Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak teď koukám do techničáku a je tady napsáno:185/60 R14 ale když sem projel v 50 km/h(tachometrovejch) kolem radaru tak ukázal,že jedu 45km/h.takže když dám gumy 185/65 R14 tak by se to mělo srovnat(rychlost tacháku a radaru) že:myslim

[upravil dne 30.1.07 Medion]

Guest Miloš306
Odesláno

Ja mám v techničáku:

origo 175/65 R14 - také mám zimné pneu,

alter. 185/60 R14 - také mám letné pneu!

Tuším, že staršie modely mali povolené 185/60 R14 a novšie modely 185/65 R14.

:papa

Guest Ludweek
Odesláno
Původně zaslal: Medion

tak teď koukám do techničáku a je tady napsáno:185/60 R14 ale když sem projel v 50 km/h(tachometrovejch) kolem radaru tak ukázal,že jedu 45km/h.takže když dám gumy 185/65 R14 tak by se to mělo srovnat(rychlost tacháku a radaru) že:myslim

jj je to tak ...srovna se ti to...ale ten rozdil na padesatce se mi zda uz velkej...kontroloval jsem rychlost podle GPS a na pneu 195/50/15 byl znatelny rozdil az od 100km/h...kdyz jsem jel po dalnici predpisovych 130 tak tachometr se blizil ke 140...nasadil jsem zimni 175/70/14 a v tu chvili vse odpovidalo..pri 130GPS sem mel to stejny i na tachometru a pri tom je rozdil v obvodu pouhych 63mm a v polomeru 10mm

Odesláno

ják sem psal,já mám v techničáku 185/60 R14(mám zimní) a alternativně můžu mít 195/55 R15(ty mám letní).takže dám to co je psaný v techničáku a se*u na to.

Odesláno

Ja osobne na zimu kupuji levnejsi pneumatiku jak v rozmeru tak cene,ale zato novou(loni to byly Barum 2 a letos jsem koupil Frico II v cene 3800 4Ks). Jelikoz jezdim casto do hor a tam je treba mit vzorek vic na snih nez aby odvadel vodu , stim musim potom pocitat na mokre nebo suche silnici (auto hure sedi a jakoby vice plave).

Odesláno
Původně zaslal: Ludweek

195/55/15 je stejny jako 185/65/14 (neznatelny rozdil)

takže to mám napsaný blbě v techničáku.se*u na to koupim na příští zimu UG7 185/65 R14 a bude to.:cool:
  • O 1 rok později...
Odesláno

ja mam matador MP58 o rozmere 185/65 R14 myslel som ze matador bude nic moc ale som bol prijemne prekvapeny. na snehu do kopca a nalozeny nebol problem, rovnako pri nuovych teplotach na ceste pri 120km rychlosti to sedelo na ceste, za dazda pohodka.

Na mercedese mam Continental tie su nic moc ale zase balony ako 225/55 R 16, v snehu som nemal problem sa pekne zahrabat....

[upravil dne 13/9/08 klm16]

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Teď jezdím na Michelin Alpin 175/65 ve 14 palcích (A2, ten novější typ). Jsou vynikající na mokro a břečku, což je v mém případě většina zimního provozu. Předtím jsem měl Dunlop Wintersport ve stejném rozměru - ty zase o dost líp zabíraly na sněhu a ledu, i když ve vrstvě rozsolené břečky a na mokré silnici neseděly tak dobře. Takže teď když jedu v zimě na chalupu nebo orienťák na Peugeoťáckém zimním klouzání, tak na Alpiny nadávám a vzpomínám na Dunlopy. A naopak, při jízdě v břečce a na mokru si říkám, jak jsem ty Alpiny zvolil dobře.

Asi zimní pneu univerzálně nejlepší zároveň na sníh, led, mokro a vrstvu břečky neexistují. Spíš budeš muset volit podle toho, taký je tvůj většinový zimní provoz.

[upravil dne 26/1/07 Garfield]

Asi tak, musíš vsadit na to jaká bude zima. Doporučit konkrétní gumu-dezén je vachrlatý.
Odesláno
Původně zaslal: trsek

Původně zaslal: Garfield

Teď jezdím na Michelin Alpin 175/65 ve 14 palcích (A2, ten novější typ). Jsou vynikající na mokro a břečku, což je v mém případě většina zimního provozu. Předtím jsem měl Dunlop Wintersport ve stejném rozměru - ty zase o dost líp zabíraly na sněhu a ledu, i když ve vrstvě rozsolené břečky a na mokré silnici neseděly tak dobře. Takže teď když jedu v zimě na chalupu nebo orienťák na Peugeoťáckém zimním klouzání, tak na Alpiny nadávám a vzpomínám na Dunlopy. A naopak, při jízdě v břečce a na mokru si říkám, jak jsem ty Alpiny zvolil dobře.

Asi zimní pneu univerzálně nejlepší zároveň na sníh, led, mokro a vrstvu břečky neexistují. Spíš budeš muset volit podle toho, taký je tvůj většinový zimní provoz.

[upravil dne 26/1/07 Garfield]

Asi tak, musíš vsadit na to jaká bude zima. Doporučit konkrétní gumu-dezén je vachrlatý.

Díky za odpověď spíš bych chtěl vědět,kdo má jaký zkušenosti a jak je s nima spokojenej,s těmadle,co sem vybral,mě se zamlouvaj a asi pudu po těch michelinách,zajímá mě jaký jsou ,jak se chovaji ,jak seději v suchu i na vodě,na sněhu adt.,díky za odpovědi

Odesláno

Tak to ste mě zklamali,sem si myslel,že sou to dobrý gumy,a že aspoň někdo na nich jezdí,ale asi ne,to by se určitě někdo ozval:myslim

bych chtěl vědět,kdo má jaký zkušenosti a jak je s nima spokojenej,s těmadle,co sem vybral,se mě zamlouvaj, a asi pudu po těch michelinách,zajímá mě jaký jsou ,jak se chovaji ,jak seději v suchu i na vodě,na sněhu adt.,díky za odpovědi

Odesláno
Původně zaslal: Medion

alebo tym ze auto ti ukazuje ze ides viac ako ides v skutocnosti ;)

vyskusaj si to s gps.. mozes aj v inych autach.. bude ti ukazovat priblizne 5kmh odchylku smerom dole.. pripadne niektore auta maju cim vyssiu rychlost tym vyssia odchylka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...