Radek Hurvajz Odesláno 31. říjen 2006 Odesláno 31. říjen 2006 Původně zaslal: aka Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: aka no, tak ja to treba na dzbane zkusim vyzkouset :Djestli nepreziju, vime, kde se to vzalo Ještě že tam nebudu, bych chtěl vidět jak by česala mojí hlavu:D:D:D:D:D Bych měl akorát škrábence od hřebenu na svý Hurvajzí hlavě, (hřeben?? Co to je?):D:D:D Neboj bych na to nejak prisla:D:D:D:Daspon doufam v nehorsim bych ti hlavu alespon nalestila No hlavně abych si ji pak nemusel něčim přikrejvat abych neoslňoval protijedoucí řidiče:aut:D:D Citovat
aka Odesláno 31. říjen 2006 Odesláno 31. říjen 2006 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: aka Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: aka no, tak ja to treba na dzbane zkusim vyzkouset :Djestli nepreziju, vime, kde se to vzalo Ještě že tam nebudu, bych chtěl vidět jak by česala mojí hlavu:D:D:D:D:D Bych měl akorát škrábence od hřebenu na svý Hurvajzí hlavě, (hřeben?? Co to je?):D:D:D Neboj bych na to nejak prisla:D:D:D:Daspon doufam v nehorsim bych ti hlavu alespon nalestila No hlavně abych si ji pak nemusel něčim přikrejvat abych neoslňoval protijedoucí řidiče:aut:D:D ze by alternativa k povinnemu dennimu sviceni?:D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. říjen 2006 Odesláno 31. říjen 2006 Neboj bych na to nejak prisla:D:D:D:Daspon doufam v nehorsim bych ti hlavu alespon nalestila No hlavně abych si ji pak nemusel něčim přikrejvat abych neoslňoval protijedoucí řidiče:aut:D:D ze by alternativa k povinnemu dennimu sviceni?:D Taky dobrý, žárovka H1 (překlad=Hurvajz 1) je snad homologovaná ne:D:D:D:D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. říjen 2006 Odesláno 31. říjen 2006 Původně zaslal: aka jsou i dalsi H? :D Jak to myslíš? Nějaky asi jo, jak se to vezme;) Citovat
Netopýrka Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 ... Aluško, králík je parádní maxiušák zdá se, že se má fakt dobře Když jsem tohle téma (btw. krásnej název \"VYROSTL...?\") uviděla zas na prvních místech, tak mi hned nedošlo, o co jde - než jsem mrkla na autora vlákna....a říkala jsem si \"CO TADY ZAS KTEREJ CHLAP ŘEŠÍ ZA PODIVNEJ PROBLÉM\" :D .D.... Citovat
Aluška Odesláno 1. listopad 2006 Autor Odesláno 1. listopad 2006 Původně zaslal: Netopýrka ... Aluško, králík je parádní maxiušák zdá se, že se má fakt dobře Když jsem tohle téma (btw. krásnej název \"VYROSTL...?\") uviděla zas na prvních místech, tak mi hned nedošlo, o co jde - než jsem mrkla na autora vlákna....a říkala jsem si \"CO TADY ZAS KTEREJ CHLAP ŘEŠÍ ZA PODIVNEJ PROBLÉM\" :D .D.... Beníček je u nás doma na místě č. 1 a taky to podle toho vypadá, já nic nemůžu, ale Beníček může vše :D , tak je pěkně rozmazlenej . No a s tím dalším...no co na to říct :D :D, teda, co tě nenapadne....... :D :D :potlesk . Ale můžu tě ujistit, že zatím se tu řeší jen a jen pouze téma VELIKOSTI KRÁLÍKA :D . Citovat
Netopýrka Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 jj, já už si to ujasnila a jsem ráda, že můžu zcela v klidu a bez studu napsat \"JE KRÁSNĚ VELKEJ A KRÁSNĚ CHLUPATEJ\" :D:D:D:D ... Citovat
OK406 Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 Omlouvám se, že píši až teď. Vypadá moc dobře:super. Líbí se mi. Není to angorismus, ale je to liščí faktor. A jakou hmotnost? Jak jsem slíbil, tak tady je ten genotyp: AA bb CC DD gg + kamzičí (madagaskarové znaky)+ fufu což je liščí alela(vloha). Jak jsem již v úvodu uvedl, tak má Beníček v předcích žluté zbarvení, které je geneticky málo liší a používá se v chovu viz Mendelův třetí zákon o unuformitě.. O králíkách by se dalo psát a povídat hodiny. Co se týká krmení, tak souhlasím s domácí mrkví ale na druhé straně je vidět, jak má Beník citliví čich ohledně chemického ošetření zeleniny, viz mrkev z obchodu. Hrušky bych mu nedával, jelikož nadýmají a jak je známo, tak králík nemůže zvrace vzniká nadmutí (plynatost) (Tympania). To vzniká i z pařeného zeleného krmení apod. Pokud má příznaky, tak pokud je to možné, tak provést žaludeční sondu anebo podat cca jeden kubík Pretympanu (dostání v lékárně). Králík nemá \"obalen žaludek svalovinou\", proto nezvrací řečeno obecně). Doufám, že se nebudou na mě ostatní členové Peugeot clubu zlobit, za moji skromnou přednášku o chovu králíků. Citovat
OK406 Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 Abych nezapoměl, musím pochválit tvar a typ. Má pěknou klabonosou hlavu. To znamená, že při pohledu z hora, tak není vidět nos. U uší nevím rozpětí ale tzpuji, že splňujídané rozměry. Mohu poslat u hmotnostní tabulku, jakou má mít ZB správnou hmotnost a v jakém měsíci. Je to do 6.měsíců a pak už je zakrslé plemeno řazeno mezi dospělé a má stálou hmotnost. Citovat
Blizzard Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 a ja zatim vzdycky o kralicich/kach (ted nevim jak je to dobre) cet jenom neco ve spojeni s paprikou a smetanou.... jo a na konec tam bylo vzdy poprani chovatelum .... myslim ze znelo \'dobrou chut\' nebo tak nejak :D [upravil dne 1.11.2006 Blizzard] Citovat
OK406 Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 To máš pravdu a ke smetaně a paprice, musíš dát okolo králíka alespoň osm knedlíků (houskový), aby mu nebulo smutno.:D:D:D:D:D:D:papa:papa:papa Citovat
Blizzard Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 :aut mnam... a chodit ho co minutu kontrolovat do elektricky vyhrejvany boudicky jestli mu neni zima:D:D Citovat
Aluška Odesláno 1. listopad 2006 Autor Odesláno 1. listopad 2006 Původně zaslal: OK406 Omlouvám se, že píši až teď. Vypadá moc dobře:super. Líbí se mi. Není to angorismus, ale je to liščí faktor. A jakou hmotnost? Jak jsem slíbil, tak tady je ten genotyp: AA bb CC DD gg + kamzičí (madagaskarové znaky)+ fufu což je liščí alela(vloha). Jak jsem již v úvodu uvedl, tak má Beníček v předcích žluté zbarvení, které je geneticky málo liší a používá se v chovu viz Mendelův třetí zákon o unuformitě.. O králíkách by se dalo psát a povídat hodiny. Co se týká krmení, tak souhlasím s domácí mrkví ale na druhé straně je vidět, jak má Beník citliví čich ohledně chemického ošetření zeleniny, viz mrkev z obchodu. Hrušky bych mu nedával, jelikož nadýmají a jak je známo, tak králík nemůže zvrace vzniká nadmutí (plynatost) (Tympania). To vzniká i z pařeného zeleného krmení apod. Pokud má příznaky, tak pokud je to možné, tak provést žaludeční sondu anebo podat cca jeden kubík Pretympanu (dostání v lékárně). Králík nemá \"obalen žaludek svalovinou\", proto nezvrací řečeno obecně). Doufám, že se nebudou na mě ostatní členové Peugeot clubu zlobit, za moji skromnou přednášku o chovu králíků. Neboj, já mu té hrušky nedávám moc, to je je malililinkatý kousíček, tak 1cmx1cm, prostě jen tak na chuť . Citovat
Aluška Odesláno 1. listopad 2006 Autor Odesláno 1. listopad 2006 A UŽ ZASE ZAČÍNÁTE S JÍDLEM???? NEMÁTE MÍT NÁHODOU PO OBEDĚ?? Citovat
Blizzard Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 kdyz vono se vo tom jidle tak hezky cte:( . v cine by ti taky kecali vo jidle kdybys napsala ze mas doma pekny stene :D ..... a na hruskach bych ho taky nedelal:papa:D Citovat
OK406 Odesláno 1. listopad 2006 Odesláno 1. listopad 2006 Já jsem s jídlem nezačal. Jsem v tom nevině. Když budeš cokoliv potřebovat ohledně králíků, tak se ozvi, ale mohou i ostatní. Pozor, nejsem kuchař ale chovatel!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.