Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chyba 33 - Měřič objemového množství vzduchu, potenciometr škrtící klapky!

To je taková černá placatá destička, kretá je při pohledu zepředu přišroubovaná z pravý strany na škrtící klapce 4ma šroubkama a je do ní připojenej konektor se čtyřma drátama!

Je do celkem běžná závada u tohoto typu motoru, asi tam budou vybroušený odporový cesty.

Odesláno

Díky za radu,zkoušel jsem to vyblikat podle návodu co tu byl včera.Na moji 309 to je v pohodě,ale tchánovi to hodilo tuhle chybu.Jenom teď nevím jestli má cenu se v potenciometru hrabat.

Asi bude lepší sehnat nový.

Odesláno

No zaleží, co s tím je!? Jestli jsou vydřený ty odporový drážky, tak bych sehnal jinej, buď z vrakáče, nebo nějakej neoriginální! Slyšel jsem, že origo stojí cca 10 000kč, což je celkem pálka! Neoriginální se pohybujou kolem 1500-2500kč! Jinak stejný poťáky by měli bejt i v 106 206 a 306! Někde tu byl návod, jak to někdo provizorně opravil vyndáním takovýho středícího kroužku a posunutím poťáku vejš, nebo níž. Myslím, že by to mohlo chvilku fungovat, ale nevim nevim!

Co to tomu tchánovi dělá? Špatnej pot. se projevuje chukánim motoru při akceleraci, a tušim, že chcípánim motoru, nebo tak podobně.

Odesláno

Na ten návod ohledně přesazení potenciometru níž jsem taky díval,ale je to taková sázka do loterie.Jinak se mu to projevuje u studenýho auta snahou při rozjezdu chcípat,někdy zase letěj dost výsoký otáčky po startu,je to při jízdě takový nestabilní,prostě motor pořádně nejde.

Když bych potenciometr vyměnil,nastavím ho nějak v domácích podmínkách ? Dík.

Odesláno

No, tak todhle bych taky rád věděl!!!!!!!

Přesně na toto téma jsem se tu několikrát pral a nikdo mi tu neodpověděl! Většinou mě odkazovali na stránky P-C, kde je návod popsanej, ale tam je návod na něco jinýho, nebo jsem uplně blbej a nenašel jsem to tam. Je tam popis nastavení něčeho podobnýho na podobnym místě, ale tam se nastavuje jakýsi kontakt nulovýko sešlápnutí plynu a maximálního sešlápnutí plynu!

Jinak já si ho nastavil tak, že jsem za spuštěnýho motoru poťákem točil, v krajních bodech se motor začne dusit, nechal jsem ho v místě mezi těmito krajními body!

Jo a za studena mi to pěkně netáhne, když se rozjíždim, musim furt dávat víc plynu a i tak jdou otáčky hned dolů! Jestli to je potem, tak se fakt naštvu:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...