Přejít na obsah

Deamon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

Deamon's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Zrdavím draci.zničeho nic odešel snímač otáček motoru,popojel jsem asi 15m vypnul klíček a až jsem se vrátil k autu asi po 10min. jsem už nenatočil nechal jsem se odtáhnout a pak to zase naskočilo jelo caa.20min a zas po vypnutí už potom nenaskočil.Na diagnostice chyba snímače otáček už je nový a dobré,tak ať vite příznaky snímače otáček.
  2. Deamon

    Ventilátor P406 Break HDI

    Ahoj.pojistky pozice: F1 paralelní : Přepínač bezpečnostního pásu. F2 -5A :Termistor,ovládání ventilace. F3 - 10A :Brzdová světla,pedál spojky,sdružený přístroj na palub.desce,tempomat,blokování airbagu spolujezdce. F4 - 5A :Fázové rozhraní subsystému na výstupu ze zapalování.F5 ----Neobsazeno. F6 - 10A :Regulace motoru (ECU). F7- 15A :Alarm. F8 - 10A :Displej,vnitřní osvětlení,paměť sedadel,satelitní navigace,osvětlení zavazadlového prostoru,kontrolka alarmu (LED). F9 - 5A :Fázové rozhraní subsystému na výstup z baterie. F10 - 15A :Audio systém. F11 - 10A :Levé brzdové světlo,vysokoúrovňové brzdové světlo. F12 - 10A :Pravé brz.světlo. F13 - 20A :Elektrické okno na straně řidiče. F14 - 30A :Elek.okno na pravé straně. F15 - --:Obímka na výstup baterie. F16 - 20A : Elek.ovládání sedadla řidiče,paměť sedadla. F17 - 20A :Elek.ovl.sedadla spolujezdce. F18 - 10A :Spínač osvětlení. F19 - 10A :Zadní mlhová světla. F20--F21 : Neobsazeno. F22 - 10A :Vnitřní osvětlení,spínač deště,paměť sedadla. F23 -20A :Zapalovač cigaret. F24 --:Neob. F25 - 20A řední a zadní ostříkovač/stírač. F26 --:Neob.F27 - 5A :Fázové rozhraní subsystému na výstupu ze zapalování.F28 --: Neob. F29 - 10A :Levý hlavní svazek světlometu. F30 - 10A :Pravý hlavní svazek světlometu,hl.svazek výstražného světla.F31 - 10A :levé tlumené světlo.F32 - 10A :Pravé tlum. svštlo,výstražné světlo tlumených světel.F33 -- : Neob. F34 - 10A řední levé a zadní pravé obrysové světlo.F35 - 10A řední pravé a zadní levé obrysové světlo,osvětlení reg.tabulky,tempomat.F36 až F39 -- :Neob.F40 - 40A :Ventilace. To je vše co potřebuješ vědět.
  3. Deamon

    Pomozte !!

    Chtělo by to uvést i typ motoru. Kontrolka diagnostiky se nerožne jen tak chce to určitě jak už uvedl korwin napojit na diagnostiku.
  4. Deamon

    Reset docasnych chyb

    ahoj taky mi to občas dělá P406 hdi 80kw r.v.99.v servise mi řekli špatný senzor tlaku turba nasnímá špatnou hodnotu a Řj to hodí do nouzového režimu to znamená že motor točí do max.3000ot.ale projeví se mi to jednou za půl roku.zatím to nechávám tak až se to bude projevovat častěji.
  5. Zatím dík za rady ale silentblok dotažený,ale pořád to samé.
  6. Deamon

    Reset docasnych chyb

    mužeš popsat co ti to dělalo?
  7. Deamon

    Reset docasnych chyb

    to si děláš srandu slámkou? pokud to opravíš a snímač bude snímat správnou hodnotu tak to resetovat nemusíš po několika startech ti kontrolka diagnostiky zhasne.uložená chyba by se měla časem smazat.
  8. Deamon

    manžeta poloosy

    Koupíš je v každé prodejně s autodíly pásky na manžety poloos,jsou krátké a dlouhé ale musíš je umět stáhnout aby držely nebo koupíš sadu a ty se zacvakujou ale ty nepoužívám protože je tak dobře nestáhneš a když to budeš montovat tak vyměň rovnou tuk homo.kloubu co je pod tou manžetou určitě tam moc mít nebudeš když ta manžeta nedrží.
  9. Deamon

    Diagnostika motora

    Nazdar mám stejný problém.P406 2.0hdi jednou za půl roku se rozsvítí diagnostika a ztratí okamžitě výkon(hodí to do nouzového režimu).Většinou to udělá při delší jízdě,3krát vypnu klíček a jede zase bez problému.Na diagnostice mi řekli senzor tlaku turba že nasímal špatnou hodnotu,tak to resetovali a zkoušeli znova a nic.No takže se to nechalo tak až to bude dělat častěji tak mám přijed.
  10. Njo jenže jestli myslíš svislý čep tak je vyměněný.
  11. zkusím to ale že to delá jen v rejdu.
  12. To jsem nezkoušel.Podívám se na to.dík
  13. Zdravím,prosím o radu.Při redju silné lupnutí z pravé stany přední napr. při tahu dopředu i dozadu.Vyměnil jsem homokinetické klouby,tlumiče odpojil jsem stabilizátor žádná změna.Přitom to táhne trochu doprava po geometrii.Na technické kontrole přední náp.bez vůle,taky vodicí tyče řízení bez vůle.Vyměnil jsem svislý čep a pořád to dělá.Vyměnil jsem i ložisko kola což je nesmysl.I segmenty brzdy to nejsou (zvlněný kotouč).Tak už nevím co to může dělat?P406 hdi
×
×
  • Vytvořit...