Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

přesně tak řeší se tu bez LPG a rozdělovač?u 406 :aut dobrá zábavička:potlesk zapalovací rampu to má

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Tak prostě mi to dělá jen za určitý teploty nebo co!!!

Když je venku teplo...nad 0, nebo velký mráz -6 tak vše ok---

Mě to blblo obdobně, při větších mrazech už zase podstatně lepší. Ale jak mi pomohl ten 100 okt. benzín, tak jsem se zatím na to pročištění palivové soustavy vykašlal.

S tím, že to blbne i lidem bez LPG máš pravdu, ale v 90% je to u lidí s LPG a moje úvaha byla taková, že jsou špatné vstřiky, které kazí LPG, ale machanicky mohou odejít také u čistého benzínu bez LPG. Testy vstřiků podle mne spolehlivé nejsou, jistota je jen při přehození za funkční.

Odesláno

No, tak to můj problém není. Já beru teď 98 bo 100 bježně asi půl roku. A vyjel už tři nádrže:bojim

Vstřiky jsou cajk - i zkouška přehozením z funkčního auta provozovaného jen na benál a stejné!

To je mi bližší to co říkal DALICK!

"Napadá mě zda není nějaká souvislost mezi menším oktanovým číslem benzínu než plynu, tenhle stav si pak řídící jednotka zapamatuje a při následném startu prostě nastaví blbě předstih a než se to srovná tak to chcípne. Někde jsem četl o vyšším oktanovém čísle LPG. Možná je to blbost, nevím, ale mně to funguje! "

Odesláno

Taky mi začlo auto po asi půl roku po montáži lpg zlobit podobně jak popisuješ, ráno to špatně startovalo, hned to chcíplo, ale nejhorší bylo, že se v podstatě nedalo ani rozjed protože motor nešel vůbec do otáček. Takže jsem ráno stál asi pět minut před barákem s nastartovaným motorem a čekal až se ohřeje motor a přepne na lpg na to to jezdilo normálně. Takže jsem postupoval takto abych zjistil jestli je to tím namontovaným lpg, nebo je něco s autem. Odpojil jsem přívodní pojistku 10A pro počítač lpg, pak jsem přes noc nechal odpojenou baterku aby se resetovala řídící jednotka pro benzín, ráno nastartoval a jel to projet abyse auto skalibrovalo při provozu na benzín. Tu pojistku jsem samozřejmě nechal odpojenou. Od té doby bylo vše v pořádku, takhle jsem bez lpg jezdil asi týden, ale pokaždé když jsem tam dal zpátky tu pojistku tak se to za dva dny dostalo do stavu kdy to zase nejezdilo na benzín. No, ale bylo jasný, že stím musím do servisu kde montovali to lpg. S tím 100 oktanovým benzínem jsem to taky zkoušel, ale žádná změna, taky nestarovalo a nejelo.

Odesláno

Já teda mám zase opačný problém asi...:-)

Myslím, že bych potřeboval větší vstřiky.

A to z důvodu:

a) méně akceleruje

b) omezuje rozsah otáček pouze do 4000 ot./min.

V příručce o mém konkrétním LPG systému MAgic II píší, že tyto projevy jsou při použití menších trysek.

Něco musím vymyslet nebo mi z toho ......... :-(

TAky v příručce píšou, že by se od cca. 100kW mělo použít předehřívací zařízení kapalné fáze plynu!

Máš předehřev na vedení plynu? Nemyslím v reduktoru tedy vzplynovači, ale před ním.

Odesláno

Tenhle systém mám taky, jenom ty vstřikovače mám uspořádané jinak. Ten předehřev nemám, to omezení otáček na 4000 mě taky po montáži dělalo, teď po tom seřízení se dostanu tak 5500 - 6000. Taky jsem si koupil kabel a stáhnul program na seřizování tý řídící jednotky lpg přes notebook, občas tím vymazávám uložené chyby v jednotce lpg.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se mi ustálil volnoběh a auto už dlouho nechcíplo. Vyměnil jsem vlnovec výfuku. On byl chudák KO. Auto jsem měl asi v 10 servisech, všude jsem je prosil, aby se podívali na výfuk, že se mi zdá, že to řve čím dál tím více:grr....Vždy jen vyměnili nějaký díl výfuku a výfuk už máte v pohodě. Až mě nastr....a já vzal mýdlovou vodičku a a kontroloval netěnosti od svodů až ke konci. Ani jsem nedošel daleko. Jakmile jsem kápnul na vlnovec, stalase mi z auta výrobna bublin.

Od výměny vlnovce auto neřve, má znatelně lepší zátah a sametový chod...a zatím mi to ještě nechcíplo....to musím zaklepat na dřevo!

• O 2 týdny později...
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

A je to tu zase...teď to chcípá o v létě.

Prostě ráno nastartuji, jednou, dvakrát to hned chcípne nebo to chcípne, když chci přidat plyn :-(

Snad zbývá už jen vyměnit krokáč, potenciometr a MAP senzor....víc tam toho už není k výměně :-(

Odesláno

Já to mám taky:xvul

1) vadny modul zapalovaní-odzkoušeno O.K.

2) spatne cidlo otacek-To mě čeká tento týden

3) cidlo teploty nasavaného vzduchu-nové-O.K.

4) cidlo teploty vody pro RJ

5) senzor detonaci-ještě nevím

6) slaba baterie-nová O.K.

7) krokovy motorek-špatný-odpojen-volnoběžné otáčky v pohodě do té doby než se zase objevý ten problém

8) netesnost v sani-ještě nevím

9) lambda-nová O.K.

4) cidlo teploty vody pro RJ-tak na tohle se chci zeptat Oni jsou tam dvě??nebo to zelený mi ukazuje i na budík:myslim

Odesláno

To bude podobný jako to má 406.(aspon v tomhle směru)

a ten MAP přesně nevím, ale mám ho tam taky a už asi 2krát mě od toho vypadla hadička a myslím že by sis moc nepojezdil, protože to jsou pak takový rány, škuby,+ to chcípání,ale furt:nevim

Odesláno

No dobře, když bude vadný MAP senzor, tak bych si nepojezdil. Mě to děl jen za studena, pak ok.

Takže zbývá krokový motorek čipotenciometr na škrt. klapce.

Všechna tato čidla pracují ale stále nee, ať je motor studený nebo ne.

Tak jakto že mi to chcípá za studena, dkyž je to pak ok?

Odesláno

tobě to chcípe i při zařazený rychlosti??jako třeba v 100km/h při sešláplim plynu??Jestli ti to chcípe jen když zmáčkneš spojku jako že volnoběh,tak to mi taky dělalo a po odpojení krokáče a po jeho tzv. ručním nastavení je to v naprostým poořádku. :D ale mě to chcípe i pod plynem. Včera jsem dával nový čidlo otáček.A NIC:grr tak jsem zkusil odpojit ten snímač detonací a nic je to normální???:myslim

Odesláno

Jestli máš ten krokáč mrtvej jako že se ani neotočí.tak ti to na ten volnoběh chcípat bude.a pokud chcíp v nějaký dobrý poloze tak to bude tak jak popisuješ:nevim:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...