Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

martin.grif : no tak som sa na to pozrel (lepšie povedané..mechanik sa na to pozrel)...z prevodovky idú tri tiahla do radiacej páky....sú tam dve dlhé (tie sú rovnaké) a jedno krátke tiahlo....no a ja potrebujem jedno z tých dlhých...neviem či ho máš

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: martin.grif

to auto mělo nějakou vývěvu??ani o tom nevím a to ho mám dost prostudovaný..kde by to mělo bej??u motoru nic není

rok 93 byl zlomovej. Pokud tvoje auto je před upgrade, máš ještě brzdy systému Bendix a tedy el. pumpu vepředu vlevo pod chladičem a takové velké těleso na rozvod tlaku do kol v motorovém prostoru od pedálu. Pokud je už po upgrade, máš klasický posilovač s hlavním brzdovým válcem a vývěvu. Ta je na konci vačkového hřídele z boku krytu ventilů.

to nie je pravda ohladom roku a bendix systemu.mal som 92 rocnik a mal abs bosch.

druha 605 rocnik 91 mala bendix.tusim ze len 90,91 mali bendix a je mozne ze nejake prechody,ale vacsina 92 a vyssie co som videl mali uz bosch.

inac co sa tyka popisu systemu mas samozrejme pravdu

Odesláno
Původně zaslal: Llukass4

martin.grif : no tak som sa na to pozrel (lepšie povedané..mechanik sa na to pozrel)...z prevodovky idú tri tiahla do radiacej páky....sú tam dve dlhé (tie sú rovnaké) a jedno krátke tiahlo....no a ja potrebujem jedno z tých dlhých...neviem či ho máš

tie tiahla su choroby tychto aut.preco potrebujes to tiahlo?je pokryvene?ak nie tak je len vybite a ja som to riesil tak ze to mechanik vybral von a na konci toho tiahla bol ten klbik vybity a tak ho zalial nanovo tekutou gumou alebo takym niecim a bolo po probleme.pred tym mi uz nesla zaradit spiatocka a potom uplna pohoda

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

to nie je pravda ohladom roku a bendix systemu.mal som 92 rocnik a mal abs bosch.

druha 605 rocnik 91 mala bendix.tusim ze len 90,91 mali bendix a je mozne ze nejake prechody,ale vacsina 92 a vyssie co som videl mali uz bosch.

inac co sa tyka popisu systemu mas samozrejme pravdu

To se omlouvám, podle mých informací ke změně mělo dojít až v roce 93.

Odesláno
Původně zaslal: jozefsvtie tiahla su choroby tychto aut

Tohle je pravda. Osobně jsem to řešil koupí nových táhel. V drtivé většině jsou opravdu vytlučené kloubky na koncích a shánět starší, znamená stejný problém. Navíc jsem zjistil, že mám vůli i na vlastní tyči řazení, která kouká z převodovky a kterou ovládá ta kulisa, na které končí ty tři táhla. V tyči je drážka a ten kloubek na té kulise je v ní zasunut a má axiální (podélnou v ose tyče) vůli, která se přes táhla přenáší do řadící páky na její boční pohyb, resp. obráceně. Pak se musí předo-zadní posum řadící páky trošíčku stranově korigovat.

Přesto si myslím, že je jsou táhla lepším řešením, než např. lanka u 406té, kde hrozí nebezpečí přetržení a konec řazení na cestě.

Edit: tří táhla měly dieselové 2,1td, benzin 2,0 má jen dvě, ostatní nevím, ale možná se budou lišit nejen počtem, ale i délkou. První provedení byla délkově seřiditelná, novější byly s pevnou délkou.

[upravil dne 11.1.08 Kdo]

Odesláno

Kdo : a kde si kúpil tie nové tiahla ? Mechanik mi to objednal z francuzska origo z peugeotu....ale je tam ževraj taky system, ze sa posle objednavka...stroj to zaregistruje a chodi po regaloch, vybera suciastky a bali ich....no a kedze je toto auto starsie ako 10 rokov, tak ze ten system to auto a suciastku nepoznaa...takze sa tam nejaky pracovnik musi zdvihnut a ist to rucne zobrat do skladu a zabalit.....no a tento proces trva strasne dlho....takze rad by som sa poohliadol po nejakom inom sposobe kúpy toho tiahla...

Odesláno

No nevím co to je za výmysl s tím systémem součástek ale v Brně RM Servisu Peugeot je měli skladem, kupoval sem krátkou a dlouhou cena cca 500 + 700.

Starý nekoupíš protože buď je vyklachtaný (k ničemu) a když je dobrý tak nepůjde sundat bez poničení (je na to takovej nástroj ale nevím kdo by se s tím otravoval).

Z druhovýroby sehnat nejdou.

Takže jedině: obvolat velký Peugeot servisy, tam to bude skladem.

Odesláno

tak že sem koukal vývěvu to nemá.je to bosch..

Asi obráceně, pokud to NEMÁ vývěvu na krytu ventilů, ale el. pumpu pod chladičem, je to Bendix. Pokud to MÁ vývěvu, je to Bosch.

[upravil dne 12.1.08 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Lukash605

čau,nemáte někdo přední pravý blikač?je to starší model.jsem z

prahy,nebo může být i okr.Jihlava dík

možná ho mám...podívám se o víkendu když ho ještě budeš potřebovat..jezdím do ji

Odesláno

Původně zaslal: Lukash605

čau,nemáte někdo přední pravý blikač?je to starší model.jsem z

prahy,nebo může být i okr.Jihlava dík

možná ho mám...podívám se o víkendu když ho ještě budeš potřebovat..jezdím do ji

to bys byl hodnej:superkdyž ho seženu dřív tak napíšu

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...