Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Rowdy

Zdravim, hele kluci mám problém. Koupil sem si Peugeot 306 a má tónovaný skla boční vzadu i ve předu, a zadní sklo. Jelikož je to ve předu zakázaný, tak bych se chtěl zeptat, jak se to dá sundat. Atest to nemá.... díky za odpovědi.....

Blbě :-) ideálně žiletkou a pak dočistit třeba benzínem.

ALe pokud to není moc tmavé, tak bych to neřešil.

Odesláno

Taky se do dá nahřát horkovzdušnou pistolí a pak širokým řezákem....!! taklehle jsem to dělal sousedovi na Oktávce combi, ta zadní okénka....jak jsou ty verze s odpočtem DPH...mají zadní okýnka tmavé..

Odesláno
Původně zaslal: vasek1

nevíte někdo,kde se dají objednat ty fólie s atestem a papírem na provoz.díky

To by mě docela zajímalo. Pak by si tam mohl totiž kdokoliv nalepit cokoliv a dát si na to atest. Mě třeba odmítli nalepit folie na přední skla, protože zatmavení od výroby dosahovalo maximální povolené hodnoty. Nakonec jsem našel servis, který byl ochoten mi to udělat s atestem, měli nějaké folie s 2% zatmavením.

Odesláno

já jsem myslel s atestem od výrobce,ale abych si to nalepil doma sám a nenechával někde auto dvě hodiny bez dozoru.Mám už špatné zkušenosti.

No to je právě to co říkám, výrobce folií nemůže vědět, jak zatmavená máš okna od výroby. Atest budeš mít, že jsou atestovaná pro použití na autech, ale nebudeš mít atest pro provoz na silnicích čr.

Odesláno

To jo ,ele já měl dřív 405 a když jsem tam přijel tak mi zadní okno udělali ze tří kusů ,sem myslel ze se zblázním.Tak mi pak dal nakonec slevu.Ale stálo to 4500 pře 4 roky.Ted´mám 406 a stojí to na ní v Berouně kolem 4000kč.Kromě předního.

Odesláno

Mě to dělali v Brně. Dal jsem tuším 4500 za celý auto. Profi práce, doporučuju ho kudy chodím. Dělá folie i pro prodejce nových aut. Chtěl jsem to s atestem abych měl klid. Technická bez problémů i do zahraničí bez problémů.

Odesláno

Já jsem měl u 405 také klid.I při silniční kontrole na to dřív koukali jak když to vidí poprvé na tu dobu.Ukázal jsem kartičku ,obešli auto a bylo vše v pořádku.

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: XDanielS

to nemáš s papírem, že? Těch povolených 30% ve předu nemáš ani náhodou

no a? ohrožuje tím snad někoho? takove překračování zákona mi vůbec nevadí . má to pěkné . Osobně se mi nelíbí když je auto ze dvou druhu (ne-li vice) folii. a pokud tam ma nalepeno atest ze jsou ok tak s tim nikdo nic neudělá.

počítám že to jsou folie s 20% propustností světla , že Čakome?

A neohrožuje? Zpětná zrcátka jsou také zatmavená, dohromady s tmavší folií je v noci a za špatného počasí hůře vidět ven. Jako další nevýhody vidím možné problémy na technické, policajty blbce a hlavně zahraničí. Buď se ti může stát, že tě vrátí rovnou z hranic, nebo tě někde zastaví policajti a dají ti rovnou flastra.

Źe to tak není? Vratku z hranic jsem zažil osobně a pokutu si užil kámoš. Stálo ho to 500€ a nesměl s autem odjet, buď odtáhnout, nebo sundat. S foliema už ani metr.

Odesláno

Minulí týden dostal známej zrovna pokutu za stroboskopy ve světlech 2000 .Tak nevim jestli můžou bej bez homologace jenom vzadu.Aby tě pak nevyrazil s technicky pokud nemáš známí.

Odesláno

Minulí týden dostal známej zrovna pokutu za stroboskopy ve světlech 2000 .Tak nevim jestli můžou bej bez homologace jenom vzadu.Aby tě pak nevyrazil s technicky pokud nemáš známí.

je mel vypnout, kdyz videl policajty... :super

• O 2 týdny později...
Odesláno

Docela si zakládám na tom, abych měl co nejvíce věcí s atestem.

Např. i chromované rámečky, které jsem zakoupil před týdnem jsem sháněl asi

4 měsíce, než jsem sehnal s atestem. Jen chybka a výtka k výrobci : proč je značka o atestu proboha zezadu?:D:D:D To to mám před policajtama sundávat a lésti po čtyřech? :super

Jinak příhoda z letošní dovolené a pak také z pracovní cesty...

1)

Jedeme si takle 7.8. na dovolenku, krajina ubíhá....

Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko - prostě všude na hranicích bez problému !

Všude mraky celníků, např. v Mikulové v budce 2m x 2m hned 4 kusy:D

Až na šílené kolony pohoda!!!

Na cestě zpět:

Uzavření hraničního přechodu v Chorvatsku (toho velkého)!

Táhli nás na malý hraniční přechod 35 km daleko...

Šílené kolony, rychlost šneka tzn. 35 km za 5 hodin!

Proboha 5 hodin v koloně:grr

Tak si to přisvištíme konečně na hranice a už jsem zjistil proč ta kolona!!!!!

Ono totiž v Chorvatsku/Slovinsku když je na přechodu 30 celníků, tak se kontroly nekonají.

Jakmile je tam však jeden a má odbavit cca. 1000 aut. Tak hurá do práce!

Celá zácpa díky jedinému celníkovi, tedy spíše rozkazu nějakého blba nahoře.

No to bych přežil, asi někoho hledají. Ale když předemnou nepustili kolegu z Prahy, protože údajně nesplňoval technický stav jeho vozu zákon, tak to bylo moc. Měl prošlou lékárnu, světe div se ke Xenonům z výroby na Superboj neměl náhradní výbojku a navíc měl prasklou 1 žárovku nad SPZ:D

Ve vedlejším pruhu jsem potkal odstavené nové Audi, řekl bych řadu 8. Vidím značka s H, tedy kolega z Hradce. Stáčím tedy okénko a ptám se co a jak. Prý ho dali do odstavného pruhu před 40 minutami. on se jen ptal "Proč je tady zácpa":D:D:D

A přišla řada na mě...dělal jsem myšku...

A hned přišla řada na okna...Poznal jsem o co mu jde, tak jsem mu předhodil certifikát a byla pohoda:-)

Jen mu trvalo, než to přečetl :-)

2)

Cestou za prací ... jel jsem jen kousek za hranice, do Německa, vyzvednout nějakou vysokotlakou pumpu na plnění Isokyanátu (Molitan®).

No prostě mi celník samovolně otevřel dveře u spolujezdce a začal nechtíkem loupat...jaký div....

loupal, loupal, nevyloupal! Podal jsem mu Atest, nicméně loupal dál!!!

Až po asi 3 minutách si všiml že má v druhé ruce nějaký papír:D

Za minutku jsem odjížděl. Na cestě zpátky tam seděl znovu on...jen se tak blbě usmál a pokynul rukou:super

Někdy se atesty vyplatí, zejména když chcete auto využívat i na delší cesty:potlesk

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: mbleho

a kde sa daju kupit taketo folie, aby som si ich mohol namontovat sam

Nic ve zlém, ale sám to nezvládneš. Znám jen pár lidi co to dokázali a věř, že to není nic lehkého ...

Odesláno
Původně zaslal: Creams

Původně zaslal: mbleho

a kde sa daju kupit taketo folie, aby som si ich mohol namontovat sam

Nic ve zlém, ale sám to nezvládneš. Znám jen pár lidi co to dokázali a věř, že to není nic lehkého ...

pocuvaj co vies....mozem osebe povedat ze som zrucny a videl som to robit viac krat...len neviem kde kupit......

takze nepodcenuj moje schopnosti...viem co zvladnem...dakujem za pochopenie......

neni to nic tazke len sa pohrat...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...