Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna trakční baterie 3008 PHEV r.v. 2021

Recommended Posts

Odesláno
před 9 hodinami, DaRe74 napsal:

...teď se baterka zajela a dokážu z ní vyždímat reálných 50 km dojezdu.

Tak to je challenge! Jsem zvědavej, kdy a kam se (postupně) dostanu s mojí C5 Aircross PHEV baterií 13,2 kWh (pro porovnání). Začínáme na 18 km 😃

Odesláno (upraveno)

Aha, a taky ti jí měnili? To vypadá, že máš stejnou baterku v C5 jako já v 3008. No musím říci, že po výměně to fakt byla bída a skoro jsme litoval výměny ale naštěstí se to srovnalo ... 🙂 Uff ...

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek, jsi tu celkem dlouho na to, aby jsi chápal základní pravidla.
Odesláno

Neměnili, proč by měli?

Ale mám auto krátce, jen přes zimu, taxe baterka ještě moc nepředvedla... 🤔

Odesláno

A jezdil jsi tedy čistě elektricky "co to šlo", vybít-dobít, teprve až s prázdnou baterkou na hybrid nebo jak?

Režimy máš taky Electric/Hybrid/Sport?

Odesláno

No jak kdy - když jezdím "okolo komína" jezdím na Electric, pokud jedu dál, tak dám navigaci + přepínám na Hybrid a auto si pak samo spouští, kdy jede na spalovák - zapíná ho třeba pokud se jedeš do kopce - má senzor sklonu, a nebo pokud více přidáš - a kdy na electric - rovina, plynulá rychlost. Potom pokud mám baterku prázdnou, tak před cílovou destinací zapínám dobíjení spalovákem a ve městě pak zase jedu na electric. Režimy mám Electric, Hybrid, Sport, 4WD ...    

Odesláno

Tak 4WD nemám. Ale jinak i v režimu Hybrid, než projedu Prahu, tak 1/2 baterky v čudu. Takže čistě elektro jezdím max. přískoky po parkovišti a blízko kolem baráku (na benzínku, do obchodu)...

...takže přemýšlím, jak/kdy ten čistě elektrodojezd vlastně prakticky vyzkoušet 😃

Mám to spíš na hraní... 🙊🙉🙈

Odesláno

Tam pri jazde na elektrinu je potrebne si uvedomit, ze jednak zima ma vplyn na chemiu v baterke, ale co ma velky vplyv je aj kurenie v aute, ktore citelne znizuje dojazd...cize akonahle sa vonku otepli, tak aj ten dojazd ide rapidne hore...v studenom aute je kurenie odhadom 2-2.5kW, tj. jazdou v meste pri priemerke 30km/h pridete aj o 15-20% kapacity baterie...citelnejsie to je este pri kratkych trasach, kedy auto vychladne a realne sa najazdi potom menej km, lebo kurenie sa vzdy po nastupeni do auta zapne naplo...a potom samozrejsie rychlosti nad 70km, jazda do kopca a podobne vystavuju baterku viac ako len plynule posuvanie sa do max. rychlosti 50km/h

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...