Přema Odesláno 26. listopad 2007 Odesláno 26. listopad 2007 Původně zaslal: dizzi takze chipom od solidnej firmy by som nemal nic pokazit vsak??Pocul som aj to,ze Fap by sa nemal rychlejsie upchavat ked je kvalitny chip.Je nieco coho sa treba obavat po nachipovani HDI ?Co zotrvacnik??Spojka?... Já bych se chipu nebál,mám ho už 35000 km a bez nějakých větších problémů.....:papa Citovat
Marlin Odesláno 26. listopad 2007 Odesláno 26. listopad 2007 neni nahodou Blow off ventil na dieslu kravina. Ja ma za to ze jediny k cemu blow je, tak k tomu aby turbo zustalo roztocene a eliminovala se turbo dira a k dieslu to je k nicemu. Jednom na benzin. jak napsal rimmer Citovat
Bourque.206.206 Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 čauky a nevíte kde by se dal koupit?? chtel bych jenom ten zvuk:D Citovat
f3Rd@ Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 Původně zaslal: MatrixChose Ono 110 kW z 80 kW je tak trosku nesmysl. Max navyseni s pomoci chipu je 25 % a to jeste navic teoreticky. Realne se to pohybuje kolem 17 - 22 %. Takze u 80 kW HDi se muzeme dostat nekde na 94 - 98 kW, pres 100 kW je to nesmysl a vymysl vyrobce chipu aby nas nalakali. A na tom jsi byl kde? Nemyslim si, ze chipem napr. u skyline dosahnes navyseni "jen" o 25% Priznam se, ze detailne neznam funkci ani motoru, ani napr. turba, ale pokud jde na turbu zvysit tlak, tak zvednes vykon, samozrejme je otazka kolik ti pak pusti paliva vstriky atd. Spis bych ale rekl, ze je to u kazdyho auta jiny a nejde to nejak obecne definovat. U neceho to proste pujde 5% a u neceho klidne o 30%... Ja jsem slysel, ze z 80kw HDI se da vytahnout klidne 200koni, akorat prvni seslapnuti plynu bude i to posledni. No a kdyz s Vectorem (306 2.0HDI), ktery ma od peugeotu nadelenych 90 koni, maji problemy 306 GTI (s16), tak bych si dovolil nesouhlasit a tvrdit, ze to chipnout jde. Citovat
f3Rd@ Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 Původně zaslal: dizzi takze chipom od solidnej firmy by som nemal nic pokazit vsak??Pocul som aj to,ze Fap by sa nemal rychlejsie upchavat ked je kvalitny chip.Je nieco coho sa treba obavat po nachipovani HDI ?Co zotrvacnik??Spojka?... FAP se rychleji asi zanaset bude, bo kdyz tomu slapnes, tak z toho pude vic "sazi", spojka dostane taky vic zabrat, bo ti vzroste kroutak. Vse to ale spis zalezi na tom, jak se k tomu autu majitel chova. Pokud budes mit nohu porad na podlaze a budes tomu davat za studena, nebudes menit olej aj. tak se ti to bude srat. Pokud se k tomu budes chovat slusne, tak problemy nebudou. Citovat
dizzi Odesláno 28. listopad 2007 Autor Odesláno 28. listopad 2007 A ma niekto skusenost s Power Boxom ??Je to rovnako efektivne ak ochip alebo je to vlvost?? Citovat
MatrixChose Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 Původně zaslal: f3Rd@ A na tom jsi byl kde? Nemyslim si, ze chipem napr. u skyline dosahnes navyseni "jen" o 25% Priznam se, ze detailne neznam funkci ani motoru, ani napr. turba, ale pokud jde na turbu zvysit tlak, tak zvednes vykon, samozrejme je otazka kolik ti pak pusti paliva vstriky atd. Spis bych ale rekl, ze je to u kazdyho auta jiny a nejde to nejak obecne definovat. U neceho to proste pujde 5% a u neceho klidne o 30%... Ja jsem slysel, ze z 80kw HDI se da vytahnout klidne 200koni, akorat prvni seslapnuti plynu bude i to posledni. No a kdyz s Vectorem (306 2.0HDI), ktery ma od peugeotu nadelenych 90 koni, maji problemy 306 GTI (s16), tak bych si dovolil nesouhlasit a tvrdit, ze to chipnout jde. Jasne, uplne obecne to takhle rict nejde, ja mluvil o tomhle nasem motoru. Nevim jak je tezka 306 ve verzi HDi a GTI a jaky jsou jednotlivy parametry nebo jaky jsou ty problemy (tusim ze asi akcelerace, ale mela by se porovnavat i pruznost atd.). Ono je taky mozne ze ten jeho chip prenastavuje i jine veci nez bezne. Aspon co jsem ja slysel, tak se meni predvstrik a pousti to tam vic nafty, tim padem pri prudkym seslapnuti HDi cko pekne kouri. No nic, jak jsem koupil tak prodavam (od chlapa co se tim zivi) Citovat
Přema Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 Původně zaslal: dizzi a co power box ?? moc peněz..... Citovat
dizzi Odesláno 6. prosinec 2007 Autor Odesláno 6. prosinec 2007 a efekt ako u chipu??Da sa pogramovat na viac rezimov ... Citovat
Přema Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 Když chci výkon tak pořád a nehledat v riskantní situaci když by ti 1 vteřina při predjíždění zachránila život nějaky přepínač..... Citovat
dizzi Odesláno 6. prosinec 2007 Autor Odesláno 6. prosinec 2007 ja som nad power boxom uvazoval preto lebo ked sa rozhodnem predat auto tak si ho mozem vybrat a dat do druheho auta. Citovat
Přema Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 Původně zaslal: dizzi Aky mas vykon na 406 teraz?? klikni na můj profil tam se vše dozvíš Citovat
dizzi Odesláno 7. prosinec 2007 Autor Odesláno 7. prosinec 2007 Mas aj sportovy filter=ake skusenosti.mne na 206 predtym v zime robil problemy. Citovat
Přema Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Původně zaslal: dizzi Mas aj sportovy filter=ake skusenosti.mne na 206 predtym v zime robil problemy. Mám ho tam 3 týdny a zatím v pohodě,zdá se že jsi turbo lépe nasaje vzduch a jde to líp do otáček... Citovat
dizzi Odesláno 7. prosinec 2007 Autor Odesláno 7. prosinec 2007 nekolisu otacky pri volnobehu?To mi robila 206 S16.... Citovat
Stifler Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Původně zaslal: dizzi a co power box ?? Podle mě neni power box až tak zbytečná věc - jakýkoliv úpravy motoru mu příliš neprospívaj včetně chipování a power box slouží k tomu, že použiješ chipnutou jednotku v případě, kdy to potřebuješ, pak si ji zase přepneš na základní, neničí se tim tolik ten motor. Jinak si myslim, že chipnutím se nedá reálně získat víc než těch 25 % výkonu (někde na víc místech nabízejících chiptuning jsem o tom četl i na netu). Víc se dá získat chipem spolu s dalšíma věcma např. sport. vzducháč nebo kit přímýho sání + třeba rezonátor na výfukovym potrubí, výkonnější turbo,... Ale tohle je samozřejmě jen můj názor, tak mě hned neukamenujte. [upravil dne 7/12/07 Stifler] Citovat
Přema Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 Původně zaslal: dizzi Aky typ filtra mas?Vyrobca?? tento a ten ve 4 řadě v karbonu uprostřed....a otáčky volnoběhu nekolísají vše je v pořádku:papa:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.