Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se zeptat, jestly má nekdo zkušenosti s vlastní montáží zatmavovací folie na skla auta. Mam 205ku 3dv. a uvazuju ze si zatmavim zadni okna folií. Problem je ze pořadně nevim jakou propustnos svetla zvolit a ani jak se instaluje. Je potreba ty okna asi sundat co?

Odesláno

Na zadní okna nemusíš mít propustnost třeba žádnou, tam to nevadí... Skla asi budeš muset sundat, lepši se s tím pak pracuje...ale dá se to i na autě:aut Kámoš to dělal, první nic moc ale to druhé už vypadalo docela slušně...radši si to napřed zkus nanečisto...:super

Odesláno

Až si vyndáš to sklo, tak si rozmíchej jarovou vodu a hodně tím nastříkej okno(samozřejmě to okno musí byt zbaveno nečistot). Poté nalep folii s kterou si budeš moci hýbat... a plastovou nebo gumovou stěrkou od středu vodu vymačkej. Folii si předem uřízni trochu větší a po nalepení si ji budeš moc oříznout na správný rozměr okna. :papa:papa:papa

Odesláno

Nikde jsem nic podobneho nevidel. Ale polepit si bocni okenka ktera jsou vyndana (stejne si je vyndavaji) neni narocne. Jak rika, jedno nanecisto a pak uz to pujde ...

Odesláno

S tou plastovou stěrkou bacha. Poškrábe ti folii. Až z ty folie sloupneš ten průhlednej celofán nebo co to je, tak si ustříhni kousek a tou stěrkou vytlačuj bubliny a vodu přez něj.

Jo a hlavně vytlač všechny bubliny s vodou. Ta totiž rozpouští tu hnědou barvu a pak to dělá nepěkný fleky (otázka 2-3 dní).

Miniaturní vzduchový bublinky tam klidně nech. ty se přicucnou samy až se ti v autě udělá párkrát na sluníčku horko (cca 14dní-měsíc).

Dělej to pokud možno v co nejmíň prašnym prostředí (hlavně ne s kobercem, zvědavej pes taky udělá svoje :)) Nej na to je beton (pod sklo si dej hadr) někde v garáži.

A jak říkají ostatní... nalepit, na hrubo oříznout (třeba 2cm okraje), dát někam na sluníčko a pak teprv až to nebude běhavý (stačí půlden na slunci) to oříznout na čisto.

Hodně štěstí. :papa

Odesláno

to nechápu s tou jarovou vodou...??? to se musí jako nejdřív namoči - natřít tou vodou a pak teprve lepím nebo jak...??? dík za odpověď...taky o tom právě uvažuji...:nevim

Odesláno
Původně zaslal: Reff21

to nechápu s tou jarovou vodou...??? to se musí jako nejdřív namoči - natřít tou vodou a pak teprve lepím nebo jak...??? dík za odpověď...taky o tom právě uvažuji...:nevim

Lepím s kámošem občas profi folie.Nejdřív okno(jakékoliv)očistit jarovou vodou kuchyňskou drátěnkou.Pak nastříkat folii tou samou jarovou vodou a znovu sklo(nebát se velkého množství),folii přiložit a plastovýma stěrkama od středu vyhánět vodu,nejdříve měkké stěrky,pak i tužší(používáme silikonové)pak oříznout lámacím nožem a znovu přitlačit stěrkou.Snad jsem pomohl

Odesláno

Jarovou vodou se to polívá aby se ti to hned nepřilepilo, prostě to tam plácneš a máš dost času to narovnat a usadit přesně kde chceš...voda ti pak vyprchá a lepidlo se konečně přilepí...Dokud jar nezkusíš nepochopíš:super

Odesláno

Ja by som len okrem tej jarovej vody doplnil aj to,že nie je dosť odveci dotvarovať foliu teplovzdušnou pištoľou,aby kopírovala presne tvar okna-ona sa nahriatim podda tvaru okna-ale POZOR-nieže ju spáááálite:roker

Odesláno

Já když jsem si lepil tu bílou fólii na zadní sklo, tak jsem to napřed nechal pořádně v létě nahřát na sluníčku a pak se s ní dobře dělalo, žádné bublinky, všechno šlo vyhladit a dotvarovat...Ořezal jsem ji tak za dvě hoďky a pohoda...

takže pokud budeš v garáži tak ten fén by byl dobrej...

Odesláno

Atest se dodává i k fóliím které si koupíš, takže si ho můžeš nalepit sám, a pokud folie nedá na přední dveře a čelní sklo tak ani atest teoreticky nepotřebuje...Pokud jsem to dobře pochopil tak chce folie jen na zadek,takže si tam může dát i úplně zrcadlící folie nebo jiné barvy...A vyjde to o hodně levněji když si to udělá sám:super

[upravil dne 1/6/07 renm]

[upravil dne 1/6/07 renm]

Odesláno

Podle vyhlášky, může být jakákoliv folie od řidiče dozadu. TZN přední a přední boční skla ne, tam jen s atestem. Já si to nechal dělat a za celou 307SW mimo čelního a střešního skla jsem dal 4500,- s atestem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...