Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 807 2.2 125 kW automat 2009 - mystérium, tlačí cca 120 bar a nevíme proč/co s tím

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,
zkusím sílu komunity. Mám P807 2,2 125 kW 2009, automat, nájezd cca 250tis a technik (schopný) řeší možnou příčinu. Auto mi přestalo táhnout při připojování na dálnici, zhasnul motor. Po nastartování sice běžel, ale po zařazení D v podstatě ujel pár metrů a zase zhasnul. Moje amatérská diag ukazovala P0087 a P3003. Nechal jsem odtáhnout, a po všech pokusech se děje stále to, že čerpadlo tlačí max 120 bar, tj občas nastartuje, občas ne (snad interpretuju správně). Zkontrolovány vstřiky (jeden byl slabší, ale už ok), zkontrolovány přepady, vysokotlaké čerp + čidla vyzkoušena z jiného auta (měly by být funkční, samozřejmě bůh ví, ale stále se to chová i po výměnách čehokoli stejně), vyměněn palivový filtr. Vyzkoušena i jiná BSM, též beze změny. Profi diagnostika nic zajímavého neukazuje (např skočené rozvody). Napadá prosím někoho, co by to mohlo být, resp co vyzkoušet? Je to mystérium, určitě jsem zapomněl na další věci, které se už zkoušely...

Co jsem se zkoušel ptát ChatGPT/Claude, tak ten 120 bar tlak může souviset s nízkotlakým palivovým přívodem, netuším či ta moje verze má podávací čerpadlo či ne. Tj doporučuje mít plnou nadrž, měřit tlak a kontrolovat zda nejsou bublinky na přívodu z nádrže - přisávání vzduchu někde... Nicméně prý ta moje verze nemá podávací čerpadlo (?) - zkoušeli připojit naftu z kanystru a stále stejné...

Je to v servisu/garáži už měsíc (v Chrášťanech u Prahy) a je to na mrtvém bodu - servis nechce náhodně zkoušet objednávat nové díly a zkoušet pokus omyl, a bohužel z tohohle motoru tam (pokud jsem pochopil dobře) nemají po ruce na vyzkoušení všechny čidla apod. 

Poradil by někdo prosím? Netuším, či by do toho někdo šel, ale pokud by si někdo s pánem ze servisu mohl zavolat a projít si, co vše zkoušeli a co by ještě stálo za vyzkoušení, tak bych byl moc rád. Samozřejmě za úplatu (klidně předem). Protože jinak pozornost servisu velmi brzo opadne (došly resp dochází jim nápady) a já netuším, co s tím, do hutí je toho ještě škoda... 

Pročítal jsem si podobný hororový příběh níže a byli tam zmiňovaní @Vena garážmistr a @ChouLu , tak si drze dovolím otagovat takto přímo 🫣

JInak zkoušel jsem se ptát i na facebooku (kdyby to někom tu bylo povědomé).
https://www.facebook.com/groups/619627898814882

Díky moc! Máme teď novorozence jako třetí dítě a je docela kovbojka je poskládat do autosedaček do záložního menšího auta :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...