Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Můžete mě někdo vysvětlit proč jedna navigace ukazuje dojezd skoro o hodinu déle? O hodinu!!! 🤣 někde jsem historicky četl, že jedna z nich využívá dat o provozu v době průjezdu a jedna z dat aktuálních ale nevím která a jestli je to vůbec pravda.

Já jako věrný uživatel Waze jsem včera při plánování čucel do Google map a zkoumal nějaké věci a časově mi to stále nedávalo smysl. Tak jsem to porovnal... Takže 🤣

Výchozí bod kdesi na dálničním odpočívadle v Rakousku kolem 18:15

- Google vede ideálně přes Rakouskou a České Budějovice nejkratší a nejrychlejší 6hod 10min nebo! přes Německo a Plzeň delší cesta časově i km a to 6hod. 12min. dojezd tedy kolem půl 1

- Waze stejná trasa, paradoxně ukazuje přes České Budějovice variantu kratší ale časově delší 5h 41min a nebo přes DE a Plzeň delší km ale časově rychlejší 5h 21min dojezd tedy před půlnocí.

Reálný příjezd i včetně čůr pauzy byl před půlnocí 

P.S. pro ty co jako moje manželka miluji mapy.com tak ty na tom byly mezi a časově blíže Googlu

Screenshot_2025-10-28-18-18-01-307_com.google.android.apps.maps.jpg

IMG_20251028_181744.jpg

Odesláno (upraveno)

Od té doby co jezdím podle Waze, tak vím že ty časy má dost přesný, už při odjezdu vím v kolik tam dojedu a většinou to plus mínus pět minut sedí. Taky vím že Waze v zahraničí, ať máš nebo nemáš zadanou dálniční známku tak tě cpe na dálnice, tady v ČR to je v pohodě to dodržuje zadanou známku nebo nezadanou.

Takže si myslím že na Googlu je to klasický odhad času jako u jiných navigací a během cesty by se dojezdovy čas zkracoval. Naopak Waze umí během cesty čas operativně posouvat dopředu k pozdějšímu dojezdu.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Ja už podle jiný navigace nejezdim, mam i zaplacený Sygic, ale ten jsem nazapnul už ani nepamatuju. Občas Waze udělá nějakej kopanec, ale která navigace ne, že. U Waze je to vyvážený přepočtem podle dopravní situace a kolikrát mi uprostřed cesty vyhodí hlášku že našla rychlejší trasu a dělá to i 20 minut třeba, jinak bych někde stál v koloně za nějakou nehodou atd.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...