skuci Odesláno 29. říjen 2025 Odesláno 29. říjen 2025 Můžete mě někdo vysvětlit proč jedna navigace ukazuje dojezd skoro o hodinu déle? O hodinu!!! někde jsem historicky četl, že jedna z nich využívá dat o provozu v době průjezdu a jedna z dat aktuálních ale nevím která a jestli je to vůbec pravda. Já jako věrný uživatel Waze jsem včera při plánování čucel do Google map a zkoumal nějaké věci a časově mi to stále nedávalo smysl. Tak jsem to porovnal... Takže Výchozí bod kdesi na dálničním odpočívadle v Rakousku kolem 18:15 - Google vede ideálně přes Rakouskou a České Budějovice nejkratší a nejrychlejší 6hod 10min nebo! přes Německo a Plzeň delší cesta časově i km a to 6hod. 12min. dojezd tedy kolem půl 1 - Waze stejná trasa, paradoxně ukazuje přes České Budějovice variantu kratší ale časově delší 5h 41min a nebo přes DE a Plzeň delší km ale časově rychlejší 5h 21min dojezd tedy před půlnocí. Reálný příjezd i včetně čůr pauzy byl před půlnocí P.S. pro ty co jako moje manželka miluji mapy.com tak ty na tom byly mezi a časově blíže Googlu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2025 Odesláno 29. říjen 2025 (upraveno) Od té doby co jezdím podle Waze, tak vím že ty časy má dost přesný, už při odjezdu vím v kolik tam dojedu a většinou to plus mínus pět minut sedí. Taky vím že Waze v zahraničí, ať máš nebo nemáš zadanou dálniční známku tak tě cpe na dálnice, tady v ČR to je v pohodě to dodržuje zadanou známku nebo nezadanou. Takže si myslím že na Googlu je to klasický odhad času jako u jiných navigací a během cesty by se dojezdovy čas zkracoval. Naopak Waze umí během cesty čas operativně posouvat dopředu k pozdějšímu dojezdu. Upraveno 29. říjen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Medvěd ohodnotil 1 Citovat
skuci Odesláno 30. říjen 2025 Autor Odesláno 30. říjen 2025 Mě se líbí, že to mám propojeno s kalendářem ten Waze a když se blíží čas odjezdu někam tak mi to hodí notifikaci. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. říjen 2025 Odesláno 30. říjen 2025 (upraveno) Ja už podle jiný navigace nejezdim, mam i zaplacený Sygic, ale ten jsem nazapnul už ani nepamatuju. Občas Waze udělá nějakej kopanec, ale která navigace ne, že. U Waze je to vyvážený přepočtem podle dopravní situace a kolikrát mi uprostřed cesty vyhodí hlášku že našla rychlejší trasu a dělá to i 20 minut třeba, jinak bych někde stál v koloně za nějakou nehodou atd. Upraveno 30. říjen 2025 uživatelem Radek Hurvajz skuci, pavelu96, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.