peugeot 306 Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 Ahoj Lidi rozhodl sem se změnit roztec kol z 3*98 na 4*108 co si o tom myslíte je lepší to vyřešit distančními podložkami nebo převrtat buben a náboj kola mám totiž dobra suprový litiny jenomže vlastním tu ubohou rozteč 3*98 . Potřebuji váš rozumný názor na bezpečnost atd. Citovat
mk405 Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 nejlepší je výměna litáků dos často se to dělá podložkou, ale osobně se mi to zdá jako prasečina zavánějící rozbitím si úst, v případě nehody to můžeš asi kěkně odskákat předělání by bylo asi lepší řešení ale nejsem si jistej zda se ti podaří to předělat tak aby jsi zachoval stejné vlastnosti součástí, materiál asi nebude všude ve stejné tlouštce, případným svářením se ti to zkroutí nebo změkne. také většina závitů bývá válcovaná a kalená takže mají o dost větší pevnost nežli řezané. [upravil dne 15/6/06 mk405] Citovat
zoby Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 to máš na 106-ce, že? si sežeň náboje a případně další nutné díly s roztečí 4 x 108. 106 gti je měla a možná ještě nějaká další Citovat
Marda106 Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 106tka mela 3x98 jen na nekterych verzich jelikoz moje bejvala 106 to mela taky tak jsem se po tom pidil a zjistil ze to bylo podle krouticiho momentu a tusim ze tohle mely jen slabsi verze 1,0i a 1,1i jinak vsechny ostatni mely 4x108 takze jakakoliv i treba 1,4 nebo i jiny a jak rika zoby sundej z jine 106tky naboje a jine potrebne dily a prehod to na svou... je to asi ta nejbezpecnejsi a nejlepsi mozna varianta... Citovat
Vvitty Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 mas se rad? jo? tak prohod naboje a vykasli se na redukcni podlozky. Citovat
peugeot 306 Odesláno 16. červen 2006 Autor Odesláno 16. červen 2006 Díki pánové za Rady jsem zde sice ve vyhnanství protože to nemám na 106 ale na CItronka AX nevím jestli ty náboje a bubny budou pasovat protože na netu jsem zjistil, že bubny s roztečí mají vetší průměr viz http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=61& Takže říkáte udělat nový díry do těh samých nábojů a bubnů je zhovadilost jo? Dle mě to o pevnosti ani tak není moc se nesníží spíše bych to viděl na to otlačení závití atd. Na podložky sem se již vykašlal musel bych vytahovat blatníky tak mi zbyla jen tato možnost tak čekám na vaší rada a požehnáníí Citovat
Vvitty Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 zkus si to namalovat a uvidis, jak se ty diry budou prekryvat... bud uplne, nebo temer. navic nevim nevim, ty jsi schopen je navrtat dostatecne presne na to, aby to kolo nehazelo? Citovat
peugeot 306 Odesláno 16. červen 2006 Autor Odesláno 16. červen 2006 TO vVitty: Mám šikovného soustružníka navíc udělám roztečnou kružnic a na te ty díry snad umístím tak aby se nepřekrývaly ne? Myslím že to může bejt v klidu jenom bych rád věděl jak to je s těmi závity jestli se neotlačí když nebudou nijak povrchově zpracovány;) Popř jak tvrdej je material Náboje kol Citovat
VDO Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 Jen tak mimo mísu. Zadní buben je litina. Tak nechápu jak v něm chceš předělávat díry. Citovat
Crack Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 už jsem to skoušel dělat pro kámoše ty podložky a je to prostě nemožný uděůlat ze 3 děr 4.nakonec sehnal kola s 3ma dírama a bylo:super Citovat
Vvitty Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 Původně zaslal: peugeot 306 TO vVitty: Mám šikovného soustružníka navíc udělám roztečnou kružnic a na te ty díry snad umístím tak aby se nepřekrývaly ne? Myslím že to může bejt v klidu jenom bych rád věděl jak to je s těmi závity jestli se neotlačí když nebudou nijak povrchově zpracovány;) Popř jak tvrdej je material Náboje kol zkus hadat... muzes dvakrat... nehlede na vyse zminenou poznamku o bubnech Citovat
peugeot 306 Odesláno 17. červen 2006 Autor Odesláno 17. červen 2006 TO ALL: Tak jo budu silnej a nebudu brečet kašlu na to je to škoda 15ctky nebo 14 by mému broučku určitě slušely:papa Citovat
mk405 Odesláno 17. červen 2006 Odesláno 17. červen 2006 Původně zaslal: peugeot 306 Díki pánové za Rady jsem zde sice ve vyhnanství protože to nemám na 106 ale na CItronka AX nevím jestli ty náboje a bubny budou pasovat protože na netu jsem zjistil, že bubny s roztečí mají vetší průměr viz http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=61& Takže říkáte udělat nový díry do těh samých nábojů a bubnů je zhovadilost jo? Dle mě to o pevnosti ani tak není moc se nesníží spíše bych to viděl na to otlačení závití atd. Na podložky sem se již vykašlal musel bych vytahovat blatníky tak mi zbyla jen tato možnost tak čekám na vaší rada a požehnáníí já si hlavně myslím že že tam kde je origoš závit je materiál silnější než tam kde závit není a když tam díru uděláš tak má menší pevnost. Citovat
peugeot 306 Odesláno 17. červen 2006 Autor Odesláno 17. červen 2006 Pánové lepší mrtvej frajer než živej srab jdu shánět náhradní bubny a jdu do toho vrtnu udělám závity a podrobím týdenímu testu potom se uvidí Citovat
mk405 Odesláno 17. červen 2006 Odesláno 17. červen 2006 Původně zaslal: peugeot 306 Pánové lepší mrtvej frajer než živej srab jdu shánět náhradní bubny a jdu do toho vrtnu udělám závity a podrobím týdenímu testu potom se uvidí tak se zabij sám a neber nikoho sebou :roker Citovat
peugeot 306 Odesláno 17. červen 2006 Autor Odesláno 17. červen 2006 Jasan nevemu jenom sem z toho zklamany leží mi totiž 2 sady komlept alu kol na půdě Citovat
Vvitty Odesláno 17. červen 2006 Odesláno 17. červen 2006 Původně zaslal: peugeot 306 Pánové lepší mrtvej frajer než živej srab jdu shánět náhradní bubny a jdu do toho vrtnu udělám závity a podrobím týdenímu testu potom se uvidí a proc teda nevymenis rovnou cely bubny za 4 dirovy??? Citovat
vector Odesláno 17. červen 2006 Odesláno 17. červen 2006 Původně zaslal: peugeot 306 Pánové lepší mrtvej frajer než živej srab jdu shánět náhradní bubny a jdu do toho vrtnu udělám závity a podrobím týdenímu testu potom se uvidí Hřbitovy jsou plné hrdinů. Navíc ti to hezky púotáhne, když tam dáš 15\" kola. Citovat
peugeot 306 Odesláno 17. červen 2006 Autor Odesláno 17. červen 2006 Pánové nebojte nejsem žádnej sebevrah Jenom prostě se mi nasadil brouk do hlavy a narval bych tam maximálně 185*60*14 kola. Sehnat 4 dírové bubny + náboje +kotouče je už celkem fin. náročné koupil bych litiny jenom nějaké být za slušnou cenu a slušném designu:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.