Packy Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 Ahoj. Před pár lety jsem tu řešil podobný problém, ale teď se to vrátilo trochu jinak a jindy. Chyba P0301 (Cylidner Missfire Detect) se mi objevovala když jsem měl před výměnou svíček (při studeném volnoběhu). Po několika startech zmizela, občas se vrátila, ale výměna svíček ji odstranila (naposledy letos na jaře). Výměna svíček proběhla při servisu na jaře. Chyba se mi vrátila po ca 13 000km. Opět při studeném volnoběhu trochu jiný chod motoru, po vypnutí/zapnutí motoru chyba okamžitě zmizela, auto jede normálně. Pak byl měsíc klid, vrátila se před 14 dny (mám malý nájezd mimo léto) - tentokrát jsem byl připraven a vyčetl jsem chybu P0301 a P1337 (Torque control). Po vypnutí/zapnutí opět zmizela. Mechanik to přisuzoval potencionální vlhkosti (auto stálo dlouho, venku bylo chladno, vlhko a mlha). Tento týden se opět vrátila - ale tentokrát už při zahřatém motoru, když jsem stál na semaforu při vjezdu do tunelu Blanka. Vypnul jsem motor, chyba zmizela - jel jsem z kopečka do tunelu a chyba se vrátila - v nouzáku jsem projel tunelem (měl jsem obavu že nevyjedu), zastavil jsem na parkovišti, vyčetl chybu - tentokrát jen P1337. Vypnul motor, zapnul chyba se po chvíli volnoběhu vrátila (měl jsem strach, že tam to auto budu muset nechat stát). Po dalším startu už zůstala svítit, ale auto jelo normálně - musel jsem dojet domů (ca 200km) a auto v pohodě. Mechanika jsem už nesehnal, ale AI si myslí, že je to prostě z výroby špatná svíčka. Volal jsem do autorizáku - tam mi řekli, že se jim to stává a že mi to vymění na záruku - ale až 4. 11. Jenže já předtím jedu s rodinou na prázdniny (ca 200km tam a 200km zpátky). Řeším co s tím ... jestli to s tím odjet (auto zatím normálně jezdí, chyba po třetím startu zmizela), nebo vyměnit mimo autorizák jednu svíčku ... a nebo je to něco úplně jiného ... Předem díky za radu Packy Citovat
Akoc Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 Podobný problém som mal s 1.2 PT 96 kW v 2008SUV pre cca 2,5 rokmi. Veľmi zriedkavo, po naštartovaní, nešiel 1. valec. Je tu o tom vlákno. Ako tam píšem, auto bolo pár dní v autorizáku, chyba sa ale im vtedy neobjavila. Jediné, čo som potom urobil, bolo, že som vytiahol konektor k indukčnej cievke 1. valca, vystriekal ho čističom kontaktov a riadne zasunul naspäť. Odvtedy (najazdených ďalších 25 000 km) sa vynechávanie to 1. valca (ale ani ďalších dvoch) nevyskytlo. Možno aj preto, že som kúpil a vozím so sebou náhradnú sviečku + špeciálny magnetický gola kľúč na sviečky a indukčnú cievku . Začínam veriť, že medzi konektorom a cievkou bol občasne zlý kontakt. Citovat
Packy Odesláno 19. říjen 2025 Autor Odesláno 19. říjen 2025 @Akoc Ahoj. Díky za feedback. To co píšeš dává logiku. Když se pak u mě měnily svíčky, tak se s tím zahýbe a kontakt se obnoví ... zkusím to prostříknout a nakoupím ty "náhradní díly" a nářadí ... snad to bude cajk. Díky! A ještě - která svíčka (resp. válec) je první? Packy Citovat
Akoc Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 V prípade 3-valcového PT je valec č. 1 najbližšie k zotrvačníku, resp. najďalej od rozvodov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.