Stifler Odesláno 26. srpen 2007 Autor Odesláno 26. srpen 2007 Původně zaslal: OK406 Takže jestli tomu dobře rozumím, tak to nejdříve dělali jako na přestupek a pak to z nějakého důvodu překvalifikovali na trestní čin, aniž bys o tom jako účastník věděl? Tak to je dobrý!!!:potlesk:potlesk Ty jsi dal (podal) vysvětlení těsně po DN, kdy jsi byl v šoku a od té doby nic. Žádný jiný výslech a nebo podepsání protokolu?:potlesk:potlesk:mrk:mrk No, můj výslech zahájili na přestupek, celý to se mnou sepsal a nic podepsat nechtěl, tak jsem jel na rentgen hrudníku do nemocnice s tim, že se mezitim dohodli, že to musej přehodit na formulář dle TŘ. Když jsem se ptal, jestli to jen překopírujou a daj mi to podepsat, tak nic neřekli...takže asi ani muj výslech nemaj. po dvou a půl hodinách poté přijela z Hradce Králové inspekce MV a sepsal se mnou ten inspekční novej protokol (pro svou potřebu), ale myslim, že snad dělal kopii i pro nehodovku. Taky jsem si nechal udělat ve vlastnim zájmu jednu kopii pro sebe a podepsali mi ji-jak dosah, tak inspekční. Víc toho nemam, jen ten výslech. Citovat
OK406 Odesláno 26. srpen 2007 Odesláno 26. srpen 2007 Odkdy dělá výslech dopr. nehody inspekce MV? A pokud je ve výpovědi uvedeno, že je to pro potřebu inspekce MV, tak nevím, pro jakou potřebu. Takže vlastně nehodovka nemá s tebou žádný protokol o DN a podle čeho to překvalifikovali? Podle výpovědi inspekce? A nebo ostatních účastníků DN?? Píšeš, že jsi podepsal jen jeden protokol (výpověď, podání vysvětlení dle §12 z.č.283/91Sb.) a od té doby nic. Tak to je nějak zamotané. SDN by tě měla k DN vyslechnout. Alespoň je to snad logický. Uvidíš sám, co z toho bude. V každém případě měj v záloze právníka. Citovat
Stifler Odesláno 26. srpen 2007 Autor Odesláno 26. srpen 2007 Původně zaslal: OK406 Odkdy dělá výslech dopr. nehody inspekce MV? A pokud je ve výpovědi uvedeno, že je to pro potřebu inspekce MV, tak nevím, pro jakou potřebu. Takže vlastně nehodovka nemá s tebou žádný protokol o DN a podle čeho to překvalifikovali? Podle výpovědi inspekce? A nebo ostatních účastníků DN?? Píšeš, že jsi podepsal jen jeden protokol (výpověď, podání vysvětlení dle §12 z.č.283/91Sb.) a od té doby nic. Tak to je nějak zamotané. SDN by tě měla k DN vyslechnout. Alespoň je to snad logický. Uvidíš sám, co z toho bude. V každém případě měj v záloze právníka. Výslech k DN dělala vlastně jak nehodovka, tak inspekce. Nehodovka podle přestupkáče, ale ani ho netiskli a nic jsem nepodepisoval-takže výslech proběhl, ale dá se říct, že jen ústně. Papír od toho asi žádnej neni. Inspekční se mnou sepsal výslech pro svou potřebu=do svýho spisu pod jejich vlastním č.j.- to je to jediný, co jsem podepsal. Překvalifikovali si to hned na místě sami nehodáři kvůli zraněním. Citovat
OK406 Odesláno 26. srpen 2007 Odesláno 26. srpen 2007 Pokud s tebou SDN sepisuje výslech buď už podání vysvětlení a nebo protokol, tak máš právo jej podepsat, pokud ti tomu nebrání nějaké zvláštní okolnosti. A to ti nebránili. Ruce si měl a tužku si držet mohl. A to že ihned a nebo bezprostředně s tebou inspekce sepisovala výslech i když pro svoji potřebu, tak to je chyba! Byl jsi po DN v šoku a oni mohli počkat! Máš právo sepsat to s inspekcí do 24 hodin od události!!! Zeptej se na DN, kde mají podepsanou tvojí výpověď. Pokud ti budou cokoliv dávat, tak si to raději dvakrát řádně přečti a pokud by si cokoliv měl k tomu tak si to nech vysvětlit a nic nepodepisuj, dokud to nebudeš vědět co to znamená. Citovat
Stifler Odesláno 26. srpen 2007 Autor Odesláno 26. srpen 2007 Původně zaslal: OK406 Pokud s tebou SDN sepisuje výslech buď už podání vysvětlení a nebo protokol, tak máš právo jej podepsat, pokud ti tomu nebrání nějaké zvláštní okolnosti. A to ti nebránili. Ruce si měl a tužku si držet mohl. A to že ihned a nebo bezprostředně s tebou inspekce sepisovala výslech i když pro svoji potřebu, tak to je chyba! Byl jsi po DN v šoku a oni mohli počkat! Máš právo sepsat to s inspekcí do 24 hodin od události!!! Zeptej se na DN, kde mají podepsanou tvojí výpověď. Pokud ti budou cokoliv dávat, tak si to raději dvakrát řádně přečti a pokud by si cokoliv měl k tomu tak si to nech vysvětlit a nic nepodepisuj, dokud to nebudeš vědět co to znamená. No, nebylo ti ihned. Inspekční přijel až min. 2 hodiny potom a výslech se mnou začal až o další půl hoidnku později (musel si pokecat s dosahovym důstojníkem). Na SDN mi už asi nic neřeknou a mou výpověď tam budou mít podepsanou max. jen tu od inspekčního. A hlavně teď už s tim nehodovka nemá nic společnýho (aspoň jsem se to tak doslechl), už by to měla mít plně všechno ve svý moci inspekce MV, která si DN převzala. Citovat
Stifler Odesláno 12. září 2007 Autor Odesláno 12. září 2007 Tak dneska je to přesně jeden měsíc od nehody a stále se nic neděje. Nidko mi nic neřekl, ani mi domů nepřišel žádný papír...Začínám mít obavy, co na mě chystají... Citovat
chechet Odesláno 13. září 2007 Odesláno 13. září 2007 Původně zaslal: Stifler Tak dneska je to přesně jeden měsíc od nehody a stále se nic neděje. Nidko mi nic neřekl, ani mi domů nepřišel žádný papír...Začínám mít obavy, co na mě chystají... nechystaji, myslim, nic. nemaji na tebe cas. kamos v listopadu nafoukal a jeho pripad se resil v kvetnu. a trestu stejne neunikl byt to zkousel vsemozne... Citovat
AKCZ Odesláno 13. září 2007 Odesláno 13. září 2007 Kamosovi prislo ze ma zaplatit pokutu kterou podespal a nezaplatil cca po necelych 2 letech od prestupku.. Citovat
Stifler Odesláno 13. září 2007 Autor Odesláno 13. září 2007 Původně zaslal: AKCZ Kamosovi prislo ze ma zaplatit pokutu kterou podespal a nezaplatil cca po necelych 2 letech od prestupku.. Jestli nezaplatil po dvou letech od přestupku, tak je již celá záležitost promlčená. Promlčecí lhůta u přestupků je jeden rok. Citovat
Stifler Odesláno 13. září 2007 Autor Odesláno 13. září 2007 Původně zaslal: chechet Původně zaslal: Stifler Tak dneska je to přesně jeden měsíc od nehody a stále se nic neděje. Nidko mi nic neřekl, ani mi domů nepřišel žádný papír...Začínám mít obavy, co na mě chystají... nechystaji, myslim, nic. nemaji na tebe cas. kamos v listopadu nafoukal a jeho pripad se resil v kvetnu. a trestu stejne neunikl byt to zkousel vsemozne... No, nevim, ale jako zaměstnanec ministerstva vnitra (Policie ČR) bych měl mít snad přednost před ostatními případy, co řešej. Hlavně mě řeší inspekce MV a ne policie, jako tvýho kámoše. Takže je to o něčem jiném. Pokud mam hlavní vinu na celé věci já (pokud mi ji tak určí), tak se rozhodně nebudu vyhýbat potrestání. Citovat
Wenouš Odesláno 13. září 2007 Odesláno 13. září 2007 No chlape vůbec ti tu situaci nezávidím,ty nervy když člověk neví ani ťuk a jen čeká odkud co přijde.BRRR Držím ti palce Citovat
chechet Odesláno 13. září 2007 Odesláno 13. září 2007 Původně zaslal: Stifler No, nevim, ale jako zaměstnanec ministerstva vnitra (Policie ČR) bych měl mít snad přednost před ostatními případy, co řešej. Hlavně mě řeší inspekce MV a ne policie, jako tvýho kámoše. Takže je to o něčem jiném. Pokud mam hlavní vinu na celé věci já (pokud mi ji tak určí), tak se rozhodně nebudu vyhýbat potrestání. mno, trest neresila ani tak policie jako spis krajsky urad - obor dopravy a silnicniho hospodarstvi. u tebe, jako zamestnance MV, to muze byt jinak. kamos se hlavne snazil vyhnout odebrani papiru, pac zacatkem roku mel nastoupit do nove prace jako obchodni zastupce. s hodne velkym flastrem byl smireny. ale neslo to, pac trest uklada zakon a ne rozhodnuti urednika. vyfasoval tedy odebrani papiru na 6 mesicu a, myslim, 11000,- pokuty. papiry mu po 3 mesicich vratili. a jedno ponauceni, ktere z toho vyplynulo, je, ze nema moc cenu se vzpirat, clovek akorat oddaluje trest, kteremu stejne neujde. Citovat
Stifler Odesláno 5. říjen 2007 Autor Odesláno 5. říjen 2007 Tak konečně dneska jsem se od inspekce MV dočkal alespoň nějakýho papíru, avšak byl tento papír pro mě celkem zklamáním, protože jsem se z něho nedozvěděl nějaký zásadní skutečnosti, pouze to, že muj spis byl postoupen na Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové s návrhem na zahájení trestního stíhání dle § 162 odst. 1 tr. řádu pro trestný čin ublížení na zdraví dle § 223 tr. zákona...takže žádný novinky... Citovat
jozefsv Odesláno 5. říjen 2007 Odesláno 5. říjen 2007 trva im to.no co musis cakat.drzim prsty Citovat
Stifler Odesláno 31. říjen 2007 Autor Odesláno 31. říjen 2007 Tak jsem byl dneska na OSZ v Hradci Králové, kde mě paní státní zástupkyně vyslýchala už jako obviněného...prohlídnul jsem si spis a uvidí se, co z toho bude...nakonec mi to překvalifikovala z § 224 na § 223 TZ a ještě je tam možnost, že to podmíněně zastaví, takže bych neměl záznam v rejstříku. Uvidí se, co se s tim dá ještě udělat... Citovat
Meldik Odesláno 31. říjen 2007 Odesláno 31. říjen 2007 Tak to doufam, ze se to povede bez zaznamu......drzim pesti........vzdycky, kdyz se podivam na tvoje fotky, tak me zamrazi.... Citovat
Stifler Odesláno 1. listopad 2007 Autor Odesláno 1. listopad 2007 Původně zaslal: kobra Musela to být ale šleha ! No, šleha to byla řádná. Hodně lidí, co viděli moje auto po bouračce řikalo, že jsem z toho už nemusel taky vylézt živej... Teď už mam vyhlídnutou pěknou 306ku GTi6ku, tak když vydrží, než seženu prachy, tak do toho pujdu a budu doufat, že mi to vydrží dýl. Musim holt na silnici koukat i za ostatní řidiče, abych dojel dál...Jen doufám, že mi to státní zástupkyně podmíněně zastaví a nedostanu zákaz řízení, to bych asi nerozdejchal...právníka si nemůžu dovolit, tak to snad k soudu ani nepůjde...Jinak děkuju všem za podporu, moc si toho vážim a rád bych se se všema někdy setkal na nějakym Peugeot srazu, jste tu všichni moc super lidi. DÍKY! Citovat
smithers1 Odesláno 2. listopad 2007 Odesláno 2. listopad 2007 ať už to máš za sebou, a hlavně ať ti to dobře dopadne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.