bigpoint Odesláno 13. červen 2006 Odesláno 13. červen 2006 Mam P406 Combi, do tydne ziskam od podniku MDA Vario. chtel bych jej mimo jine pouzivat na navigaci v aute. Momentalne mam v aute handsfree od Nokie pro N6230. Co by jste me doporucili jako GPS prijimac, nejlepe Bluetooth a s vlastnimi baterkami, kdybych sel nekam jen s PDA a GPS. Tedy melo by to mit drzak na MDA, napajet MDA, fungovat jako handsfree (asi bluetooth, kdyby chtela to bluetooth pouzivat i pritelkyne ktara zdedi N6230), pak napajeni pro GPS a neco na jeji umisteni nekde kde bude prijem, asi na palubni desce. Diky. Citovat
Milhaus65 Odesláno 13. červen 2006 Odesláno 13. červen 2006 Nejlepší BT GPS je Itec 399. Jinak jestli můžu radit tak firmě rozmluv MDA , nechej v autě HF sadu na navigaci pořiď Fujitsu Siemens LooX N560.Nedá se stím telefonovat ale jinak samý +. Integrovaný GPS Sirf III, VGA display 640x480, WiFi, a hlavně na navigaci procesor s taktem 624 MHz. Vlastní zkušenost. Ušetříš si spoustu problémů. Abych nebyl off topic , napiš jestli chceš víc informací. [upravil dne 13.6.06 Milhaus65] Citovat
Gotrek Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Přesně... o Loox 560 přemýšlím taky, navíc se prodává i se sadou do auta. Jen jaksi nejsou penízky... Citovat
Milhaus65 Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Jo ale stojí to zato. Používám nav. soft IGO 2006 Europe na tomhle PDA a není lepší navigace. Mapy Evropy včetně Slovenska (dobré Slovensko ne to co má TomTom), HU, Slovinsko, Chorvatsko,Rumunsko. [upravil dne 14.6.06 Milhaus65] Citovat
Guest Ludweek Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 slysel jsem ze ten FujSimens ma dost problemy se spojenim GPS ...prej dlouho trva a pada to ja mam v planu Asus 636 nebo ted novy 639 jinak dik za typ na mapy..to se bude hodit...mam TOmTom 5 upgrade na 5.21 a Smart Maps Citovat
Milhaus65 Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 Jak se to vezme, já s ním problemy nemám, ale je to moje již 4 GPS tak se musí vědět jak na to atd. V přístupu k integrované GPS je rozdíl v aplikaci. TT5 to trvá o dost déle než zaměří pozici, než třeba IGO 2006 nebo vlastní soft v PDA GPSlocator. O Asusu 636 jsem uvažoval ale ve VGA dispalyi je tak obrovský rozdíl, že jsem volil N560 a opravdu nemá chybu a nic mi nepadá.Jen je to dost žrout AKU,dobrý display a procesor chtějí papat ,bez nabíječky do zapalovače max 1,5 hod. A639 neznám, jdu se kouknout. Citovat
Guest Ludweek Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 takze rikas ze s tim nemas problem?? to by me teda zajimalo pac cenove sou stejny a je fakt ze ten vykon a display jsou u FS lepsi jinak ta 639 ma jenom vetsi ROM (1GB) a jiny design (ten na 636 se mi libi vic). Citovat
srsen Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 Taky tošku přispěju. Navigaci používám ve svým pažoutovi dlouho. Jedu v kombinaci Asus A730 + BT navigace GSpace. Jako navidátor používám TomTom. Osobně jsem vyzkoušel snad všechny dostupný navigace pro PDA, ale TomTom to vyhrál. Pokud budete chtít, můžu rozepsat zkušenosti s jinými softy. Každopádně TomTom má v poslední verzi map česko podchycené velmi dobře. Cestuji hodně po republice i v zahraničí a jsem maximálně spokojen. Citovat
Milhaus65 Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 No já nevím, ono pro PDA toho zas tak moc není. Když pominu nepoužitelné softy v ČR na datech Navtequ (Route66,Navigon atd), dnes již mrtvý Pocketkim,tak na datech Teleatlasu jsou použitelné v ČR jen TT a IGO. Každému vyhovuje něco jiného, IGO má oproti TT 5 v datech rychlostní limity, nedělá tolik chyb,má víc nastavení, má líp rozdělené mapy-státy, umí uložit tracklog atd. Osobně si myslím, že je škoda, že se tady tomu nevěnuje trochu víc prostoru. Je to vynikající pomocník a příjemná hračka. Citovat
srsen Odesláno 17. červen 2006 Odesláno 17. červen 2006 No dovolil bych si oponovat. Zmiňuješ Route 66 a Navigon jako nepoužitelné. Route je opravdu k ničemu ale navigon má funkčnost dobrou, ale není to to pravé ořechové. Mohl bych dále zmínit Dynavix, Smart Maps navigator, Oxi exprlorer. I když OXI je spiš jen prohlížeš naskenovaných map a určuje jen polohu dle GPS. Smart Maps jako navigace taky není nejideálnější, ale myslím že těch softů je ostatek. Souhlasím ale s tím že většina není na normální použití vhodná. Pocket Kim mě dostal tím že mě při jízdě upozorňoval na absolutně každou křižovatku i na to že mám jet rovně Člověk potom nestíhal sledovat provoz a ještě poslouchat PDA. U TT mám zase zkušenosti že u v některých případech má verze 5.20 a vyšší problémy s rozchozením BT. Zrovna u mně s tím problémy jsou. Ale verze 5.0 funguje dobře. Citovat
Milhaus65 Odesláno 17. červen 2006 Odesláno 17. červen 2006 Tomu nerozumím .... . Vždyť jsi napsal to samé co já. Jen Oxi je Ozi a je řeč o routovatelných mapách pro autonavigaci ne o prohlížení bitmapových obrázků turistických map. Dynavix třeba neumí naplánovat trasu přes hranice státu, což je docela nepochopitelné. Pokud vyjde Navigon 6 tak to bude jiné kafe, umí na rozdíl od I-Go navíc dynamickou navigaci přes TMC. Jsem zvědav na jakých datech ho udělají, protože solidní data Navtequ pro ČR budou až 3-4 Q/2006, na druhou strany Navigon 5, který je třeba v Mio navigacích je postaven na datech Teleatlasu,oproti Navigonu 5 pro PDA. Bude v tom pěkný zmatek a ten kdo neví co kupuje, může být velmi zklamán. Citovat
Viper Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Navigace a BT Handsfree do P406 Combi Ahoj, já mám 16 kanálového nemerixe bluetooth, Asuse 730W, a TomToma 5.20 a spokojenost nejvyšší. Držák jsem koupil od dicoty a GPS mám položené na palubovce, má to gumový spodek tak to neklouže, baterka je v tom nokiacká a vydrží cca 14 hod nepřetržitě a nabíječka do auta i do sítě byla u toho cena se teď pohybuje kolem 2.200,- včetně DPH. Držák pro PDA mám dicota keeper ale jak jsem zjistil dal se vDiskontu plus zakoupit nějaký Německý noname úplně totožný za zlomek ceny cca 5 x menší cena - myslel jsem, že mě klepne Viper Citovat
Berkoff Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 a co skusit nav4all? http://www.nav4all.cz/site2/www.nav4all.cz/ces/index.php Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.