sick_boy Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 Zdravim, vcera som bol na diagnostike a zizstili mi zavady : 1.Signal tlaku turbodmychadla, zkrat na plus pol, preruseny obvod nebo prilis vysoka hodnota. 2.Tlak turbodmychadla. Zmereny tlak turbodmychadla prilis nizky. 3.Soulad mezi snimacem a regulatorem tlaku nafty. Soulad mezi proudem regulatoru a tlakem nafty. Otvorili kapotu a ukazali mi ze mam hadicku snimaca tlaku pripojenu slamkou od dzusu do hadice nasavania (asi intercooler). Ze si to mozem, ak chcem, doma opravit. Cital so dost vela nazorov, ze v servisoch toho moc nevedia takze sa chcem opytat ci to moze byt naozaj len to. Ked to opravim, je potrebne nejako zmazat chybu v "pocitaci" auta, aby mi uz nesvietila. Resp. ako sa to da. Dik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deamon Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 to si děláš srandu slámkou? pokud to opravíš a snímač bude snímat správnou hodnotu tak to resetovat nemusíš po několika startech ti kontrolka diagnostiky zhasne.uložená chyba by se měla časem smazat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deamon Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 mužeš popsat co ti to dělalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sick_boy Posted April 10, 2007 Author Share Posted April 10, 2007 pisem az teraz, doma nemam internet ... takze netesnost som odstranil(chyba 2.), ale robi mi to aj tak niekedy blbosti, nastartujem a idem v pohode, po chvili mi rozsvieti zase autodiagnostiku a vtedy mi motor ide len do 3000 otacok ! Zostanem stat (alebo aj pocas jazdy na neutrali) tuknem na plyn a otacky vybehnu az na 3000(dalej nie), pricom pedal som az tak nestlacil. co to moze byt ? moze to byt nieco s chybou 1. alebo 3.? V servise mi povedali ze vsetky vypisane chyby suvisia s netesnostou snimaca tlaku. dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deamon Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 ahoj taky mi to občas dělá P406 hdi 80kw r.v.99.v servise mi řekli špatný senzor tlaku turba nasnímá špatnou hodnotu a Řj to hodí do nouzového režimu to znamená že motor točí do max.3000ot.ale projeví se mi to jednou za půl roku.zatím to nechávám tak až se to bude projevovat častěji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sick_boy Posted April 11, 2007 Author Share Posted April 11, 2007 serwus, mne sa to prejavuje dost casto, takze by som mal ist do servisu. Kolko asi tak stoji novy senzor? A kde sa v motore asi nachadza ? dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pikos.p1 Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 senzor je přímo na tom chladiči vzduchu nahoře kupoval jsem ho starší i s chladičem za 2000 kč Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sick_boy Posted April 13, 2007 Author Share Posted April 13, 2007 vcera som skusil Kontoxom prestriekat ten senzor, a na cas mi zhasla kontrolka, dnes sa mi znova rozsvietila, takze ho skusim vymenit, inac kto je na mystiku a duchov - vzdy mi zasvieti na presne tom istom useku cesty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts