Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

2 oddie: Dík za krásnou fotku. Podtlakové čerpalo mám jinde, tvar nádobky apalinu jiné, ATD, zkátka nový model, po diskuzi s prodejce filtru oba typy zy 890,- jsem se rozhodl, že překopu vzduchovou vložku stejným způsobem za co nejnižších nákladů, a až se naučím posílat fotky tak pošlu. Zatím jsem si předělal podpěru kapoty na motoru na plynový píst. více o tomhle a jiných mých úpravách na :modely 205. A moc dík za dosavadní a každé další rady a podněty.;):o:papa

Odesláno

No, to věřím, že to máš jinde a jiné. Tohle je totiž moje dílo :)

Do té 205D jsem totiž dodělával servo, páč tam nebylo. Držák a servopumpu jsem vzal ze 405, páč tam je často a měl jsem jich několik. Proto je servopumpa a vývěva brzd dole, na jednom držáku... I ta nádobka na kapalinu serva je ze 405.

Jenže, když jsem to dal dokupy, zjistil jsem, že se tam nevejde původní těleso vzduchového filtru, kvůli tomu držáku. Kvůli tomu jsem musel i pootočit vršek vývěvy, jak si určitě znalý člověk všimne - takto pootočená na žádném modelu není. No, a jelikož se mi to nechtělo nějak moc řešit, dal jsem tam narychlo tenhle kuželový filtr...

Moc dlouho tam nebyl, cca 2000 km, teď je tam zpátky originál kyblík a molitanová vložka, akorát je to upravené, aby se to vešlo.

Poznatky z provozu s tím kuželovým filtrem:

1. jede to stejně

2. žere to stejně

3. kouří to stejně

4. dělá to mnohem větší rámus - takové temné hučení, plus to v určitých otáčkých zesilovalo (rezonance).

Jo, a vypadá to dobře na fotkách :D akorát doporučuju k tomu umejt motor (jako na foto - pozn. motor je z r.88, původně jezdil ve 405 a má najeto min. 250tis km, akorát příslušenství okolo je z novějšího modelu od r.93 - filtr nafty atd).

Jinak za těch cca 2000km se nijak ani náznakem neušpinil. Na nějakou extra životnost bych ale nesázel, podle mě to víc než 5 vyprání nevydrží.

Dneska už jezdí v nějaké Felicii (pokud to další majitel neposlal zase o dům dál). Celkový dojem tedy: je to na okrasu a zvednutí rámusu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...