Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Při jízdě přes hrboly mi \"škvrčí\" pípátko.To pípátko,které začne kvílet v momentě vypnutí motoru při nezhaslých světlech.Dnes jsem světla vypnul a pobouchal na plast pod volantem,a pípátko začlo jódlovat.Na další zabouchání to naštěstí zmlklo.Má někdo zkušenost?P806

Odesláno

Treba bude spatny relatko (pipak). Zkus na to mrknout, relatko ma bilou barvu.

Novy u Peugeota stoji podle ceniku co mam v PC asi 1500kc - katalogovy cislo je 655544. Ale zkus se poptat spise na vrakaci, tak ho sezenes jiste o hodne levneji!

Odesláno

Ahoj.Dík,zatím budu bádat,kloním se ke špatnému kontaktu,mít elektrické schéma,hned určím ,kde je zrada,ale nemám.Zkusím pohledat ve schématech jiných typů pežotků.P806

Odesláno

Ahoj.Oba jste měli pravdu:je to bílé a mělo to blbý kontakt.Nevím sice,na co frantíci kvůli pípátku tam dávají ještě integrovaný obvod+piezzo.Jde to nahradit jedním bzučákem a dvěma diodama.Ve škodovkách se to zapojilo přes jednu diodu na světla a přes druhou na 15ctku.Toto bílé čudo za 1500.- má také tři vývody a funguje stejně.

Nejdříve jsem sundal je malý kryt volantu a tam je konektor,z jedné strany čtyři drátky a z druhé strany pokračuje gumový pásek,zřejmě s vodivými pásky..Tento konektor stačilo jen dotlačit.Na poklep deklu od pojistek to ale také reagovalo.Teď už šlo do tuhého:šel dolů celý kryt od volantu až po pedály,pomocí červené páčky panel s pojistkami.Pak už bylo vidět na patici,ale nebylo možno zjistit,který kontakt.Tak šlo dolů i potrubí-vzduchové pro větrání-topení a celý další díl s několika paticemi pro relátka.Pak už to byla jen brnkačka:vyndat návlečku z patice,napružit a vše bylo po hodině opět složeno.Už to na mě nekvičí na každém hrbu!Mám to i nafoceno,dodám i fotky.A dík za rady.P806

• O 3 týdny později...
Odesláno

7 - jeden šroub se schovává pod krytem výfuku topení,které vede přes dveře.Jízda do Splitu a zpět potvrdila,že jsem popípávání odstranil.P806

post-0-14109594671131_thumb.jpg

• O 3 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj.Pro změnu mi zase nešly blinkry(stačilo napružit vývody šedého relátka),a tak při té příležitosti jsem pro Tebe vyfotil ty konektory.Nejsou vedle sebe ,ale nad sebou.Tebe zajímá ten spodní.Ta bílá čokoládka je moje \"oprava\"pípátka,aby pípalo,že jsem nezhasl světla.Ten samostatně vedoucí drát s pojistkovým pouzdrem vede nahoru do kabinového světla.Drát je podélně rudošedý.

Přidávám ještě popisky k automatickému rozsvěcení světel (vestavěno do pouzdra od relé) a škodovácké (á60.-)relé přichyceno ke kabelovému svazku pod volantem.Je paralerně k spinači světel pod volantem.To zelené relé jsem nevyzkoumal,co je zač.P806

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...