Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

Nejaky cas mi muj Peugeot 405, (r.v.92-novy model, 1.9D 47kW) spatne startoval, jakoby nezhavil a vcera mi odeslo relatko na zhaveni. Kdyz chci nastartovat, otocim klicek do polohy na zhaveni a v tom relaktu to zacne chrcet.

Zajel jsem tedy do Elitu a poridil rele nove. Vymenil jsem ho a zkusil nastartovat. Nic se nestalo, kdyz jsem mel klicek v prvni poloze svitila jenom kontrolka baterky, tak jako vzdy, ale v druhe poloze vsechny kontrolky pohasly a ani se nerosvitila kontrolka zhaveni(ta oranzova spiralka), zkusil jsem tuknout jeste treti polohu jako na starter, ale vubec nic to neudelalo.vsechno jsem tedy vypnul a kouknul jsem se do motoru jeslti je vse ok.K memu prekvapeni byly dva kabilky co vedou do toho relatka speceny. Byly to ty co vedou do toho konektoru(zlutej a zluto-zelenej).

Postupne jsem rozebiral kabelovy svazek ve kterem byly vedeny a kontroloval rozsah skod. Cele poskozene kabely jsem vymenil. Jelikoz jsem si myslel ze se spekly diky poskozenemu relatku, zkusil jsem znova nazhavit s vysledkem, ze se kabely zacaly znova pripekat.

Kdyz to shrnu:

- Z fungl novym relatkem se mi pecou kabely co jdou do toho konektoru(zlutej a zelenozlutej)

- Puvodni rele nefunguje, protoze v nem chrci, ale kabely se nepecou

Nevite nekdo kde muze byt problem?

Odesláno

Vypadá to , že došlo ke skratu na kostru někde u žhavicích svíček . Zkus je odpojit u přívodu od relé. Pokud potom se bude chovat vše jak má , kontroluj jednu svíčku po druhé. Staré relé patrně uhořelo od procházejícího proudu.

Odesláno

Zhavici svicky jsem tak daval o vikendu nove, myslel jsem si ze to spatne startuje kuli nim. Prekontroluju to.

Rele myslim, ze je spravne, prinesl jsem do prodejny to stare a chlapik to cislo z nej nabusil rovnou do pocitace na dal mi novy.

Odesláno

Tak jsem zkusil zapojit jenom ten konektor co vede do toho rele. Kabel co vede ke svickam a kabel co vede k alternatoru jsem nechal odpojeny. Kontrolka zhaveni se nerozsviti a ani kdyz chci startovat to neda ani tuk. Opet se silne zahriva ten zlutej kablik:-(((

Odesláno

a zkousel si normalne to promerit nkym merakem kazdou zhavku zvlast jestli to nemuze delat jedna znich ze mas treba spatnej kontakt :mrk ono se spatne radi kdyz to clovek nevidi ,spatnej kontakt jako ze ti to jde primo na kostru a proto se ti pecou kabely :roll nevim j

[upravil dne 22.8.07 Blackrider]

Odesláno

jojo promeroval jsem ten kabl k svickam a v pohode. Jenom nevim jestli me spravne chapes, nepece se mi ten kabel co je k svickam (je celkem tlustej), ale pece se mi takovej tenkej(asi nejakej ridici, ci co) co se zapojuje do toho relatka v tom konektoru.

Odesláno

Takhle to vypada.

K1.87 M5 - Jde ke zhavicim svickam

K1.30 B+ M6 - Jde k Alternatoru

Me se pecou draty na tom konektoru (myslim, ze to jsou 1 a 2)

post-0-14109596264172_thumb.jpg

Odesláno

Tak sem zkusil promerit i vsechny kabely co s tim maji co docineni, jestli nekde nejsou zkratovane a je to vsechno v pohode. viz schema.

Cervenou barvou je ten drat co mi shorel.

Zelene zakrouzkovane je to rele

Zelenymi carami jsou oznacena mista kde jsem to prerusil(vytahl konektory) a promeril na odpor jak vodice tak i jednotlive prvky. Vse se zda byt v pohode. Tak nevim:-(

Take je podivne ze se zacal palit ten kabel a neprepalilo to pojistku.

post-0-1410959626972_thumb.jpg

• O 8 let později...
Odesláno

Zdravim mam 406 1.9 td mam mensi problem mysi mi nakousali kabely a kdyz jsme je vymenili tak se mi pri podrazovani nebo pri pusteni plynu rozsviti kontrolky na zhaveni a obrazek motoru s K uprostred nevite co stim mam delat? Diky za radu

Odesláno

Zdravim mam 406 1.9 td mam mensi problem mysi mi nakousali kabely a kdyz jsme je vymenili tak se mi pri podrazovani nebo pri pusteni plynu rozsviti kontrolky na zhaveni a obrazek motoru s K uprostred nevite co stim mam delat? Diky za radu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...