Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Touto cestou jsem se dopracoval k bezvadným startům:

1. výměna DRV ventilu

2. přetěsnění CR čerpadla

3. přetěsnění všech vstřiků

4. nové čidlo na FAPu

5. nová autobaterie

6. generálka alternátoru

7. generálka startéru

8. výměna setrvačníku

Až od bodu 5 to konečně startuje dle mých představ

[upravil dne 11/7/2010 GOHii]

Odesláno

Zdravím,

jak lze poznat, že drv ventil je vadný? Lze nějak vyzkoušet jeho funkci? Všude jsem se dozvěděl, že se vymění za nový nebo z jiného auta, ale tuhle možnost zatím nemám. Lze to nějak ověřit? Díky.

Odesláno

Někdo tady kdysi tvrdil, že jsou jen dvě možnosti. Buď je KO, a nepracuje vůbec, nebo pracuje...nic mezi není. Avšak já se s tímto názorem neztotožňuji. Nejjednodušší je ho vyndat a vyčistit sítko.

Mrkni sem:

Odesláno
Původně zaslal: GOHii

Někdo tady kdysi tvrdil, že jsou jen dvě možnosti. Buď je KO, a nepracuje vůbec, nebo pracuje...nic mezi není. Avšak já se s tímto názorem neztotožňuji. Nejjednodušší je ho vyndat a vyčistit sítko.

Mrkni sem:

Díky za odpověď i za odkaz, prolezl jsem všechny linky na tomhle fóru, abych neřešil něco, co už tady proběhlo. Já mám typ 0281002284, který je bez sítka-když jsem ho vyndal, tak nebyl nijak zadělanej,o-kroužky byly v pořádku, tak jsem ho jen profouknul kompresorem, protože nic jinýho jsem z toho už nevykoukal, co by se ještě dalo... šlo mi o to, jak prověřit jeho funkčnost, jestli na ty konektory připojit 12V, jestli se to má nějak chovat apod. Mám totiž podobnej problém jako se už tady řeší - auto párkrát během jízdy při akceleraci zdechlo, ale po zastavení jsem ho znovu natočil..pak se mi to stalo ještě dvakrát a pak už to zdechlo i při jízdě z kopce a už jsem to nenatočil. Takže to chci řešit nějak cestou nejmenšího odporu a ten drv ventil mi přišel jako dobrej začátek (pal. filtr jsem vyměnil hned, to že nafta jde do railu jsem vyzkoušel..). Auto jezdilo cca 2 roky v pohodě, jen občas to vždycky při zátěži sjelo do nouzáku, ale při dalším startu vše ok, kontrolka po čase zhasla. Občas nešlo nastartovat hned, až na pár pokusů - ale tohle se stávalo jednou za třeba měsíc. Mezitím jsem s tim nalítal cca 50tisíc. Do včerejška, kdy to zheblo a konec.... Tak to je stručně popsaný můj problém... Budu pátrat dál...

Odesláno
Původně zaslal: tomas.r

Původně zaslal: GOHii

Mrkni sem:

Díky za odpověď i za odkaz, prolezl jsem všechny linky na tomhle fóru, abych neřešil něco, co už tady proběhlo. Já mám typ 0281002284, který je bez sítka-když jsem ho vyndal, tak nebyl nijak zadělanej,o-kroužky byly v pořádku, tak jsem ho jen profouknul kompresorem, protože nic jinýho jsem z toho už nevykoukal, co by se ještě dalo... šlo mi o to, jak prověřit jeho funkčnost, jestli na ty konektory připojit 12V, jestli se to má nějak chovat apod. Mám totiž podobnej problém jako se už tady řeší - auto párkrát během jízdy při akceleraci zdechlo, ale po zastavení jsem ho znovu natočil..pak se mi to stalo ještě dvakrát a pak už to zdechlo i při jízdě z kopce a už jsem to nenatočil. Takže to chci řešit nějak cestou nejmenšího odporu a ten drv ventil mi přišel jako dobrej začátek (pal. filtr jsem vyměnil hned, to že nafta jde do railu jsem vyzkoušel..). Auto jezdilo cca 2 roky v pohodě, jen občas to vždycky při zátěži sjelo do nouzáku, ale při dalším startu vše ok, kontrolka po čase zhasla. Občas nešlo nastartovat hned, až na pár pokusů - ale tohle se stávalo jednou za třeba měsíc. Mezitím jsem s tim nalítal cca 50tisíc. Do včerejška, kdy to zheblo a konec.... Tak to je stručně popsaný můj problém... Budu pátrat dál...

12V bych na něj určitě nepřipojoval, podívám se dneska ještě do SW, kde by mělo být, co a jak naměřit...

Odesláno

Je to na 100% DRV nedávno jsem řešil to samé a příznaky jsem měl ty samé jako ty. Profouknnutí vzduchem mi moc nepomohlo. Napřed to začalo chcípat při zátěži a potom hůř chytat nakonec totální smrt. Šel jsem cestou nejmenšího zla .... výměna pal. filtru, vyčistění komplet nádrže vstřiků..... a nakonec výměna DRV a to bylo to pravé. Výsledek? Perfektní starty a Lepší spotřeba . Dělal jsem teď Slovensko cca 1500 km a spotřeba 4,5L při 130 km/h. Vyměň ten DRV a máš vyhráno.

• O 8 let později...
Odesláno (upraveno)

Zdravym , mam problem Citroen C8 2.O HDI , nechce naskocit 😥 otocim klucom startuje no nenaskoci bol meneny alternatorovy remen , ktory sa zas trha pravdepodobne kladka .. potom odisla servo pumpa , mam novu auto slapalo dobre no teraz nestartuje a je v eco mode asi tym ze som skusal a skusal a skusal  nastartovat no marne :( nejake rady ? Vopred dakujem . 

Upraveno uživatelem Rafael
Odesláno
V ‎30‎.‎12‎.‎2018 at 4:45, Rafael napsal:

A co je to DRV ? 😊

Rafael: Tohle nebyla od Tebe legrace? Po tom, co je to v tomto vlákně milionkrát citováno?:myslim

Odesláno

Myslim si že pro základní diagnostiku do autor. servisu nemusíš. Docela hodně lidí má doma buď "origo" diagnostiku Peugeot/Citroen od číňana a nebo nějakou jinou univerzální pomocí které půjde aspoň pro začátek vyčíst chybové kódy. Podle nich už zde může někdo poradit nebo naznačit o jaké problémy by se mohlo jednat.

Všechno ostatní je vaření z vody bez výsledku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...