tomasv Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Tak mi nezbývá nic jiného než reagovat na kolegu s 407SW,bohužel i já mám smutnou zkušenost s tímto vozem.Koupil jsem vůz 407 HDI dynamick pack maximální výbavy.Mám najeto 31000 km,bohužel už v 26000 se mi stalo že auto při jízdě v rychlosti 100km/h jsem pocítil dosti silné \"škubnutí\" spíš vynechání motoru.Při dotazu ve značkovém servisu kam sem se ihned rozjel ,provedení diagnostiky ,mě bylo sděleno že auto je naprosto v pořádku.:myslimNo nevím…. Ve 30 000 jsem měl problém s nastartováním,musel jsem počkat 2 minuty pak naskočilo (stalo se 3x ),poslední kapkou bylo když při 90 km/h ,klidné jízdě,motor sám vypnul vše zhaslo a byl jsem nucen zastavit,poté nešlo 5 minut nastartovat .Pak to naskočilo a jelo.:bojimOkamžitě jsem kontaktoval servis ,opět provedena diagnostika opět žádnej záznam ,navíc neví co mají opravovat,zapeklitá situace při představě že se mi to stane někde v zahraničí na 6 proudé dálnic tak mě jímá hrůza.:bojimPokuď má někdo podobnou zkušenost prosím o kontakt dynamick@seznam.cz.... [upravil dne 21.6.06 tomasv] [upravil dne 21.6.06 tomasv] Citovat
Caly Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Původně zaslal: tomasv Tak mi nezbývá nic jiného než reagovat na kolegu s 407SW,bohužel i já mám smutnou zkušenost s tímto vozem.Koupil jsem vůz 407 HDI dynamick pack maximální výbavy.Mám najeto 31000 km,bohužel už v 26000 se mi stalo že auto při jízdě v rychlosti 100km/h jsem pocítil dosti silné \"škubnutí\" spíš vynechání motoru.Při dotazu ve značkovém servisu kam sem se ihned rozjel ,provedení diagnostiky ,mě bylo sděleno že auto je naprosto v pořádku.:myslimNo nevím…. Ve 30 000 jsem měl problém s nastartováním,musel jsem počkat 2 minuty pak naskočilo (stalo se 3x ),poslední kapkou bylo když při 90 km/h ,klidné jízdě,motor sám vypnul vše zhaslo a byl jsem nucen zastavit,poté nešlo 5 minut nastartovat .Pak to naskočilo a jelo.:bojimOkamžitě jsem kontaktoval servis ,opět provedena diagnostika opět žádnej záznam ,navíc neví co mají opravovat,zapeklitá situace při představě že se mi to stane někde v zahraničí na 6 proudé dálnic tak mě jímá hrůza.:bojimPokuď má někdo podobnou zkušenost prosím o kontakt dynamick@seznam.cz.... [upravil dne 21.6.06 tomasv] [upravil dne 21.6.06 tomasv] Momentálně řeším podobná problém u HDI na 306ce. Zničehonic zhasne a pak po různé době mohu opět nastartovat. Prostě se z nějakého důvodu vypíná pumpa v nádrži. Diagnostikováno dokonce i v momentě této závady - výsledek žádný.. Řeším to 2 měsíce. Pumpou to není. V okamžiku závady při otočení klíčku v zapalování se nerozsvítí kontrolka autodiagnostiky motoru a pumpa nepumpuje... Citovat
ALFWORKS Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Ja si celkovo myslim, ze Peugeoty maju nahovno internu diagnostiku :( Citovat
tomasv Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Původně zaslal: ALFWORKS Ja si celkovo myslim, ze Peugeoty maju nahovno internu diagnostiku :( Je to možný vnitřní diagnostika nahoubelec když ani značkový servis nemůže detekovat závadu.Když jsem nemohl nastartovat ,zdálo se mi že palivová pumpa vydáva divné zvuky.Nejhorší je to že téměř ve 100km rychlosti vypne mtor ,ABS,Servo,ESP...prostě vše na dálnici o více jak 4 pruzích nebo při předjíždění ....fatální problém.:bojimTak jsem zvědav jak to dopadne v servisu je to naštěstí v záruce. Citovat
ALFWORKS Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Rovnake problemy mala aj otcova Xsara... tam to robil MAP senzor (neviem ci sa to nevola vaha vzduchu - ak je to to) No a tiez to diagnostika neukazala... iba raz.. po niekolkych testovacich jazdach... Ja mam vlastnu diagnostiku, ktora sice vela nevie, ale chybove kody dokaze vycitat.... Noo a mne 307-ka tiez nechce furt nastartovat na prvy krat a ziadna chyba neni ulozena Citovat
tomasv Odesláno 21. červen 2006 Autor Odesláno 21. červen 2006 Je zvláštní že při nastartování projede autodiagnostika která hlási vše OK.,a hlahvně pamět závad je nulová...jak je tohle možné když vypne kompletně system tohle považuji za zásadní problém a \"ono \"se se to ani neobtěžuje zapsat,tak k čemu to PC tam je nevím....třeba v zimně v zatáčce no to by mě zajímalo co by mi jako řekla pojištovna auto za 980 000,. krása.Co si koupit aby se člověk nemusel bát.... Citovat
ALFWORKS Odesláno 22. červen 2006 Odesláno 22. červen 2006 tomas: hlavne neprehanaj .. je to krasne auto a takisto ako vsetky ostatne - je to len stroj.. a u francuzov je kazdy jeden kus jedinecny.. a svojim sposobom osobnost.. Jednoducho sa pokus si vsimnut, ze za akych okolnosti sa ta chyba prejavii.. a potom tie okolnosti skus predviest pred servisakmi... Citovat
tomasv Odesláno 22. červen 2006 Autor Odesláno 22. červen 2006 Původně zaslal: anawarr přidávám se s kritikou vnitřní diagnostiky. No tak auto mám doma , v servise po konzulaci s centrálou v němcku , zřejmě se jedná o problém s fapem,měnili nějakej ventil kterej přepouští splodiny do Fapu moc tomu nerozumím co se dá dělat.Musím jim věřit.Nahranej novej software motoru ......co se bude dít dál nikdo neví.Mám 4 dny na odzkoušení poté provedou diagnostiku a pak pádím k moři snad bude vše OK.Určitě na foru dám vedět pro případ že by někdo měl podobnej problém.Pořád platí že přivítám kždou radu eventuelně ti kteří mají stejnej problém prosím o kontakat děkuji Citovat
Tornado Odesláno 22. červen 2006 Odesláno 22. červen 2006 Skrz ty svolavaci akce jsem nasel na foru muj starsi prispevek: Ale ty asi budes mit jinej problem... Jinak teda preju at je to ten fap jak pises a auto je uz OK!!! Citovat
cardiag Odesláno 23. červen 2006 Odesláno 23. červen 2006 Nejhorší je to že téměř ve 100km rychlosti vypne mtor ,ABS,Servo,ESP...prostě vše na dálnici o více jak 4 pruzích nebo při předjíždění ....fatální problém.:bojimTak jsem zvědav jak to dopadne v servisu je to naštěstí v záruce. mne to tiez pripada byt zvlastne menit ventil FAP ked si zavadu popisal ako citam hore , tak vela stastia a uz len dufat ze to bol naozaj iba ono Citovat
rimmer Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 ja se spis pridavam ke kritice francouzu ty auta fakt nekdy postradaji logiku...sice sou pekny, libivy, pohodlny, ale samotne zpracovani a na specialitky v zavadach jsou fakt experti Citovat
Louda Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 Mám to samé na 406 HDI 80Kw. Popsal jsem to v příspěvku 406 HDI kontrolka diagnostiky. Nejhorší zážitek mám při přdjíždění tatry do kopce. V protisměru mi to zdechlo a za mnou dalších pět aut co chtěli předjíždět taky. Naštěstí v protisměru nic dlouho nejelo tak to dopadlo dobře. Děsím se toho ,co by se stalo, kdybych jel po dálnici v levém pruhu.. Citovat
cardiag Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 kupis si fiat , vw , renaulti ci nieco ine a budes reagovat podobne , kazda znacka ma svoje muchy . Niekto nesiahne do auta po celu dobu co ho ma , iny s tou istou znackou obchadza servis za servisom ja se spis pridavam ke kritice francouzu ty auta fakt nekdy postradaji logiku...sice sou pekny, libivy, pohodlny, ale samotne zpracovani a na specialitky v zavadach jsou fakt experti Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.