Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vysoka cena? vychazi tak na 100tisic a to mi prijde podle jinych docela malo, normal, ale pravda je ze v šumperku je za stejnou cenu rok 2001. ale ten nema zdaleka tak pekny interier jako tohle. a nejhorsi na tom je ze zase vaham mezi benzinem a naftou. me uz z toho jeb.e .. musim si dat par dni pohov od hledani.

• O 2 týdny později...
Odesláno

zdravim všechny příznivce francouzských mašinek :papa konečně se mi podařilo se dostat na forum tudíž bych sem hned chtěl směřovat dotaz :)

Uvažuju o novém autě...hledal sem , vybíral a nakonec je volba prakticky jasná. Peugeot 406 Coupe. Motor bych rád V6ku, pokud možno tu novější, slyšel sem že peugeot vychytal pár mušek oproti starší verzi. Barva mi je vcelku jedno, tak jako výbava, všechny co sem viděl zvlášť s motorem 3.0 byly v super výbavě, včetně kůže takže bych si nestěžoval :) Kilometry chcu maximálně do 150tis, aby ještě auto něco vydrželo, ale tak hlavně záleží na stavu auta že :)

Pár otázek teda mám, hlavně naco si dát pozor při koupi, nějake nejčastější závady těchdle autíček a motorů, dost sem toho na netu přečet a nechci nic zanedbat...přecejenom to není felda za 10tis žejo :cool:

určitě počítám s tím že po koupi udělám rozvody, oleje, filtry a nové brzdy, mám to zhruba spočítáný kolik to tak vyjde, jen mě zajímá jestli teda se tak mění ještě něco, někde sem četl že trpí zadní stabilizační tyčka či co.

Mezi poslední dotazy zatím budu řadit to, jeslti nemá 406 COupe V6 někdo z okolí Ostravy a mohl ybch si ho v klidu prohlídnout, koukal sem na jeden v áčkách , nikdy bych tam auto nekoupil , já jen tak jak to vypadá apod. Pan prodavač ěm ani nepustil dovnitř a byl nějaký uspěchaný na prodej takže sem si to vůbec neprohlíd, nesvezl se, nebo se jenom dovnitř neposadil. Což bych si před koupí celkem rád zkusil žejo :)

Kupovat budu v období od začátku dubna, buhvi jak dlouho, musim počkat až se oběví pěkný kousek co bude vyhovovat požadavkům :)

Tzn : motor třílitr 152kw, rv min 2000, vše v dobrém stavu, nejlépe manuál,serviska, první majitel

Doufám že až budu mít nějaký vyhlídnutý, tak zde najdu někoho kdo to autíčko má a byl byl ochotný a schopný tam semnou zajet pokud by se kupovalo v ČR. Nebojím se jet pro autíčko německo, francie, itálie, slovensko, ale nejraději fakt tady od nás :)

na zavěr ukažu 3 co mam vybrane teď , otazka jaka bude nabidka tak za měsic že :)

http://peugeot-406-coupe.autobazar.eu/30-v6-pack-id1323727.html

http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/peugeot/406/7805230

za případné rady nebo odkazy s radami nebo nějakým topicem předem dík :)

Odesláno

shapers: nazdaek

prostimte .. do automata bych nesel.. asi je to na mne moc velkej luxus.. ale nevi mco bych delal kdybych tam nemnel spojku.. asi bych si tma musel dati nejakej polstarek...

kazdopadne ten druhej kousek sem taky kokal uz tam stoji druhej mesic.... bez povsimnuti.. zatim pomalu snizuji cenu...

Kdyz kuzi tak hledat dobre stav... jinak tedn motor je prej nesmrtelnej.... proste to musi byti tichy opravdu tichy krasny chod motoru.. kdyz sednu do auta nevim ani o tom ze je nastartovany.. nesmi nic drncet, chrastit... otacky po zahrati aby byly nekde .. jezisi bud je tam 600 nebo 800.. ted z hlavy nevim musel bych se jiti podivat..

jinak to modry nemuze miti najeto 148tkm... ja mam najeto neco prez 170 a opravdu mam mnohem lepsi stav auta.. samoze to vypovida aspon o majitely popr. o stocenych km.

to druhy svetlejsi... je novejsi.. ma lepcejsi pocitac... ale je to automa... ale je podstatne lepsi stav.. sice se mi neliby ta nalepka... ale co uz...vypada o dost lepe...

Odesláno

tak jsem koukl taky na ty inzeraty a protoze V6 nehledam , prohledl jsem aspon jine auta na danych webech a musim uznat ze na slovensku maji paradni vyber... libi se mi tyhle dva kousky...

http://peugeot-406-coupe.autobazar.eu/22-hdi-pack-id1465927.html

http://peugeot-406-coupe.autobazar.eu/22-hdi-pack-id1376799.html

skoda jen ze tam nejsou fotky interieru, sedadel ale jinak barvy a vybava moc pekna.

pokud ma coupe GPS bude mit i tempomat? v tom inzeratu se o tom nezminuji.

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

mno to s tou gps nevim... ale asi jo.. vyssi vybava... ale nebral bych to vazne.. staci fotka celeho volantu a uvidime.

navigace je Vám pánové stejně na prd. Nejsou k ní mapy ČR (teda pokud se peugeot nějak nehecnul a v minulém roku neudělal mapy)...

Odesláno
Původně zaslal: sharpers

zdravim všechny příznivce francouzských mašinek :papa konečně se mi podařilo se dostat na forum tudíž bych sem hned chtěl směřovat dotaz :)

Ahoj,

jsem z Ostravy. O coupé myslím vím hodně. Mám jej už přes tři roky. Mám starý model 140kw (rozdíl oproti novém ve výkonu žádný, méně katalyzátorů, méně lambda čidel). Pro mně starý motor vychází lépe. Stav mého auta je myslím vynikající - původní, neprzněný stav. Najeto 127tis. Teď po zimě jsou ko čepy na tyči řízení, jinak vše OK. Pokud by ses chtěl podívat a získat pár info, klidně napiš. Vyhledej si moje témata. Ke coupé jsem tady toho psal už mraky.

Měj se, P.

Odesláno

Automat právě moc nechcu, bych se v tom autě nudil....a navíc Coupečko mi přide více ajkože sportovní auto, a do takového prostě automat nepatří :)

k te v6ce, slyšel jsem že vykonostni rozdil není prakticky žadny, jen sem slyšel že novější verze je prý lepší co se týče výdrže apod. Já se v tom nevyznám, proto konkrétně v tomhle bych určitě dal na rady lidí tady na foru. já zatím jezdil jen ve felině a výkon mi vždy stačil. Důvod proč bych rád V6 a ne dvojlitra je ten, že do takového auta prostě asi patří pořádný motor.

Odesláno

tak já bych tam stejěn narval LPG :D a i tak, myslím že jestli je spotřeba 10 nebo 11l tak už to není takový rozdíl....a pokud je zas novší motor o hodně složitější a třeba na servis náročnější tak to vyjde nastejno.....

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

mno to s tou gps nevim... ale asi jo.. vyssi vybava... ale nebral bych to vazne.. staci fotka celeho volantu a uvidime.

Já navi v coupé mám. Je nanic. Na tenhle typ pro naše země (ČR, SR, PL, HU) nejsou vůbec žádné mapy. Takže podle ní jezdím jen v D a AUT. Tam funguje překvapivě dobře, ikdyž mám mapy 2005. Tempomat se k navi neváže, ale na téhle úrovni výbavy ho coupé asi mít bude. Já ho mám.

Odesláno
Původně zaslal: sharpers

Automat právě moc nechcu, bych se v tom autě nudil....a navíc Coupečko mi přide více ajkože sportovní auto, a do takového prostě automat nepatří :)

Mam presne opacny nazor. Mam moznost (diky bohu) jezdit s Porsche Carrera 4 se sedmi stupnovym automatem PDK a v zivote bych nic jineho do auta nechtel (jedil jsem i se stejnym vozem v manualu). Vubec se nemusis starat o razeni a mas stale obe ruce na volantu. Odezva je okamzita a rucne tak rychle nikdy nepreradis. Krome toho muzes i pres automaticky system vzdy zasahnout rucne cudlem na volantu.

406 Coupe je nadherne auto, ale urcite ne sportovni. Je to spis kategorie GT. Proslo mi jich par rukama nez jsem narazil na to spravne podle me predstavy a byl to nakonec i duvod proc jsem se rozhodl pro verzi 2.2HDI. 3.0V6 jede sice hezky, ale cekal bych od tohoto motoru vyrazne vice a o spotrebe pri ostrejsi jizde ani nemluvim. Navic je motor velmi tezky a v zatackach taha ven (nedotacive). Coupe si musi clovek koupit pro jeho krasu, ne pro jizdni vykony. Pokud chces sportak poohledni se rozhodne po necem jinem.

Martin

Odesláno

Ahoj Martine, dík za info :) Tvuj nazor se mi zda super, ano chcu koupit Coupečko hlavně kvuli vzhledu, protože se mi nikdy jine auto tak nelibilo jako pravě tohle. Třílitr sem tam chtěl hlavně kvůli tomu, že všichni píšou že do takového auta prostě třílitr patří. Před koupí si chci určitě projet i dvoulitr abych viděl jaký je, pokud bude dostatečný výkon jakože na trochu svižnější jízdu, a prostě bude mít třeba při předjíždění dostatek síly při sešlápnutí plynu, tak samosebou bude stačit dvojlitr.

Automat moc nechcu z toho duvodu, že se mi vice libi manual. Rad řadim, a prostě miluju když jedu na někym, mužu podřadit, šlapnout nato a vyrazit :D Ale prostě není to uplně hlavní podmínka, samosebou pokud najdu super auto krasne atd a bude mit automat tak chuj s tým, holt si zvyknu :D Jde mi hlavně o krásu auta jak si psal, Takže prioritně vybírám podle špičkového vzhledu, víceméně i barvy - nechcu stříbrné , a výbavy....určitě bych takové auto nechtěl v nejmenší výbavě co byla k dostání :)

Odesláno

Jasně , každemu se libi něco jineho :) proto ja bych chtěl manual, a benzin, ale ten chcu kvuli přestavbě na LPG. protože mít pak takovehle pěkne autiško, a jezdit za 10l plynu když 1l stojí 15kč je myslím si že pohodička :roker

Teď prvně teda musím někde Coupečko obhlídnout, posadit se dovnitř a nechat se kousek svést....ať si můžu k všem těm fotkám dopasovat nějaký realny dojem :-D

jinak koukam už po nich teď, když bych teda vybiral 2.0 tak je samosebou podstatně větší výběr, a na pohodové svezení do práce a na víkendy těch 100kw postačí , nebo ne ?:)

Odesláno

OK...tak cisto pre teba...ostatni necitat :)

Myslim ze do takychto aut ako je coupe ktore sa tvari \"sportovo\" a ten nazor ze to je v podstate GT tomu sedi patri vykonny benzinak.

Proste nerad pocujem v takom dacom naftak, a teraz myslim akoze nazivo, ze taketo auto vedla mna zastavi a chro chro chro...

Proti naftakom ako takym nemam tiez nic, sam jedno mam na pracu ale nie do tohto auta.

O LPG mam snad este horsi nazor :)

A riesit spotrebu pri coupe pripadne servis a tak sa mi zda trosku take divne...

Ako napisal jeden clen, ked chcem opicku musim mat aj na banany a s timto suhlasim.

Ak chcem take pekne a ine auto ako klasicky sedan tak nech ho je vidiet a pocut.

Ak chcem riesit spotrebu a servis a tak asi by som nad coupe neuvazoval.

Ale opakujem, cisto moj nazor, nikomu ho nenutim, 100 ludi 100 chuti...;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...