Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemá náhodou někdo zkušenosti s autoalarmem Magicar (hlavně řady 9000):papa.Jestli ano tak mi tady napiště vaše poznatky s tímto alarmem.Zvašuju si ho pořídit na svého piškota,ale nerad bych kupoval zajíce v pytli:super

[upravil dne 11.8.2007 chuck11]

Odesláno

Magicar 9000 maš rovno pod nosom čo tak se poptat členu co maji nick nap.Bufator,Hamrbach,Lexa, hmm asi na zrazi nechodiš ty alebo oni :super

hold Olešna a Hlučin je daleko

[upravil dne 12/8/07 Go-Zila-Go]

Odesláno

No tak jo, já ho mám, od října 2003.

Mám 3000, což je ten samý jako současná 9000. Jen ta 9000 má (oproti mojí 3000) modernější design ovladače a pár nepodstatných funkcí navíc (jako je hlídání rozsvícených světel, měření teploty v interiéru).

Na co si dej pozor - abys koupil 9000C a nikoli 9000B. Jde o tzv. "startovací modul". 3000 ho měla v základu, 9000 ne, takže jdi po 9000C, která ho má. Ten startovací modul hlídá otáčky motoru při dálkovém startování. Když tam není, systém startuje jen určitý počet sekund a pak toho nechá. Takže když jsou ztížené podmínky, třeba v zimě, nemusí motor nastartovat. Když startovací modul je, tak startuje tak dlouho, dokud motor nechytne. Samozřejmě je to ošetřeno, aby neběžel startér třeba minutu - když není určitých otáček motoru (tj. známka, že už běží) dosaženo za rozumný čas, systém toho nechá a zkusí to za chvíli znovu. Takže - pozor, abys měl to provedení 9000-ky, které startovací modul má.

Jinak - bezproblémový provoz a díky dálkovému startu komfort. Hlavně to dálkové startování v zimě. Když si ráno naleju kafe, hodím dálkový start. A než ho vypiju a vykýbluju se z baráku, je v autě teplo a okna jsou rozmražená, stačí jim připadně jedno setření stěrači. A řidiči v okolních autech se klepou zimou, škrabku v ruce a sundávají led z okna :-) Jediné dvě mouchy jsem na Magicaru našel:

1) Pokud se rozhodneš dosah pageru natáhnout pomocí GSM, pak se to ruší s VPS. VPS čidlo budeš muset vyřadit.

2) Magicar dodává jen 5 senzorů na dveře. Takže pokud máš pětidvéřák, je to problém. Samozřejmě ostrážíš přední a zadní dveře, to jsou 4 kusy. A pátý dáš buď na kapotu nebo na páté dveře - a buď kapota nebo ty páté dveře ti zůstanou coby nechráněný vstup. Já jsem to vyřešil tak, že jsem čidlo použil pro kapotu, a k ostrážení pátých dveří použil ultrazvuková čidla do interiéru, směřující od slunečních clon dozadu. A to se ukázalo jako ne příliš šťastné řešení, protože

pak člověk musí udržovat v autě pořádek. Stačí třeba zapomenout PET flašku s pitím na podlaze, a obvykle mezi 4. a 5. ráno, kdy je v noci nejchladněji, ta flaška díky rozdílu tlaků uvnitř a venku udělá LUP - a ultrazvuky rozeřvou alarm. To samé je nechat přehozenou bundu přes opěradlo, a ta se pak rozhodne spadnout na zem, zmačkanej kus celofánu po bagetě, který se pak sám narovnává... Což ultrazvukový čidla vždy chytí a dají pokyn alarmu. Takže dneska bych zvolil raději čidla pohybu místo ultrazvukových, protože teď musím udržovat v autě pořádek, a to mi není vlastní.

A ještě jedno plus Magicar 9000 má - cena. Ta totiž za poslední dobu poklesla dost podstatně. Když jsem kupoval já tu svou 3000, stála přesně dvojnásobek.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...