU je na dotyk studenej, ale ještě je jeden chladič na desce (nevim na co) a ten je teplej docela fest... Ticcino: CDčka mám dvě a mrzne při obou. Navíc to mrzne i v "DOSu", když si vlastně třeba jen projíždim obsah HDD a přepínám mezi jednotkama... Ostatně vyměnit mechniku můžu, mám tu ještě další 3;) Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 Ten druhej je na chipsetu - northbridgi a ten je teplej bezne. Pasta pod chladicem je predpokladam Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Původně zaslal: MatrixChose Ten druhej je na chipsetu - northbridgi a ten je teplej bezne. Pasta pod chladicem je predpokladam Tak to je v pohodě Bez pasty ani ránu:super Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 Tak to vidim uz jenom na ty RAMky. Bez pochopeni se nekde nejaky "hadaj" a jinde ne.... Takze zkusit vymenit. Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 No je fakt, že je každá jiná (v BIOSu to píše nějakých 252 a nějaký drobný). V druhý bedně jsou taky dvě 128ky, ale od jednoho výrobce. Zítra je zkusim vyměnit, dneska už mám dost (a ta klávesnice taky:))... EDIT: Tuhle bednu mám od bráchy a neměl s tim kompem problémy, tak už nevim. Každopádně uvidim zítra:myslim [upravil dne 31/12/2007 Dundee] Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 A tam je integrovana grafika? Jinak na to fakt uz dneska kasli Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Jo jedu na integrovanou, ale mohl bych tam strčit ATI Rage 128 Ultra (16MB), jestli to neni třeba tim. Brácha jel na tu intergrovanou (převážně hrál;)) Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 Hral an integrovanou? Hehe, to muselo teda bejt Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Njn, ale zase co bys chtěl hrát, když to má 800MHz a 256MB paměti, že? I když já na tý 850ce měl 64 MB grafiku a 256MB paměti a smažil jsem na tom NFSU 2 nebo Mafii [upravil dne 31/12/2007 Dundee] Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 A to jsou celkem povedeny hry, grafarna je sakra dulezita na hry samozrejme Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Je fakt, že to NFSU 2 se mi občas trochu kouslo a hrál jsem na druhý nejnižší detaily Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 Ja myslim, ze tam zase az takovy rozdily v detajlech nejsou a na nizsi nez na max se to i kolikrat hralo lip - lepsi viditelnost. Ale Mafie (best cz game) jedine na max. Tu jsem dohral 7x Citovat
Dundee Odesláno 31. prosinec 2007 Autor Odesláno 31. prosinec 2007 Původně zaslal: MatrixChose Mafie (best cz game) jedine na max. Tu jsem dohral 7x Já ji mám za sebou jen 3x (z toho jednou dokonce na PIII 450MHz, 128MB RAM:mrk), ale origo DVD mám doma, takže neni probém;) Citovat
MatrixChose Odesláno 31. prosinec 2007 Odesláno 31. prosinec 2007 To ja jedine na svym starym stroji co mam uz 4,5 roku, ale v ty dobe celkem pecka a dnes mi taky staci - Athlon XP 1900+, 512 MB RAM, GeForce 3 Ti 200 64 MB, lahudkova zakladovka (kdyz jsem ji objednaval byla mezi prvnima v CR, cekal jsem i na kamion zdrzenej na hranicich ) Gigabyte GA-7VAX. Dnes uz plecka, ale zatim staci na vsechno a hry uz nehraju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.