Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na 90% regulátor měl jsem stejný problém. Kontrolka jen mžila při klíčku v první poloze. Výměna uhlíků nepomohla. Reguláror jsem pak měřil mimo auto, uplně nespínal (velký odpor při sepnutém stavu zřejmně odešlý spínací tranzistor nedá se zjistit celé je to zalito). Regulátor lze vyměnit i bez vytažení alternátoru (VALEO). U TD překáží olejový filtr je ho nutné napřed vymontovat. Cena reulátoru cca 300 Kč (dle typu).

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

mate pravdu je to +- 2,0%,ale bežne medzi dvoma sa objaví rozdiel aj +-2V,a pri meraní AC aj +-5V,merak je dobre porovnať s presným meracím prístrojom a zistiť odchylku od presneho merania.Moj 99korunový merák ma odchylku pri DC asi 0,5V, a pri AC 5V a to som si mal možnosť vybrať z viacerých

ano +-2V, ale zalezi, jake se meri napeti. Kazdopadne 2V na 12V je celkem prestrelene :papa

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

ale prečo GROMov merak ukazuje 15,6V na baterke pri vypnutom motore a dal zan 200stovky a to je už +3V

a co kdyz tam tech 15,6V proste je? Baterka vari, protoze mu treba odesel regulator??? :myslim:myslim:myslim :bojim:bojim:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Pata

a co kdyz tam tech 15,6V proste je? Baterka vari, protoze mu treba odesel regulator??? :myslim:myslim:myslim :bojim:bojim:bojim

On píše, že tam to napětí je při stojícím motoru. Při běžícím a poškozeném regulátoru to je možné, ale při stojícím motoru tam musí být +/- 12V. To je dáno konstrukci aku - počet článků v aku. Kapacita pak počtem desek v článku. Napětí i při přebíjeném Aku jde po vypnutí prudce dolu na jmenovité napětí.

[upravil dne 16.7.07 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: Pata

On píše, že tam to napětí je při stojícím motoru. Při běžícím a poškozeném regulátoru to je možné, ale při stojícím motoru tam musí být +/- 12V. To je dáno konstrukci aku - počet článků v aku. Kapacita pak počtem desek v článku.

nechej baterku pres noc na nabijecce, prijd rano, odpoj ji a HNED zmer napeti...

Je mi jasne, jake ma 12V baterka napeti a ze na ni normalne proste 15 a pul voltu nenamerim :aut

btw treba ma slabou baterku v meraku :D:D:D

Odesláno

Zdar chlapáci,

tak dnes jdu vyměnit regulátor.I když teda nevím,kde jste vzali u Bosche altíku že stojí cca 400 regulátor.Našel sem minimálně za 900kč,nicméně budu ho objednávat u servisáků,takže oni budou vědět.

Teď k měřáku,nedalo mi to,jak jste si o něm psali,tak sem ho prostě natáhl do 220V zásuvky doma.

Ukázal 318 :D,takže se fakt nemusíte bavit o +- tolerancích,prostě je to měřák uplne k ho...:o

Zatím zdárec a díkas za všechny rady:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: GROM

Zdar chlapáci,

tak dnes jdu vyměnit regulátor.I když teda nevím,kde jste vzali u Bosche altíku že stojí cca 400 regulátor.Našel sem minimálně za 900kč,nicméně budu ho objednávat u servisáků,takže oni budou vědět.

Teď k měřáku,nedalo mi to,jak jste si o něm psali,tak sem ho prostě natáhl do 220V zásuvky doma.

Ukázal 318 :D,takže se fakt nemusíte bavit o +- tolerancích,prostě je to měřák uplne k ho...:o

Zatím zdárec a díkas za všechny rady:potlesk

hh, nemas v nem KO baterku? :D:D:D :myslim

Odesláno

Tak vyřešeno-dal sem nový regulátor s uhlíkama a jede jak po másle,dokonce už mi i drží otáčky na volnobeh :)Dřív občas trochu větší nebo menší.

Pro 306 TD r.v. 95-regulátor jde vyměnit i bez sundání alternátoru z řemenu.

Sundal sem plastový víčko a pak už není vubec žádný problém.¨

Jen s tím víčkem musíte pomalu otáček,je to jak ježek v kleci :D

I když na konci jsem radši sundal chladič,aby byl ještě lepší přístup-nerad bych při nandavání regulátoru za 800kč rozsekal uhlíky:papa

Mějte se O.K. všici a díkas za všechny rady.

PS:Ještě musím zkusit ten měřák :)

[upravil dne 21/7/2007 GROM]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...