Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: DeathRabbit

vendi.stejskal: Z leštičky to byť určite nemôže, lebo ešte nikdy na mojom aute nebola. Plánujem ju kúpiť až teraz, keď sa budem babrať s tou pastou. Viac ľudí mi povedalo, že leštičkou to ide 3x lepšie, ako ručne. A neboj, tlačiť na to nebudem, pekne jemne pomaly :D . A čo sa týka leštenia, tak to by som už ručne robil, možno trošku pomohol leštičkou. Ja som sa už niečo ručne naleštil, takže viem o čom to je. Akurát, že s pastou som pracoval asi 4 krát, aj to na iných autách (kámošská výpomoc).

Turtle Wax +PTFE majú v každom hypermarkete. U nás v Metre dokonca za 260SK, takže si nemyslím, že to je nejaké drahé. Rozmýšlam o tom, ale nebude lepší tvrdý vosk?

Já sem dělal s POLISH CHAMPION BRILL(koupil sem to přes internet 1litrovka mě stála 740kč),no ale sem spokojenej.Doma mi vynadali že sem prdlej,takovejch peněz za leštěnku,ale sem rád ,že sem jí koupil.Je možný,že přes internet je to dražší,ale někady lítat a shánět a ptát se ,to mě nebaví.Když něco chci ,tak to musim mít.Jinak je :super

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi vem to že každý nemá možnost umýti auto ručně.Už vidím jak nějaká rodinka umývá auto na sídlišti to tak za totality:papa

Najít v ČR wapku není zas takovej problém. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Jabba

Taky myju ručně, no a když jsem línej:), tak wapkou vedle myčky. Za 10 kaček to jde./quote]

[upravil dne 13.10.2007 Jabba]

No, za 10 Kč toho moc neumyješ. ;)

Odesláno

KoNG: Ďakujem za tip! Tiež si mal také jemné po myčke?

A čo moja druhá otázka? Čo je lepšie na konzerváciu laku pred zimou? TW s teflonom, alebo nejaký tvrdy vosk napr. Sonax-Xtreme Wax (prípadne Hard Wax)?

Odesláno

KoNG: Ďakujem za tip! Tiež si mal také jemné po myčke?

A čo moja druhá otázka? Čo je lepšie na konzerváciu laku pred zimou? TW s teflonom, alebo nejaký tvrdy vosk napr. Sonax-Xtreme Wax (prípadne Hard Wax)?

No já tímto rozleštuji absolutně vše i při drobných opravách laku po kamínkách ;) Prostě cokoliv droné škrábance

Na konzervaci laku používám http://www.autofam.cz/product.php?id=6238

metalcrem_mica.jpg

[upravil dne 16.10.2007 KoNG]

Odesláno

Tak teda diki. Snaď to tým pôjde a dúfam, že to nie je veľmi agresívna pasta. Môžem na ňu ísť aj s leštičkou?

Máš skusenosti aj so Sonaxom? Celkom sa mi pozdávala táto pasta:

Sonax Polish & Wax 2 (senzitívna)

(Obsahuje jemné brúsne častice na drobné škrabance. Určená na dlhodobú konzerváciu mierne zvetralých pastelových i metalizovaných lakov.)

Odesláno

Tak teda diki. Snaď to tým pôjde a dúfam, že to nie je veľmi agresívna pasta. Môžem na ňu ísť aj s leštičkou?

Máš skusenosti aj so Sonaxom? Celkom sa mi pozdávala táto pasta:

Sonax Polish & Wax 2 (senzitívna)

(Obsahuje jemné brúsne častice na drobné škrabance. Určená na dlhodobú konzerváciu mierne zvetralých pastelových i metalizovaných lakov.)

No leštickou nevím já bych každopádně zkusil vzorek na nějakám ne moc vyditelném místě :D

Odesláno

no já nejzdím na myčku takže jsem s tím leštil lehčí oděrky na nárazníku a drobné oděrky (keře) a taky jse to použil k leštění ALU víčka, pane jo to mělo blesk :)

[upravil dne 19.10.2007 KoNG]

Odesláno

Škrabance na nárazníkoch bývajú silnejšie ako po myčke. Nebude veľmi agresívna ta pasta? Na slovensku som našiel stránku kde bolo napísané toto: "DELUX, brúsna leštiaca pasta pre drobné opravy"

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak neco k tomu Tempu,

Ty na stare laky jsou fakt agresivni, ale kdyz mate starou plecku, ktera je flekata a potrebujete ji nalestit na prodej, tak jedine Tempo... jde to docela slusne a vysledek napohodu... ale i tak ma dost spatne vlastnosti a to je to, ze lesk je nestaly, za mesic to mate zase flekate... tak sme badanim na starych pleckach vymysleli postup, kterej se zdal nejlepsi, a to 2x cele auto Tempem... a na to nejakou jinou lestenku, nejlepe nejaky tekuty... takovy ty v cervenejch plechovkach... pak se to vydrzelo blejskat podstatne dele... dalsi spatna vlastost je ta, ze Tempo nechava na laku nejakej silikonovej povlak... a kdyz auto pravidelne Tempujete a pak to nechate treba prestrikat, tak kdyz se s tim pere nejakej lepsi lakyrnik, tak nadava jako pes, bo se cele auto musi nejprve od toho povlaku odmastit, jinak se to pak spatne chyta... a zbrusovanim se to jen rozmatlava (toto rikal znamej lakyrnik).. takze Tempo jen na prodej :D

Mno a jinak to Tempo na nove laky, nebo metalizy... taky sem mel tu cest s nim lestit 406tku a reknu Vam, ze je to ouplne neco jineho nezli to na stare... je to hooodne na voskove bazi, nez sem vylestil pulku auta, tak sem byl spocenej az na prdeli... tak sem si musel dat delsi pauzu nez sem sel na druhou pulku... ale vysledek stal za to... malinkate skrabance se pekne rozlestily, a auto i po zime zustalo nalestene... a trebas na hardu nebylo videt, ze by to bylo nejak agresivni (jako ze by to bralo nejakou cast laku)... proste vylestene, ale ty prace kolem...

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: redswift

doporučuji přípravek značky Mafra -zkuse se podívat nekde na netu, z vlastní zkušenostu mužu ríst, ze je skvelej

Po vyzkoušení je mohu taky vřele doporučit :super
Odesláno
Původně zaslal: BUTCHER306TD

Mno a jinak to Tempo na nove laky, nebo metalizy... taky sem mel tu cest s nim lestit 406tku a reknu Vam, ze je to ouplne neco jineho nezli to na stare... je to hooodne na voskove bazi, nez sem vylestil pulku auta, tak sem byl spocenej az na prdeli... tak sem si musel dat delsi pauzu nez sem sel na druhou pulku... ale vysledek stal za to... malinkate skrabance se pekne rozlestily, a auto i po zime zustalo nalestene... a trebas na hardu nebylo videt, ze by to bylo nejak agresivni (jako ze by to bralo nejakou cast laku)... proste vylestene, ale ty prace kolem...

Leštěnku na metalízy Tempo (tekutá) používám taky a výsledek je podle mě super, bez leštičky se sice člověk spotí až na .... tam jak píše kolega, ale výsledek je dost dobrý ;)

post-0-1410960091586_thumb.jpg

Odesláno

podobne mi vypada auto kdyz zajedu do mycky CarWasch a pak jen umeju okna a prestriknu plasty ozivovacem. Vyjde mi to cely tak na 120,- .Rucne to dopada vetsinou tak, ze tak 2-3 hodiny kolem toho litam, pak to uschne a je to samej flek. Pokud se to nenapatla lestenkou tak je to takovy divny.. vapku pouzivam na nadkoli a podvozek. Ale at si to kazdej dela jak chce, je to jen typ :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...