Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak ty modre celopodsvicene se mi moc nelibi a ta cena taky ne. Staci jak mi tahlo v noci oci radio s modrym displejem. A o zamene nove pristrojovky misto stare tam rec neni :-(

Odesláno

Ja bych to udelal podle toho navodu jen bych si pohral s barvami(treba raficky bych dal carveny).Ale jako navod to neni spatny a urcite je to lepsi(a trvanlivejsi) i kdyz pracnejsi.Nejdriv si sehnat vsechny dily a pak zjistit jak vyndat pristrojovku a je to prace tak na 3 hodky a shnuti lepidla atd..:papa

Odesláno

To ja bych to zase nechtel nenavratne predelat, ani se mi do toho nechce, navic sem se kdysi tak hral s podsvicenim budiku u favorita na modro, ale vysledek nic moc. Spis by mne zajimalo, jestli jestli jsou pristrojovky z noveho a stareho typu zamenne. Nebo jestli aspon maji ty male budiky sviti lip, abych to zbytecne nerozebiral.

Odesláno

osvetleni palubovky a ovladani ventilace jsem menil ted o vikendu.

prace to byla hrozna, ale stalo to za to. s palubovkou jsem se nakonec popral i bez demontaze volantu. bylo tam popraskanych 5 zarovek na podsvetleni. btw oba male budicky na palivo a teplotu maji kazdy svoji vlastni zarovicku. palubovka ted sviti krasne. hrozne bylo nasadit palubovku zpatky na nahon tachometru. a taky mam obrovskou radost, ze se mi povedlo rozchodit nefunkcni otackomer. zrejme jen spatny kontakt.

panel ovladani klimy slo ven docela dobre. nejhorsi prace byla sundani lanek. panel je osvetlen 4 zarovickama (3 byly praskle), 2 jsou pristupne normalne a kvuli dalsim 2 je nutne panel rozebrat, jde to v pohode. pri te prilezitosti jsem namazal lanka a taky uvnitr panelu jsem "zrepasoval" vypaleny kontakt na 3. a 4. rychlost vetraku.

ted jeste zbyva opravit osvetleni na ovladani el oken a bude svitit vsechno. :roker

• O 2 týdny později...
Odesláno

2 KarelJ:

Ale ty mas asi novy model, kde jsou podsvicene i rucicky budiku, soudim dle toho, ze mas podsvicene ovladace el. oken, coz ja na modelu 97 nemam.

Odesláno

Jose A:

piskot je to jeden z prvnich 94 nebo 95. zarovicku mame praslkou u ridice ovladani spolujezdce okna.

ve dne to ani neni moc videt, ze to sviti. v noci to sviti pekne.

Odesláno

KarelJ:

Tak to sem netusil, zrovna ty ovladace oken sem koumal ze vypadaji jako strikle symboly a ze nejsou podsvicene. Tak se do toho zitra taky pustim to rozebrat.

Jinak sem dneska rozebral pristrojovku, bez zhozeni volantu to byl opravdu trochu jezek v kleci, ale povedlo se. Skutecne obe zarovicky osvicujici male budiky jsou jemce zakourene, takze se zitra vydam shanet nove, snad bude nekde otevreno. V knizce jak na to? je v popisu demontaze pristrojovky zatahnuti za lanko nahodu tachometru, to sem ovsem nenasel a taky tam zadne neni, jsou tam jenom konektory. Takze by mohlo jit pripojit bez problemu novy typ pristrojovky? (kvuli poradne posvicenym budikum i rucickam a taky digitalnimu ukazateli km)???

Odesláno

Taky me prekvapilo, ze v pristrojovce chybi zarovicka symbolu obrysovych svetel a bezpecnostnich pasu a plno dalsich, o kterych nevim, jestli auto podporuje nebo ne (z vyjimkou funkci dieselu a funkci, kterymi auto neni vybaveno)

Odesláno

JoseA:

to jsem si take rikal kolik kontrolek je bez zarovek. prosvitil jsem si to baterkou, a na prave strane mi chybi vsechny zarovky krom jedne. btw ty zarovky tam ani nikdy nebyly. neni tam ani kontrolka na pytle, coz me prekvapilo, pac pytel ve volantu mam. kontrolka ve volantu sviti. do palubky mi vedou 4 konektory a mechanicky nahon.

btw: mas knizku "jak na to" na P306 v elektronicke podobe. k megane jsem si ji koupil a je to hodne uzitecna vec, ikdyz tam neni vsechno. k piskotu se mi to nece kupovat, pac neni muj.

Odesláno

KarelJ:

Knizku jak na to na P306 sem si asi pred mesicem koupil, jelikoz se nepodarilo ji sehnat v elektronicke podobe. Kdybys neco potreboval, tak ti to rad nascanuju a poslu, ale myslim ze se to tady nekde objevilo hned jak mi knizka dosla.

Tak ja rikas, taky sem prosvitil baterkou prazdne mista pro kontrolky a na obou krajich nad sebou jsou tri mista volne, uprostred chybi jen kontrolka bezpecnostnich pasu, coz nevim jestli auto podporuje. Nakonec sem muzu hodit fotky, kdyz mam pristrojovku venku. Ale treba na ty obrysovky sem zvedavy, symbol tam je, zarovka chybi, ale nekde v knizce byla pristrojovka i s kontrolkama, ale obrysovy symbol tam vubec nebyl vyobrazeny (jenom potkavaci), tak sem zvedavy, jestli se rozviti jak vymenim zarovku. Ale pozor ohledne pytlu te nechapu, nevim kde ve volantu nejaka kontrolka, ale v pristrojovce mi symbol airbagu sviti po zapnuti zapalovani par vterin. Mam dva pytle (Peugeot 306 sedan 1,6 profil, r.v. 97 - starsi model). A taky ty ovladace el. oken musim jeste spravit, to podsviceni by tam bylo fajn, ve velkem TP je jen psane, ze ovladac nastaveni svetlometu neni podsvicen.

Odesláno

Tak sem vymenil zarovicky a opravdu i palivomer a teplomer hezky sviti, dal sem zarovicky i do kontrolek bezpecnostnich pasu, signalizace praskle zarovky, a do symbolu obrysovych svetel, ale ani jedna z nich nesvitila, nechapu proc aspon ten symbol obrysovych svetel neni funkcni. Ted jeste ty ovladace oken a bude to parada :-)

(Ja si na takove detaily potrpim)

Odesláno

nam kontrolka obrysovek sviti.

pytel mame asi jen u ridice. v palubovce neni osazena kontrolka pytlu. mame tri-ramenny volant a v tom rameni dolu je cervena led, ktera se pri nastartovani rozsviti a zhasne.

btw: nez vratis palubovku, tak nezapomen vycistit a napruzit konektory. ja to bohuzel jen prostriknul kontaktolem ale nenapruzil, a ted zase prestal fungovat otackomer a zacala znova problikavat kontrolka obrysovek. takze me znova ceka rozborka a sborka :(

Odesláno

v megane mam kontrolku na pasy. a tam kde zacvakava pas v sedadle, tak do toho mi vede drat.

ale v piskotu jsem zadny dratek neobjevil, tak si myslim, ze tuto funkci nema. proto jsem kontrolku ani neosazoval.

Odesláno

Dneska sem dal palubovku dokupy, ale kontrolka obrysovek nesviti, zkousel sem tam davat tri nove zarovicky, poradne je pritlacit a ruzne s nima pohybat, ale nesviti. No aspon ze ty budiky uz sviti hezky. Kontakty sem necistil ani nenapinal, raci sem s tim ani nehybal, s tema tistenyma foliema mam spatne zkusenosti uz z jinych aut. Volant mam taky ctyrrameny, stejny jak maji nove modely 306, ale kontrolka v nem neni, nebo aspon neni videt. Vytahl sem ty ovladace oken, ale ve spinaci je nejaka zluty plast, zadnou zarovicku tam nevidim. Jde to nejak vymenit? V knizce je jenom navod jak vypacit ty ovladace, ale o vymene zarovky sem tam nic nenasel.

Odesláno

Dopadlo to myslim slusne: Nahore pred vymenou zarovek, dole po vymene zarovek.

(Jen ta prvni fotka je focena jinym mobilem nez druha)

post-0-14109597538198_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: JoseA

...Vytahl sem ty ovladace oken, ale ve spinaci je nejaka zluty plast, zadnou zarovicku tam nevidim. Jde to nejak vymenit? V knizce je jenom navod jak vypacit ty ovladace, ale o vymene zarovky sem tam nic nenasel.

v piskotu jsem to jeste nemel cas rozhodit, ale mrkni sem je to sice jiny ovladac v jinem aute (megane), ale snad ti to pomuze. v prvnim prispevku od lady je popsana taky vymena zarovicky v ovladaci centralu. tam po rozdelani je taky jen zluty plast a ten kdyz se vypaci, tak pod nim je schovana zarovicka.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...