Cingo Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 V Peugeote mi povedali že mám tempomat bez obmedzovača rýchlosti a podľa SBoxu to sedí. Tak neviem čo mám robiť. Spínače na spojke a brzde sú všetky v poriadku a v počítači je tiež všetko v poriadku. Citovat
HonzaZ Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 To AnotherOne: myslím to objednací číslo BSI které je u mýho 6580FW, jestli náhodou není stejné. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: HonzaZ To AnotherOne: myslím to objednací číslo BSI které je u mýho 6580FW, jestli náhodou není stejné. No asi som natvrdlý - rovnaké s čím? Citovat
HonzaZ Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Myslím s objednacím číslem Tvého BSI podle Tvého VIN v SBoxu. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: HonzaZ Myslím s objednacím číslem Tvého BSI podle Tvého VIN v SBoxu. Kvôli čomu? Ja s tempomatom problém nemám. Rozdiel nerobí samotný typ BSI, ale akú máš páčku, aký plyn. pedál a ako to v BSI aktivuješ. No dobre, pozrel som sa - mám presne takú istú BSI a nemal som tempomat. Teraz ho mám ale bez obmedzovača, lebo nemám ten spínač na plyne. [upravil dne 2.7.2008 AnotherOne] Citovat
HonzaZ Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Sorry, odpovídal jsem na tvůj dotaz, ale přehlédl jsem, že už je to trochu stará záležitost(25.4). Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 jj, už ho mám mesiac v prevádzke. Som myslel, že riešime Cingov problém... Citovat
Cingo Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 No tak super chalani!!!! Vy už ste sa konečne dohodli a teraz vyriešte mňa Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: Cingo No tak super chalani!!!! Vy už ste sa konečne dohodli a teraz vyriešte mňa Ja by som ešte skúsil iný servis. Všetko je ok len spolu to nehraje. Mali problém to aktivovať alebo po aktivácii to nefungovalo? Citovat
Cingo Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Keď som to auto kúpil, tak tam svietila diagnostika motora a tempomat nešiel. Závady som odstránil, ale ten tempomat stále nejde. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Aha, no ja som myslel, že ti to nejde dorobiť. Nebude nakoniec problém v páčke? Citovat
Cingo Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Neviem, ale to by mi v Peugeote nezistili? Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Tak to neviem. Ale ak majú náhradnú na sklade je jednoduché to overiť. Citovat
Cingo Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Vieš je to ťažké ich tlačiť do páčky, keď mi povedali že to bude pedál. Citovat
HonzaZ Odesláno 3. červenec 2008 Odesláno 3. červenec 2008 Večer jsem čučel do schemat řízení motoru na 407. Nedokážu si představit jak by mohl plynový pedál dělat chybu tempomatu. Má 4 pinový konektor. Je to v podstatě hallův snímač, který má dva piny napájení a dva snímání. žádná zpětná vazba. Ten spínač na něm je jak už bylo výše uvedeno jenom na zrušení funkce omezovače. Spíš by to chtělo projet kabeláž a kostry. Viděl bych to také vyzkoušet jiný ovladač tempomatu, popřípadě BSI a řídící jednotku motoru. Teď jsem koukal do SBoxu a tam uvádějí, že pedál plynu je jiný bez tempomatu než s tempem a omezovačem. Možná co jsem výše psal platí pro 407 ale u 307 to může být jinak. Asi by to opravdu chtělo navštívit diagnostiku ale u nějakého opravdu osvedčeného odborníka. [upravil dne 3.7.2008 HonzaZ] Citovat
AnotherOne Odesláno 3. červenec 2008 Odesláno 3. červenec 2008 jj, pedále sú rôzne, ale jediný rozdiel je v tom spínači pre obmedzovač rýchlosti. Tempomat by mal ísť s oboma. To BSI to asi nebude, pochybujem, že by odišla len časť s tempomatom, muselo by sa to prejaviť aj ináč. [upravil dne 3.7.2008 AnotherOne] Citovat
Cingo Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Nazdar páni. Tak som tu zasa s mojim problémom ohladne tempomatu. Dnes som bol v Peugeote dať meniť snímač aditivovania a ešte raz som ich ohýbal ohladne toho tempomatu, ale oni stále tvrdia, že na 99% to je ten plynový pedál. Nenájde sa tu náhodou nejaký maník, čo potvrdí že by to mohlo byť tak? Zatial ahoj. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 Potvrdzujem, je to tak Ale nie, len si robím srandu. Plynový pedál má dve funkcie. Akcelerácia, zabezpečuje ju snímač polohy pedálu založený na hallovom efekte. Ten keby bol zlý sa nepohneš. Rozpínací vypínač, vypne obmedzovač rýchlosti ak plyn zošľapneš na podlahu. Keby bol vadný tak, že je stále zopnutý, tak obmedzovač rýchlosti nedeaktivuješ. Ešte môže byť vadný tak, že je stále rozpojený v takom prípade by to mohlo vadiť aktivácii obmedzovača a možno aj tempomatu. Ty si ich však meral a sú v poriadku. Tak neviem čo iné na pedále by si mohol mať zlé. [upravil dne 24.7.2008 AnotherOne] Citovat
Cingo Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 No počkaj, ale ja som meral len spínač na spojke, a spínač a rozpínač na brzde (alebo to bolo naopak( a na plyne som nič nemeral a ty hovoríš že tam má byť ešte jeden spínač? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.