Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam P406 Combi, do tydne ziskam od podniku MDA Vario. chtel bych jej mimo jine pouzivat na navigaci v aute. Momentalne mam v aute handsfree od Nokie pro N6230.

Co by jste me doporucili jako GPS prijimac, nejlepe Bluetooth a s vlastnimi baterkami, kdybych sel nekam jen s PDA a GPS.

Tedy melo by to mit drzak na MDA, napajet MDA, fungovat jako handsfree (asi bluetooth, kdyby chtela to bluetooth pouzivat i pritelkyne ktara zdedi N6230), pak napajeni pro GPS a neco na jeji umisteni nekde kde bude prijem, asi na palubni desce.

Diky.

Odesláno

Nejlepší BT GPS je Itec 399. Jinak jestli můžu radit tak firmě rozmluv MDA , nechej v autě HF sadu na navigaci pořiď Fujitsu Siemens LooX N560.Nedá se stím telefonovat ale jinak samý +. Integrovaný GPS Sirf III, VGA display 640x480, WiFi, a hlavně na navigaci procesor s taktem 624 MHz. Vlastní zkušenost. Ušetříš si spoustu problémů. Abych nebyl off topic , napiš jestli chceš víc informací.

[upravil dne 13.6.06 Milhaus65]

Odesláno

Jo ale stojí to zato. Používám nav. soft IGO 2006 Europe na tomhle PDA a není lepší navigace. Mapy Evropy včetně Slovenska (dobré Slovensko ne to co má TomTom), HU, Slovinsko, Chorvatsko,Rumunsko.

[upravil dne 14.6.06 Milhaus65]

Odesláno

slysel jsem ze ten FujSimens ma dost problemy se spojenim GPS ...prej dlouho trva a pada to :( ja mam v planu Asus 636 nebo ted novy 639 :super jinak dik za typ na mapy..to se bude hodit...mam TOmTom 5 upgrade na 5.21 a Smart Maps

Odesláno

Jak se to vezme, já s ním problemy nemám, ale je to moje již 4 GPS tak se musí vědět jak na to atd. V přístupu k integrované GPS je rozdíl v aplikaci. TT5 to trvá o dost déle než zaměří pozici, než třeba IGO 2006 nebo vlastní soft v PDA GPSlocator. O Asusu 636 jsem uvažoval ale ve VGA dispalyi je tak obrovský rozdíl, že jsem volil N560 a opravdu nemá chybu a nic mi nepadá.Jen je to dost žrout AKU,dobrý display a procesor chtějí papat ,bez nabíječky do zapalovače max 1,5 hod. A639 neznám, jdu se kouknout. :D

Odesláno

takze rikas ze s tim nemas problem?? to by me teda zajimalo pac cenove sou stejny a je fakt ze ten vykon a display jsou u FS lepsi ;) jinak ta 639 ma jenom vetsi ROM (1GB) a jiny design (ten na 636 se mi libi vic).

Odesláno

Taky tošku přispěju. Navigaci používám ve svým pažoutovi dlouho. Jedu v kombinaci Asus A730 + BT navigace GSpace. Jako navidátor používám TomTom. Osobně jsem vyzkoušel snad všechny dostupný navigace pro PDA, ale TomTom to vyhrál. Pokud budete chtít, můžu rozepsat zkušenosti s jinými softy. Každopádně TomTom má v poslední verzi map česko podchycené velmi dobře.

Cestuji hodně po republice i v zahraničí a jsem maximálně spokojen. :roker

Odesláno

No já nevím, ono pro PDA toho zas tak moc není. Když pominu nepoužitelné softy v ČR na datech Navtequ (Route66,Navigon atd), dnes již mrtvý Pocketkim,tak na datech Teleatlasu jsou použitelné v ČR jen TT a IGO. Každému vyhovuje něco jiného, IGO má oproti TT 5 v datech rychlostní limity, nedělá tolik chyb,má víc nastavení, má líp rozdělené mapy-státy, umí uložit tracklog atd. Osobně si myslím, že je škoda, že se tady tomu nevěnuje trochu víc prostoru. Je to vynikající pomocník a příjemná hračka.

Odesláno

No dovolil bych si oponovat. Zmiňuješ Route 66 a Navigon jako nepoužitelné. Route je opravdu k ničemu ale navigon má funkčnost dobrou, ale není to to pravé ořechové.

Mohl bych dále zmínit Dynavix, Smart Maps navigator, Oxi exprlorer. I když OXI je spiš jen prohlížeš naskenovaných map a určuje jen polohu dle GPS. Smart Maps jako navigace taky není nejideálnější, ale myslím že těch softů je ostatek.

Souhlasím ale s tím že většina není na normální použití vhodná.

Pocket Kim mě dostal tím že mě při jízdě upozorňoval na absolutně každou křižovatku i na to že mám jet rovně :)

Člověk potom nestíhal sledovat provoz a ještě poslouchat PDA.

U TT mám zase zkušenosti že u v některých případech má verze 5.20 a vyšší problémy s rozchozením BT. Zrovna u mně s tím problémy jsou. Ale verze 5.0 funguje dobře.

Odesláno

Tomu nerozumím .... :myslim . Vždyť jsi napsal to samé co já. Jen Oxi je Ozi a je řeč o routovatelných mapách pro autonavigaci ne o prohlížení bitmapových obrázků turistických map. Dynavix třeba neumí naplánovat trasu přes hranice státu, což je docela nepochopitelné. Pokud vyjde Navigon 6 tak to bude jiné kafe, umí na rozdíl od I-Go navíc dynamickou navigaci přes TMC. Jsem zvědav na jakých datech ho udělají, protože solidní data Navtequ pro ČR budou až 3-4 Q/2006, na druhou strany Navigon 5, který je třeba v Mio navigacích je postaven na datech Teleatlasu,oproti Navigonu 5 pro PDA. Bude v tom pěkný zmatek a ten kdo neví co kupuje, může být velmi zklamán.

Odesláno

Navigace a BT Handsfree do P406 Combi

Ahoj, já mám 16 kanálového nemerixe bluetooth, Asuse 730W, a TomToma 5.20 a spokojenost nejvyšší. Držák jsem koupil od dicoty a GPS mám položené na palubovce, má to gumový spodek tak to neklouže, baterka je v tom nokiacká a vydrží cca 14 hod nepřetržitě a nabíječka do auta i do sítě byla u toho cena se teď pohybuje kolem 2.200,- včetně DPH. Držák pro PDA mám dicota keeper ale jak jsem zjistil dal se vDiskontu plus zakoupit nějaký Německý noname úplně totožný za zlomek ceny cca 5 x menší cena - myslel jsem, že mě klepne :o

Viper

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...